Mitä ovat kelluvat lattiat?

Mitä ovat kelluvat lattiat?

Kestävyys yhdistettynä ajattomaan tyylikkyyteen parantaa mitä tahansa tilaa. Lamton laminaatti – 12mm AC5 vedenkestävä – Defiant Collection Barn Oak SKU: 15271568

Jos etsit uutta lattiapintaa, joka on helppo asentaa, kelluvat lattiat ovat erinomainen ratkaisu. Tämä lattiatyyppi on saanut nimensä asennustavasta, joka ei vaadi nauloja tai liimoja. Sen sijaan kelluvat lattiat yksinkertaisesti lukittuvat paikalleen, ja ne voidaan yleensä asentaa suoraan useimpien olemassa olevien lattiatyyppien päälle. Lamtonin Defiant-mallisto on johtava kelluva lattiavaihtoehto, joka kestää kaikenlaista käyttöä. Tämä lattia on saatavana hintaan 1,99 dollaria neliöjalkaa kohden ilmaisella toimituksella 1. maaliskuuta 2021 asti. Sitä on saatavana kuudessa upeassa värissä, ja se on kohokuvioitu 3D-kuvioilla aidon lehtipuuilmeen luomiseksi. Nämä kelluvat lattiat ovat vedenkestäviä, ja niillä on korkea kulutuskestävyysluokitus, joka kestää raskasta jalankulkua ja takaa hämmästyttävän pitkäikäisyyden. Jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoja kelluvista lattioista, lue lisää ja tutustu niihin ja niiden asennustapaan.

Vedenkestävät kelluvat lattiatVedenkestävät lattiamateriaalit antavat sinulle kovapuun kauneuden ilman stressiä. Tämäntyyppinen lattia on helppo puhdistaa, eikä se vääntyile tai vääntyile altistuttuaan kosteudelle. Harkitse vedenpitävän puulattian asentamista kotiisi, jos sinulla on lapsia tai lemmikkieläimiä, jotta voit suojata investointisi. Löydät erilaisia vedenpitäviä puulattiavaihtoehtoja osoitteesta , mukaan lukien Lamton-laminaatti, joka tarjoaa puun ulkonäön ilman hankaluuksia. Kylpyhuoneista gourmet-avokeittiöön, vedenpitävän puulattian valitseminen on fiksu valinta, joka lisää kauneutta kotiisi tuleviksi vuosiksi.

Kelluvan laminaattilattian asennus

Jos harkitset kelluvan laminaattilattian asentamista kotiisi, prosessi on helppo oikeilla valmisteluilla ja työkaluilla. Seuraavassa on joitakin vaiheittaisia ohjeita, jotka opastavat sinua prosessin läpi.

Mitä ovat kelluvat lattiat?

Ranskalainen tammi-kovalattia useissa upeissa väreissä ja sävyissä. Mukana Jasper Hardwood Flooring – Maison Oak Collection -mallisto luonnollisessa värissä.
SKU: 15052090

Vaihe 1: Määritä ostettavan lattian määrä.

Ennen kuin voit asentaa minkä tahansa lattian, sinun on selvitettävä, kuinka paljon lattiamateriaalia kannattaa ostaa. Mittaa huoneen pituus ja leveys, kerro nämä luvut ja lisää loppusummaan 10 prosenttia ylimääräisen jätteen varalta. Toinen huomioon otettava asia on lankkujen koko, joten varmista, että ostat tarpeeksi lattiaa, jotta voit peittää jokaisen huoneen kokonaan, ja jätä hieman yli siltä varalta, että teet virheen. Asennusmenetelmät vaihtelevat eri valmistajien välillä, mutta kelluvan lattian asennusprosessi on yleensä sama merkistä riippumatta.

Vaihe 2: Valmistele huone.

On tärkeää valmistella huone ennen uusien kelluvien lattioiden asentamista. Poista kaikki listat, lattialistat ja pohjalevyt ja laita kaikki syrjään. Voit myös hankkia uudet listat, jos haluat kohottaa tilaa ja lisätä hienon ilmeen uusien lattioiden kanssa. Uuden lattian korkeudesta riippuen sinun on ehkä leikattava ovipieliä ja koteloita, jotta ne sopivat kunnolla. Aseta pala lattiapintaa aluskatteen päälle ja piirrä viiva kotelon tai karmin viereen ja vedä se lyijykynällä. Tämä merkitsee leikattavan korkeuden, jotta uudet lattiat mahtuvat tiiviisti alle. Lopuksi imuroi lattiat ja poista kaikki roskat ennen asennuksen aloittamista.

Vaihe 3: Asenna aluskate.

Aluskate on ohut vaahtomuovista valmistettu pehmuste, joka auttaa korjaamaan aluslattian puutteita ja pitää laminaattilattiasi tiiviisti paikallaan. Aloita huoneen yhdestä nurkasta ja rullaa aluskate samaan suuntaan kuin uudet lattiat. Älä peitä aluskatetta päällekkäin. Varmista, että jokainen reuna on suoraan vierekkäin. Voit leikata aluskatetta talousveitsellä, jotta se mahtuu esteiden ja kulmien ympärille.

