Mitä on vinyylilattia?

Vinyylilattia on ollut vakiintunut suunnitteluvaihtoehto jo vuosikymmeniä, ja sen edut vaihtelevat hienostuneesta sisustustyylistä lattiaan, joka kestää mitä tahansa. Niille, jotka eivät tunne vinyylilattioita, kerrottakoon, että vinyylilattiasta tekee laadukkaan valinnan kotiisi sen kyky jäljitellä erilaisia pintoja kivestä puuhun ja keraamisiin laattoihin. Se on myös erinomainen lattianpäällystevalinta uusille, pienellä budjetilla työskenteleville kodinomistajille, sillä se kestää ajan mittaan suurta kulutusta.

Mitä on vinyylilattia?

Vinyylilattiat voivat jäljitellä useita pintoja, myös puuta.

Vinyylilattioiden kestävyys on parantunut huomattavasti vuosien varrella, ja olipa kyse sitten lemmikin kävelemisestä lattialla tai lapsen likaantumisesta, vinyylilattioiden nykyaikaiset muunnokset ovat nostaneet rimaa huomattavasti lattioiden kunnon säilyttämisessä. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä, kun haluat valita oikean vinyylilattian kotiisi ja punnita asennusvaihtoehtojasi:

Vinyylilattiatyypit

Vinyylilattioiden osalta kaksi käytetyintä muotoa ovat laatat ja lankut, joista lankuista on tullut viime vuosina suositumpia, koska ne muistuttavat kovapuulattioita.

Kiinteät vinyylilaatat ovat innovatiivinen vinyylilattiatyyppi, joka on yleensä pakattu 12 x 12 tuuman neliöihin ja jossa on valokuvapainopinnoite valitsemastasi kuvioinnista riippumatta. Tämä on DIY-ystävällinen vinyylilattiatyyppi, sillä laatat on yleensä varustettu helppokäyttöisillä lukitusjärjestelmillä, jotka mahdollistavat kelluvat asennukset. Toinen selkeä etu kiinteän vinyylilaatan käytössä on se, että pinta on helppo puhdistaa. Tarvitaan vain nopea moppaus, jotta kaikki roskat saadaan pois, ja sen vahva kestävyys pitää lattian kiiltävänä ja kiillotettuna monta vuotta.

Vinyylilankkulattia on uskomaton lattiapintavaihtoehto, koska se voi näyttää identtiseltä luonnollisen pinnan kanssa. Tämäntyyppinen vinyylilattia mahdollistaa jatkuvamman lattiapinnan, joka on nopea ja helppo asentaa monimutkaisempien lukitusjärjestelmien ansiosta. Niitä on yleensä saatavana erilaisina kuvioina, ja ne ovat myös tunnettuja kosteudenkestävyydestään, mikä tekee niistä loistavan lattianpäällystevalinnan kylpyhuoneisiin tai kellareihin.

Vinyylilattian vaihtoehdot

Vinyylilattian valinnassa on neljä tekijää: tyyli, paksuus, kuviointi ja väri. Kun on kyse huoneen tilan hyödyntämisestä, tyylin huomioon ottaminen on se tekijä, jonka avulla voit löytää lattialle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Vinyylilaattojen ja vinyylilankkujen välinen valinta on tärkeää tehdä, kun huoneessa on vain rajallinen määrä tilaa. Paksuudesta tulee tekijä, jos punnitset lattiasi kohtaaman jalankulun määrän. Mitä paksummat vinyylilautasi ovat, sitä vakaampi pinta sinulla on. Ohuemmat vinyylilaudat ovat kustannustehokkaampia, mutta ne eivät ehkä ole yhtä kestäviä. Jos olet eniten huolissasi visuaalisesta estetiikasta, valitse ehdottomasti kuvio tai väri, joka sopii parhaiten persoonallisuuteesi.

"Enemmän muotoiluvalikoimaa, parempi pitkäikäisyys ja loistava DIY-vaihtoehto itseasennukseen ovat vinyylilattian tärkeimmät edut."

Vinyylilattian edut ja haitat

Vinyylilattian käytössä on neljä perusetua:

  • Enemmän valinnanvaraa mallien suhteen
  • Parempi pitkäikäisyys
  • Helppo puhdistaa
  • Loistava DIY-vaihtoehto itseasennukseen

Mitä tulee vinyylilattian haittapuoliin, yksi tärkeimmistä haittapuolista on se, että se ei välttämättä lisää kotisi jälleenmyyntiarvoa. Vaikka asennus on helppoa, vinyylilattian poistaminen voi olla melko vaikeaa, ja jos lattiasi kärsii laajoja vaurioita missä tahansa olosuhteissa, vinyylilattian korjaaminen voi olla työlästä.