Mitä on tiedettävä Luxury Vinyl Wear Layer -kulutuskerroksesta?

Luksusvinyylilattia on uskomattoman kestävä, helppohoitoinen ja melko kustannustehokas verrattuna joihinkin muihin suosittuihin materiaaleihin, kuten kovapuuhun ja kiveen. Saatavana on nykyään paljon erilaisia tyylejä, ja voit löytää luksusvinyylilankkulattioita, jotka näyttävät luonnolliselta puulta, kiveltä, keramiikalta ja monilta muilta huippuvaihtoehdoilta.

Kun valitset vinyylilattian kotiisi tai liiketilaasi, kulutuskerroskysymys tulee varmasti esiin ennen pitkää. On kuitenkin hyvin mahdollista, ettet ole koskaan elämässäsi kuullutkaan luksusvinyylin kulutuskerroksesta!

Tämän oppaan avulla saat lisätietoja luksusvinyylin kulutuskerroksen eduista sekä siitä, miten voit valita sopivan lattian rakennus- tai kunnostushankkeeseesi. Täydellisen vinyylilattiavaihtoehdon valitseminen saattaa nyt tuntua hämmentävältä, mutta prosessi voi olla todella kivuton, kun ymmärrät perusasiat.

Mitä on tiedettävä Luxury Vinyl Wear Layer -kulutuskerroksesta?

Cabot Vinyl Planks – 5mm SPC Click Lock – Redondo Collection in Oak Bluff / SKU: 15270215

Mikä on Luxury Vinyl Wear Layer?

Termi luksusvinyylin kulutuskerros voi olla ostajille enemmän kuin hieman hämmentävä. Kulutuskerros on yksinkertaisesti ylimääräinen suojakerros, joka on sijoitettu vinyylilankku- tai laattalattiamateriaalin painetun mallin ja sen päälle tulevan suojakerroksen väliin.

Luksusvinyylin kulutuskerros suojaa lattioita naarmuuntumiselta ja kolhuilta, jolloin ne pysyvät hyvännäköisinä paljon pidempään. Sinun on myös vaihdettava vähemmän lankkuja tai laattoja lattian ikääntyessä.

Tämä on todellinen ero luksusvinyylilattian ja tavallisen komposiittivinyylilattian välillä. Komposiittivinyylilattioissa et saa tätä ylimääräistä suojaustasoa.

Ylellisyysvinyylilattian kulutuskerroksen mittojen ymmärtäminen.

Luksusvinyylin kulutuskerrokset mitataan millimetreillä, jotka ovat tuuman tuhannesosia. Älä sekoita miliä millimetreihin. Yleisesti ottaen mitä paksumpi kulutuskerros ja mitä suurempi millimetrimitta, sitä kestävämpi lattiamateriaali on.

Tietenkin kestävyyden lisääntyessä myös kustannukset kasvavat. Sinun on tasapainotettava alkuperäiset kustannukset ja pitkäaikaisen kestävyyden tarve hankkeesi ja rakennettavan tai kunnostettavan tilan tyypin perusteella.

Mitkä mitat minun pitäisi valita?

Milissä mitattuna paksummat kulutuskerrokset antavat paremman suojan. Tämä voi olla tärkeää vilkkaasti liikennöidyissä tiloissa. Kulutuskerroksen paksuuden ja lisäkustannusten tasapainottaminen voi olla vaikeaa.

Seuraavassa on muutama vinkki, joiden avulla voit valita vinyylilattiamateriaalin oikeilla kulutuskerroksen mitoilla:

  • Normaalit asuintilat: 12 millimetriä tai paksumpi.
  • Vilkkaasti liikennöidyt asuintilat: 20 millimetriä tai paksumpi.
  • Liiketilat: 28 millimetriä tai paksumpi.

Muista, että nämä luvut ovat vain yleisiä ohjeita. Esimerkiksi monissa kodeissa luksusvinyylilattia, jossa on 18 millimetrin kulutuskerros, toimii erittäin hyvin ja tarjoaa pitkäaikaisen suojan. Pyri tasapainottamaan kustannukset ja pitkäikäisyys budjetin ja projektin tarpeiden mukaan.

Mitä on tiedettävä Luxury Vinyl Wear Layer -kulutuskerroksesta?

Vesdura Vesdura Vinyl Planks Ultimate Collection -vinyylilankut Canyon Oak -värissä 20 milin kulutuskerroksella / SKU: 15271433

Mistä Luxury Vinyl -kulutuskerros on valmistettu?

Luksusvinyylin kulutuskerrokset on tyypillisesti valmistettu uretaanista. Useimmiten kirkas ja väritön uretaani tarjoaa suojaa vaikuttamatta luksusvinyylilankkujen tai -laattojen aiottuun ulkonäköön.

Joillakin valmistajilla voi olla muita kulumiskerroksen kaavoja, jotka sisältävät muita elementtejä. Useimmat käyttävät kuitenkin uretaania joko lisäaineiden kanssa tai ilman niitä.

Luksusvinyylilattian asianmukainen hoito

Olet valinnut luksusvinyylin tyylin, josta pidät, ja valinnut täydellisen kulutuskerroksen paksuuden kotiisi tai liiketilaasi. Materiaali on asennettu ja lattiasi näyttävät miljoonalta taalalta. Nyt sinun tarvitsee vain pitää ne huippukunnossa.

Seuraavassa on muutama vinkki, joiden avulla voit hoitaa luksusvinyylilankkuja tai -laattoja oikein:

– Lakaise lattiat säännöllisesti, jotta ne pysyvät pölyttöminä ja roskattomina. Pehmeäharjaksisella imurilla varustettu imuri voi myös tehdä puhdistamisesta nopeaa ja helppoa. Vältä imuria, jossa on kova lyöjäpalkki, joka voi naarmuttaa vinyylilattiasi.

– Kokeile puhdistaa lattiat vain lämpimällä vedellä. Monissa tapauksissa se on kaikki, mitä ne tarvitsevat. Pelkällä vedellä ei myöskään ole vaurioitumismahdollisuutta.

– Lisää tilkka tavallista valkoista etikkaa, jos tarvitset lisää puhdistustehoa. Laimennettua valkoviinietikkaa on turvallista käyttää luksusvinyylilattioille, ja se voi auttaa poistamaan pinttyneitä roskia, tahroja ja roiskeiden jäämiä.

– Valitse pH-neutraaleja puhdistusaineita, jos käytät kaupallisia tuotteita. Happamat tuotteet voivat vahingoittaa luksusvinyylilattioita. Tarkista lattiapäällysteen valmistajalta tai jälleenmyyjältäsi, jos etsit kaupallisia tuote-ehdotuksia kotiisi tai liiketilaasi.

Luksusvinyylilattiasta päättäminen

Ylellisyysvinyylin kulutuskerroksen ymmärtäminen voi auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen, kun ryhdyt toteuttamaan lattiaremonttihanketta kotonasi tai liiketilassasi. Oletko vielä hieman epätietoinen siitä, mikä on oikea vaihtoehto sinulle? Ota yhteyttä koulutettuihin edustajiimme jo tänään, jotta voimme auttaa sinua vastaamaan luksusvinyylilattioita koskeviin kysymyksiisi.

Olitpa sitten suunnittelemassa remonttia, muutostöitä tai rakennushanketta, me voimme auttaa sinua saamaan tarvitsemasi vinyylilattian budjetissa ja aikataulussa. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä jo tänään!