Vaihe 4: Teippaa aluskatteen saumat.

Käytä polyeteeniteippiä aluslaatan saumojen kiinnittämiseen paikalleen. Tämä luo kosteussulun ja on erityisen tärkeää, jos asennat kelluvia lattioita betonin päälle, kuten kellariin.

Vaihe 5: Tarkista materiaalit.

Nyt on aika varmistaa, että uusi lattia on hyvässä kunnossa ennen asennusta. Avaa muutama laatikko ja etsi merkkejä vaurioista, kuten lastuja, lohkeamia tai merkkejä kieliin tai uriin tarttuneesta pölystä. Kaikki epäsopivan näköinen voi estää uusien lattialankkujen kiinnittymisen toisiinsa ja tasaisen, tiiviin sauman muodostumisen. Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, on aika aloittaa lattioiden asentaminen.

Vaihe 6: Suunnittelu ja leikkaus

Ensimmäinen lattiarivi on linjattava näkyvintä seinää vasten ja asetettava kunkin huoneen pisimmän seinän suuntaisesti. Jätä noin ¼-tuumainen tila lattian reunan ja seinien väliin sekä mahdollisten kaappien pohjan lähelle. Tämä auttaa lattioita laajenemaan ja supistumaan kosteuden muuttuessa. Voit myös käyttää ¼ tuuman välikappaletta ohjeena. Tämäntyyppisen lattian leikkausten pitäisi olla minimaalisia, paitsi jos sinun on katkaistava rivin päätykappale. Laminaatti on helppo leikata, ja tarvitset vain neliön linjan merkitsemiseen ja sapelisahan leikkausten tekemiseen.

Vaihe 7: Asenna lattialankut.

Haluat, että lattialankkujen sauma on tiiviisti kiinni, joten aseta viimeinen lankku seinää vasten ja paina se varovasti viereistä lankkua vasten piikkipalkilla. Tavoitteena on varmistaa, että kieli istuu tiiviisti uraan. Sekoita ja sovita lankkuja keskenään käyttämällä eri laatikoiden materiaalia. Näin varmistat luonnollisen, orgaanisen ulkonäön ja saat enemmän vaihtelua väreihin ja sävyihin.

Vaihe 8: Asenna puurivit.

Kun asennat puurivejä, työskentele oikealta vasemmalle ja aseta lankut kielipuoli seinää kohti. Kallista seuraava lauta niin, että kieli ja ura napsahtavat yhteen. Jatka tätä prosessia, kunnes olet saanut yhden rivin valmiiksi, ja varmista, että lattian ja seinän välissä on ¼ tuuman väli. Saatat joutua leikkaamaan rivin viimeisen lankun, mutta voit käyttää jäljelle jäänyttä materiaalia seuraavan rivin aloittamiseen ja luoda siistin, porrastetun ilmeen. Käytä vasarapalikkaa ja napauta jokainen pala varovasti paikalleen, kunnes ne muodostavat tiiviin sauman.

Vaihe 9: Leikkaa pahvimalli.

Saatat törmätä hankaliin kohtiin ovipielien tai kaappien ympärillä. Käytä jäykkää pahvia ja piirrä ääriviivat mallin luomiseksi. Käytä tätä pahvia apuna leikkausten tekemiseen tai lankun kiilaamiseen paikalleen. Voit ehkä kevyesti ajella hieman lattialankkua alhaalta pois, jotta se voidaan sijoittaa suoraan ovenpielin alle.

Vaihe 10: Leikkaa lankku pituussuunnassa

Kun saavutat viimeisen lattiarivin, saatat joutua leikkaamaan sen pituussuunnassa palapelisahalla, jotta se mahtuu paikalleen. Sahaa lankku pituussuunnassa niin, että se sopii täydellisesti seinää vasten ja on oikean levyinen, jotta se istuu varmasti.

Katkaise lankusta kieli irti

Jos sinun on leikattava lankusta kieli pois, irrota se terävällä taltalla tai yleismittaisella veitsellä lankusta, jota vasten asennat.

Kiinnitä puu paikalleen.

Kiinnitä lankkujen tasaiset päät toisiinsa kiinnittämällä ne paikoilleen ja käyttämällä valkoista puuliimaa. Pidä ne kiinnitettynä noin 30 minuuttia tai kunnes liima on täysin kovettunut.

Asenna viimeinen rivi

Lattian viimeinen rivi saattaa olla hieman vaikeampi asentaa. Poista välikappaleet, jotta saat lisää tilaa, ja vedä viimeinen pala varovasti piikkaustangolla tiukasti sitä edeltävää palaa vasten. Saatat joutua liu’uttamaan sitä paikalleen palikan ja vasaran avulla. Jos liimaat lankkuja yhteen, odota, että se on täysin kovettunut, ennen kuin poistat välilevyt ja maalarinteipin ja ennen kuin leikkaat huoneen reunimmaisella listalla.

