Mitä pitää tietää betonityötasoista, asennuksesta ylläpitoon asti

Betonityötasoista on tullut viime vuosikymmenen aikana suosittuja keittiön ominaisuuksia, osittain teollisen tyylin yleistymisen ansiosta. Betonin säänkestävä patina sopii hyvin erilaisiin sisustustyyleihin, ja sen kestävyys tekee siitä huippuvalinnan perheille, joiden keittiö on kodin sydän. Ennen betonityötasojen asentamista on kuitenkin otettava huomioon muutamia tärkeitä ominaisuuksia.

Betoniset työtasot asennetaan betonisten kulkuväylien ja ajoväylien tapaan valamalla betonia tiskialueen todellisen koon mukaan. Kiven, metallin ja lasin värejä ja siruja voidaan lisätä sekoitukseen koristeellisuutta varten. Kun betoni on täysin kuivunut, se kiillotetaan ja tiivistetään. Alla on lisätietoja betonityötasojen tärkeimmistä näkökohdista sekä keskimääräisistä kustannuksista.

Mitä pitää tietää betonityötasoista, asennuksesta ylläpitoon astiJeff Herr Vinkkejä betonityötasojen asentamiseen

Betoni voidaan valaa paikan päällä tai asentajan työpajassa. Jotkut asentajat pitävät enemmän työpajan valvotusta ympäristöstä, kun taas toiset pitävät siitä, että betonointi voidaan tehdä paikan päällä. Myös kokeneet tee-se-itse-rakentajat voivat rakentaa ja asentaa betonisia työtasoja. Muista kokeilla värejä ennen koko laatan valamista ja muista ympäristöolosuhteet, kuten lämpötila ja kosteus, jotka voivat aiheuttaa sen, että betoni ei kovetu. Tarvitset myös kaveriporukan auttamaan työtasojen asentamisessa, kun laatat ovat valmiit.

Betonityötasojen kestävyys

On syy, miksi maailma on päällystetty betonilla: sen kestävyys on lyömätön. Sama pätee betonisiin työtasoihin. Tämä pinta on sekä kuumuutta että naarmuja kestävä, ja jos se on kunnolla tiivistetty, se kestää roiskeita.

Tiivistäminen on betonityötasojen kannalta ratkaisevan tärkeää. Se luo suojaavan esteen betonin muuten huokoisille ominaisuuksille. Se myös lisää vielä yhden koristeellisen kerroksen. Voit valita mattapinnan, joka antaa betonille hiotun ulkonäön, tai voit viimeistellä sen kiiltävällä pinnalla, joka kilpailee kiiltävän graniitin kanssa. Lisäksi kiiltävät betonityötasot on helppo puhdistaa. Useimmat kodinomistajat valitsevat sileän pinnan, mutta yksi betonin ainutlaatuinen piirre on, että saatavilla on myös kuvioituja pintoja.

Betonisten keittiötasojen huolto ja ylläpito

Betonityötasojen suuri etu on niiden helppo ylläpito. Jokapäiväisten roiskeiden ja tahrojen puhdistamiseen riittää perus saippua ja vesi. Hankaa betonityötasot varovasti pehmeällä sienellä ja saippuavedellä jäämien poistamiseksi. Huuhtele puhtaalla, kostealla sienellä tai pyyhkeellä. Vältä hankaavia puhdistusaineita ja valkaisuaineita betonilla, sillä ne voivat vahingoittaa tiivisteainetta.

Säännöllinen uudelleentiivistäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta betoniset työtasot näyttävät ja toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Levitä kerran kuukaudessa elintarvikkeille kelpaavaa, läpäisevää betonin tiivistysainetta. Muista: vähemmän on enemmän. Levitä useita ohuita kerroksia yhden paksun kerroksen sijaan. Voit myös viimeistellä tiivistetyt betonityötasot vahalla, joka tiivistää materiaalin entisestään kosteutta vastaan.

Betonityötasojen hinta

HomeAdvisorin tietojen mukaan betonisten työtasojen neliöjalan hinta vaihtelee 55 ja 135 dollarin välillä. Asennushinnat vaihtelevat 30 ja 90 dollarin välillä tunnilta. Tämä nostaa betonisten työtasojen keskimääräiset kustannukset noin 7 500 dollariin. Betoni itsessään ei aiheuta kustannuksia, vaan valmistus ja asennus nostavat betonityötasojen kustannuksia. Betonilaattojen painon vuoksi myös asennus on aikaa vievää.