Mitä on Tigerwood Hardwood Flooring?

Mitä on Tigerwood Hardwood Flooring?

Kasvitieteellinen nimi: Astronium Fraxinifolium Tigerwood kasvaa luonnostaan Brasilian, Bolivian, Perun, Guatemalan ja Meksikon neotrooppisissa metsissä. Väri vaihtelee vaaleasta kermanvärisestä runsaaseen punertavan oranssiin sävyyn dramaattisessa raitakuviossa, joka antaa puulle sen nimen. Tiikeripuulla on epäsäännöllinen rakenne, joka voi olla kirjava, aaltoileva tai lomittunut, ja sen rakenne on hieno ja kiilto keskinkertainen tai himmeä.

Tigerwood muuttaa tyypillisesti väriään ajan myötä, kun se altistuu auringonvalolle. Vaaleampi pintapuu tummuu, ja värien dramaattinen kontrasti muuttuu hienovaraisemmaksi. Puu on öljymäistä ja kestää luonnostaan hyönteisiä, sieniä, kosteutta ja lahoa. Tiikeripuuta tuottava Goncalo alves -puu kuuluu sumakin ja cashewpuun ohella Anacardiaceae-heimoon, johon kuuluu maailmanlaajuisesti noin 600 lajia, mukaan lukien pippuri-, mango- ja pistaasipuut.

Käyttö

Tiikeripuun käyttö yleistyi 1900-luvun alussa. Varhainen käyttö oli soittimissa, erityisesti pilliuruissa ja viuluissa. Muita käyttökohteita olivat ulkohuonekalut, terassit, ikkunaluukut ja veneenrakennus, koska se on erittäin vedenkestävää. Tiikeripuu on suosittu valinta koristetarkoituksiin, kuten hienoihin huonekaluihin, korurasioihin, veitsenkahvoihin, pistoolin kahvoihin, kaapistoihin ja kaiverruksiin. Tiikeripuun kestävyys tekee siitä sopivan käytettäväksi kevyessä ja raskaassa rakentamisessa kaivospuiden, paalujen, pylväiden, ratapölkkyjen, tikkaiden ja puusepänteollisuuden rakentamiseen.

Kestävyys

Tiikeripuun kestävyys tekee siitä sopivan käytettäväksi kevyessä ja raskaassa rakentamisessa kaivospuiden, paalujen, pylväiden, ratapölkkyjen, tikkaiden ja puusepänteollisuuden rakentamiseen. Janka-asteikossa käytetään 0,444″ teräskuulaa, joka työnnetään 2″ x 2″ x 6″ kokoiseen kappaleeseen puun kovuuden määrittämiseksi. Testissä määritetään, kuinka monta paunaa neliötuumaa kohti (PSI) voimaa tarvitaan teräskuulan työntämiseen puulankkuun puoleenväliin.

Näin korkeat Janka-luokitukset osoittavat äärimmäistä kestävyyttä. Tiikeripuuta voi löytyä massiivilattiana tai viilupintana lattiamateriaalissa. Tiikeripuulattiat voidaan hioa ja viimeistellä monta kertaa lattian käyttöiän aikana. Huippuluokan puulattiat voidaan hioa jopa viisi kertaa (lue valmistajan ohjeet). Tämä on investointi lattiaan, jonka käyttöikä on pitkä ja joka kestää paljon liikennettä.

Työstettävyys

Tiikeripuun voimakas öljypitoisuus vaikeuttaa tiikeripuun leikkaamista, ja se tylsyttää leikkuureunat nopeasti. Karbidikärkisiä leikkuuvälineitä suositellaan. Myös naulaaminen tai ruuvaaminen voi olla vaikeaa, joten esiporausta suositellaan. Puu pitää naulat hyvin kiinni asennuksen jälkeen. Tiikeripuu voidaan liimata, ujuttaa, naulata tai niitata; puun öljyt voivat kuitenkin häiritä liimaa, joten esiasennusta suositellaan.

Öljypohjaisia pintakäsittelyaineita ei suositella käytettäväksi tiikeripuulattioissa, mutta useimmat vesipohjaiset pintakäsittelyaineet toimivat hyvin. Tarkista valmistajan suositukset ohjeiden saamiseksi. Jos uudelleenkäsittely on tarpeen, on huomattava, että tiikeripuun pöly on allergeeni ja voi aiheuttaa joillekin ihmisille hengitystiereaktioita, silmien ärsytystä tai kosketusihottumaa (ihottumaa).

Missä käytetään

Puulattioita ei yleensä suositella käytettäväksi tiloissa, joissa seisova vesi on yleistä, kuten kylpyhuoneissa, mutta tiikeripuu reagoi vain vähän kosteuteen eikä se vääntyile tai halkeile, joten jos sinulla on yksinkertaisesti oltava puulattiat koko talossasi, myös kylpyhuoneissa, se on hyvä valinta. Seisova vesi voi kuitenkin värjätä minkä tahansa puulajin, joten erityistä varovaisuutta on noudatettava.

Tiikeripuuta voidaan käyttää melkein missä tahansa huoneessa, kun otetaan huomioon, että se kolhiintuu ja naarmuuntuu kuten mikä tahansa lehtipuu. Pehmusteiden asettaminen huonekalujen jalkojen alle, matot tai juoksumatot vilkkaasti liikennöidyillä alueilla ja lemmikkieläinten kynsien leikkaaminen auttavat suojaamaan kaunista lattiaa vuosikymmenien ajan. Lisävarotoimena voidaan todeta, että puulattialla ei pidä käyttää piikkikorollisia tai piikkikorkoisia urheilukenkiä. Tiikeripuu on tarpeeksi kestävä kestämään raskasta liikennettä, ja se voidaan asentaa lähes mihin tahansa huoneeseen.

Hoito ja kunnossapito

Edellä esitettyjen asianmukaisten varotoimenpiteiden avulla tiikeripuu on helppohoitoinen lattiavaihtoehto. Pehmeän pölymopin tai imurin käyttäminen lattian yli päivittäin ja mopin kostuttaminen yksinkertaisella liuoksella, joka on valmistettu ¼ kupillista valkoista etikkaa ja neljännes litraa lämmintä vettä, kerran viikossa pitäisi pitää lattiasi puhtaana ja kauniina.

Toinen turvallinen puhdistusliuos on vesi, jossa on 10 % Windexiä. Älä koskaan käytä kovaa puhdistusainetta, kuten ammoniakkia, kovapuulattialle. Useimmissa kaupallisissa puhdistusaineissa käytetään voimakkaita kemikaaleja, jotka vahingoittavat puuta tai poistavat pintakäsittelyn. Tarkista valmistajan ohjeista muut suositellut puhdistusaineet.