Mitä ovat kansilaatat?

Terassin rakentaminen voi tuntua aloittelevasta askartelijasta pelottavalta tehtävältä, mutta terassilaatat tekevät siitä helppoa ja nopeaa. Muutamassa tunnissa voit muuttaa väsyneen parvekkeen, kuistin tai aurinkoterassin tylsästä ja tavallisesta upeaksi ulkoilmaelämän alueeksi, jota perheesi ja vieraasi rakastavat. Parasta on se, että voit asentaa terassilaatat olemassa olevan puukannen tai betonilattian päälle – mitään valmisteluja ei tarvita.

Kannen laattojen edut

  • Säästä aikaa. Kannen laatat on kirjaimellisesti helppo asentaa. Voit muuttua nuhjuisesta tyylikkääksi muutamassa tunnissa.
  • Laatat on helppo asentaa. Ainoa lattiamateriaali, joka on helpompi asentaa, on heittomatto. Terassilaatat napsahtavat yhteen helposti ja vähällä vaivalla. Monissa asennuksissa ei tarvita erikoistyökaluja.
  • Piilottavat olemassa olevan lattiapinnan raot, kolot, halkeamat ja vääntymät. Jos joudut peittämään vanhan puu- tai betonilattian, jossa on pieniä vaurioita, kansilaatat ovat tarpeeksi vakaita, jotta ne voidaan asentaa suoraan useimpien vaurioiden päälle ilman korjauksia. Suuremmat rakenteelliset vauriot on ehkä korjattava ennen asennusta.
  • Laatat ovat naarmunkestäviä. On mukava tietää, että terassisi kestää rangaistusta, vaikka sinulla olisi lapsia ja lemmikkejä.
  • Joustava rakenne. Yhdistä erilaisia tyylejä ja värejä luodaksesi reunuksia tai medaljonkeja, geometrisia kuvioita, kiinnostavia alueita tai klassisia diagonaaleja.
  • Vaurioituneiden laattojen vaihtaminen on helppoa. Tikanheittoturnaus meni pahasti pieleen? Gargoyle pudonnut katon harjakorokkeelta? Ei hätää. Kannen laattojen avulla voit napsauttaa vaurioituneet laatat pois ja korvata ne välittömästi.

Kannen laattojen asentaminen

Toisiinsa lomittuvat kansilaatat napsahtavat yhteen vastaaviin reikiin työnnettävien tappien avulla. Jokaiseen laattaan kiinnitetty tukeva ristikko kiinnittää kaistaleet ja estää liukumisen, jolloin saadaan vakaa pinta, joka ei siirry tai vääntyile. Asennus saattaa vaatia laattojen leikkaamista niin, että ne sopivat lattiaan kiinnitettyjen ulkonevien kohtien, esimerkiksi takan, tuuletusaukon tai pylvään ympärille. Jos lattiatila on säännöllinen eikä mitään ole kiinnitetty lattiaan, leikkaaminen ei välttämättä ole tarpeen. Voit peittää reunoilla olevat aukot reunalistoilla.

Riippumatta siitä, minkä materiaalin, tyylin tai värin valitset, säästät asennuskustannuksissa ja teet korjaamisesta yhtä helppoa kuin lapsen palapelin kokoaminen. Kaunis uusi terassisi kestää pitkään.

Jos haluat korkeatasoisen ja visuaalisen katsauksen siihen, miltä terassilaattojen asennusprojekti näyttää, tässä on 5 minuutin video, jossa käydään läpi vaiheet.

Hankkeen kokonaisnäkymä mielessä, seuraavassa on muutamia muita asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun harkitset terassilaattojen ostamista, sen lisäksi, kuinka helppoa niiden asentaminen on.

Huomioon otettavia asioita

Ensimmäisenä asiana olisi otettava huomioon kestävyys. Jos harkitset puuta ulkotiloihin, trooppinen puu, kuten teak tai ipe, kestää elementtejä pitkään. Erityisen tärkeää on valita puu, jota perinteisesti käytetään vene- ja merenkulkualan sovelluksissa terasseille tyypillisesti kosteassa ympäristössä.

Väri on toinen tärkeä tekijä. Ennen kuin päätät, ota selvää, miten puu vanhenee. Jotkut puut muuttuvat auringolle ja elementeille altistuessaan pehmeiksi ja värikkäiksi. Toiset valkaistuvat ja menettävät sävynsä.

Värin lisäksi kannattaa miettiä myös tyyliä. Päätätkö asetella monimutkaisen geometrisen kuvion, yksinkertaisen diagonaalisen kuvion vai jonkin yhdistelmän luodaksesi ainutlaatuisen muotoilun? Saatat jopa haluta sekoittaa puulajeja tai pintakäsittelyjä kontrastin luomiseksi.

Joidenkin puulajien ominaisuutena on hyönteisten kestävyys. Kun valitset puuta, selvitä, mitä puuta syöviä hyönteisiä alueellasi esiintyy, ja valitse puulaji, joka kestää näitä hyönteisiä.

Mitä ovat kansilaatat?

Kansilaattojen materiaalit

Kannen laattoja on saatavana monenlaisia materiaaleja, värejä ja tyylejä, jotka tarjoavat loputtomasti suunnitteluvaihtoehtoja. Vain oma mielikuvitus on rajana. Valitse kivestä tai keramiikasta, kauniista eksoottisista puulajeista kuvioina tai yksinkertaisina kaistaleina tai tukevasta komposiittimateriaalista.