Mitä sinun on tiedettävä takan asentamisesta kotiisi?

Olet haaveillut mahdollisuudesta jo vuosia, mutta onko takan asentaminen hyvä ajatus kotiisi Vain sinä voit päättää sen, mutta me voimme auttaa sinua selvittämään vaihtoehtosi. Olemme tutkineet puolestasi, jotta voit valita budjettiisi ja tarpeisiisi sopivan takan. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä takan asentamisesta.

Mitä sinun on tiedettävä takan asentamisesta kotiisi?Greg Scheidemann Onko takan asentaminen kotiini mahdollista?

Voit olla varma, että takan lisääminen olemassa olevaan kotiin on mahdollista. Sinun on vain määriteltävä, mikä takka sopii parhaiten. Tutustu alueesi rakennusmääräyksiin tarkistaaksesi takan asentamista koskevat vaatimukset, kuten vähimmäisetäisyydet tuuletusputkien ympärillä ja takan päästöjä koskevat rajoitukset. Takat kuuluvat yleensä johonkin kolmesta luokasta: kaasutakat, muuratut takat ja nollatakat (tehdasvalmisteiset tai valmistetut takat).

Suoraan tuulettuvat kaasutakat

Helpointa asennusta varten kannattaa valita suoraan tuuletettava kaasutakka. Voit asentaa tämäntyyppisen takan mihin tahansa ulkoseinään, ja se tuulettuu suoraan takan takaosaan. Kaasutakan asennus kestää yleensä noin yhden tai puolitoista päivää. Vaikka puulämmitteisen takan ääniä ja tuoksua ei voi nauttia, kaasutakka luo tunnelmaa mihin tahansa huoneeseen ja antaa usein enemmän lämpöä kuin puulämmitteinen takka. Kaasutakat käynnistyvät kytkintä kääntämällä, ja ne on helppo puhdistaa ja huoltaa.

Puupolttoiset muuratut takat

Jos haluat lisätä puulämmitteisen takan, yläpuolella on oltava tilaa, jotta savupiippu voidaan asentaa katon läpi. Kaksikerroksisissa taloissa takan sijoitusvaihtoehdot saattavat olla rajallisemmat, mutta usein savupiipun tarvitsema 12-14 tuuman tila löytyy sulkemalla huoneen nurkka tai ylimääräinen komero. Tämä takkatyyppi tulee useimmille mieleen, kun he harkitsevat takan asentamista, ja se on myös kallein. Se koostuu tiili- tai kivitakka-altaasta, tiili- tai kivipiipusta ja yleensä puusta tehdystä vaipasta.

Nollatakat

Jos etsit edullista takka-asennusta, harkitse nollatakkaa tai tehdasvalmisteista takkaa. Nämä ovat kevyitä tulisijoja, joissa on usein modernimpaan makuun sopiva lineaarinen muotoilu. Muurattuihin takkoihin verrattuna ne ovat helpompia asentaa ja vaativat huomattavasti vähemmän rakennustöitä. Koska niiden tulipesäkotelot pysyvät aina viileinä, nollatakat voidaan asentaa mihin tahansa huoneeseen – jopa suoraan puulattioiden päälle ja muutaman sentin päähän olemassa olevista seinistä. Nollatulisijoilla on useita polttoainelähteitä, kuten propaani, maakaasu, polttopuu ja pelletit.

Mitä sinun on tiedettävä takan asentamisesta kotiisi?Helen Norman Minne minun pitäisi sijoittaa takkani?

Jos haluat saada takastasi parhaan hyödyn irti, suunnittele takan asennus talon eniten käytettyyn huoneeseen keittiön lisäksi, kuten perhehuoneeseen tai olohuoneeseen. Sen sijoittaminen pienempään, helposti lämmitettävään huoneeseen, kuten päämakuuhuoneeseen, toimistoon tai varahuoneeseen, on käytännöllisempää lämmityksen kannalta. Riippumatta siitä, minkä huoneen valitset, varmista, että sen lattiapalkit on vahvistettu. Huomioi myös tulipesän mitat ja paksuus, vaimennusaukon koko sekä käytettävä savupiippu ja vuoraustyyppi.

Katso paikallisista rakennusmääräyksistä yksityiskohtaiset tiedot näistä seikoista ja takan ja palavien materiaalien välisestä vähimmäisetäisyydestä. Jotkin rakennusmääräykset edellyttävät, että talon runkoa muutetaan takka-asennuksen lisääntyneen painon vuoksi. Tämä koskee yleensä muurattuja tulisijoja, mutta se voi olla tarpeen myös savupiipun asennuksen yhteydessä.

Kuinka paljon takan asennus maksaa?

HomeGuiden mukaan uuden metallisen tehdasvalmisteisen kaasu- tai puulämmitteisen takan asennus maksaa keskimäärin 1 900-5 600 dollaria, kun taas sähkötakka maksaa 100-2 200 dollaria plus työ. Muurattu takka maksaa keskimäärin 3 500-5 600 dollaria asennettuna olemassa olevaan kotiin, jossa on 12 jalan savupiippu.

Tarvitsetko ammattilaista takan asennukseen?

Sähkötakan asennus on mahdollista tehdä itse. On kuitenkin parempi palkata ammattilainen asentamaan puulämmitteinen takka, jossa on savupiippu, tai suorasuihkutettava kaasutakka. Savupiipun rakentaminen tai kaasuputken asentaminen voi olla monimutkainen projekti.