Vaihe 11: Huono laminaatin asennus

On olemassa joitakin merkkejä, jotka voivat viitata huonoon laminaattiasennukseen. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun lattia asennetaan liian lähelle seiniä, jolloin lankut nousevat ja kumpuilevat keskeltä. Toinen syy on se, että uivan lattian läpi asennetaan pitkiä ruuveja tai nauloja, jolloin jokainen pala voi muuttua epätasaiseksi ja vääntyä.

Yksi tapa korjata laminaattilattiat

Jos sinulla on ongelma laminaattilattioiden kanssa, aloita poistamalla jalkalista huoneen kummaltakin puolelta varmistaaksesi, että lankut ovat tiiviisti seinää vasten. Voit joutua poistamaan viimeisen lattiarivin korjausta varten. Jos näin on, varo vahingoittamasta lankkuja, ellei sinulla ole ylimääräisiä materiaaleja jäljellä. Käytä vetotankoa päästäksesi lankun reunan alle ja naputtele sitten vasaralla varovasti lankkua sivuttain vetäen, kunnes se irtoaa. Jos nauloja tai ruuveja on havaittavissa, saatat joutua poistamaan nämä lankut kokonaan ja asentamaan uudet lankut uudelleen, jotta niistä tulee tiiviitä ja tasaisia.

Mitä ovat kelluvat lattiat?
Mitä ovat kelluvat lattiat?

Mukana Lamton-laminaatti – 12 mm:n eksoottinen leveä lankku-mallisto, väri
Papua Ebony SKU: 10079693

Kelluva lattia – usein kysytyt kysymykset

Laitetaanko kelluva lattia kodinkoneiden alle?

Voit asentaa kelluvan lattian kodinkoneiden alle, mutta varmista, että jokaisen lankun välissä on riittävästi tilaa, jotta se voi mukautua keittiössäsi vallitsevien kosteus- ja ilmankosteusvaihteluiden vuoksi. On parasta asentaa lattia ensin ja asentaa sitten kodinkoneet sen päälle.

Miten kelluva lattia pysyy paikallaan?

Kelluvissa lattioissa käytetään kieli- ja uramallia, jonka ansiosta ne kiinnittyvät toisiinsa. Kun huoneen ympärillä on oikea määrä välejä, ne voivat helposti laajentua ja supistua kosteusvaihteluiden myötä ja pysyä samalla paikallaan.

Miten uiva laminaattilattia asennetaan?

Mittaa huoneesi, kerää materiaalit ja asenna kukin osa rivi riviltä varmistaen, että ne ovat tiukasti kiinni toisissaan. Betonilattioissa suositellaan aluskatetta. Viimeisen rivin kohdalla tarvitaan vain pieniä leikkauksia, jotta lankut asettuvat tukevasti paikoilleen.

Onko kelluva lattia helppo asentaa?

Kelluva lattia on helppo asentaa, eikä se vaadi sotkuisia liimoja, ruuveja tai nauloja. Useimmat kodinomistajat pystyvät asentamaan tämäntyyppisen lattian DIY-asennuksen oikeiden asennustietojen ja muutaman yksinkertaisen työkalun avulla.

Tarvitaanko laminaattilattiassa aluskatetta?

Aluskate on vaahtomuovikerros, joka muodostaa suojaavan kosteussulun laminaattilattialle. Sitä suositellaan erityisesti silloin, kun tämäntyyppinen lattia asennetaan betonin päälle tai kosteisiin tiloihin, kuten keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.

Kuinka paljon kelluvan lattian asentaminen maksaa?

Kelluvat lattiat maksavat keskimäärin 2-8 dollaria neliöjalkaa kohti. Jos palkkaat ammattilaisen asentamaan lattiat, kansallinen keskiarvo on noin 2 300 dollaria 300 neliöjalan huoneelle.

Kuinka kauan kelluvan lattian asentaminen kestää?

Kelluvan lattian asentamiseen kuluva aika riippuu huoneen koosta ja siitä, kuinka paljon valmisteluja tarvitaan. Valmisteluajan lisäksi lattian asentaminen voi viedä 3-4 tuntia ja leikkausten tekeminen ja asentaminen ovipielien ja kaappien ympärille 2-3 tuntia.

Mikä on kelluvan lattian etu?

Kelluvia lattioita on saatavana useilla eri tyyleillä, kuten vinyylilattialla, laminaatilla ja massiivipuulla. Tämä lattia on kaunis, erittäin kestävä ja erittäin helppo asentaa, mikä tekee siitä tee-se-itse-rakentajien suosikin.

Miksi kelluva lattiani vääntyy?

Kelluva lattiasi saattaa vääntyä virheellisen asennuksen vuoksi. Jos lattiaan on työnnetty nauloja tai ruuveja, se voi aiheuttaa lattian vääntymisen. Toinen syy voi olla se, että huoneen reunan ympärillä ei ollut riittävästi tilaa, jotta materiaali olisi voinut laajentua ja supistua.