Mitä on tiedettävä ennen ylellisyysvinyylilankkujen asentamista?

Ylellisistä lankkulattioista on tullut haluttu lattiaratkaisu kodeissa ja yrityksissä, koska ne tarjoavat perinteisen kovapuun ulkonäön ja lukuisia lisäetuja. Useimmat luksusvinyylilankut eivät ole ainoastaan edullisempi vaihtoehto kuin luksuskovapuu, vaan ne ovat usein myös täysin vedenpitäviä.

Materiaalin vedenpitävyys tekee siitä lattian, joka voi kulkea ulko-ovelta kodin jokaiseen huoneeseen, myös märkätiloihin, kuten keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Jos haluat maalaismaisen, rennon ilmeen, kokeile Vesdura Uluru -vinyylilankkuja. Jos etsit jotain klassisempaa, Aphrodite on loistava vaihtoehto.

Ylellisyysvinyylilankkujen asentaminen

Tätä keinotekoista materiaalia on saatavana monenlaisia puulajin ulkonäkö- ja värivaihtoehtoja, joten on helppo löytää tyyli, joka sopii vaivattomasti yhteen olemassa olevan sisustuksesi kanssa. Luksusvinyyli ei vaadi samoja aluskatekerroksia kuin laminaattilattiat. Aluskate on itse asiassa sisäänrakennettu rakenteeseen, mikä virtaviivaistaa luksusvinyylilankkujen asennusprosessia.

Materiaalin kelluvaan rakenteeseen kuuluu napsautettava kieli- ja uramalli, jonka ansiosta se on helppo toteuttaa tee-se-itse-parannusprojektina. Riippumatta siitä, lisäätkö vinyylilankkulattian yksittäiseen huoneeseen vai asennatko sen koko tilaan, valmiin ilmeen saamiseksi tarvitaan vain muutama yksinkertainen työkalu ja vähän työtä. Jos haluat tietää lisää kaikista vinyylilankkulattian eduista, tutustu artikkeliin 5 syytä ostaa luksusvinyylilankkuja.

Mitä tarvitset

  • Metallinen suorakulma
  • Terävä yleisveitsi, jossa on lisäteriä
  • Kumivasara
  • Pöytäsaha (valinnainen)
  • Polvisuojat (valinnainen)
  • Neulapihtejä.

Aluslattian valmistelu

Kun aluslattia irtoaa palkeista, syntyy helposti vinkumista. Kävele koko aluslattian läpi ja tarkista, onko siinä löysiä kohtia tai narisevia ääniä. Jos löydät sellaisia, ruuvaa kyseinen aluslattian osa kiinni alapuolella olevaan palkkiin ongelman poistamiseksi. Kun etsit narisevia ääniä, kiinnitä huomiota itse aluslattian kuntoon. Jotkin ylelliset vinyylilankut soveltuvat paremmin huonommille aluslattioille kuin toiset.

Jos aluslattiassa on epäjohdonmukaisuuksia, korjaa ne mahdollisimman hyvin ja valitse sitten ylellinen vinyylilankku, jonka pohjaan on kiinnitetty vaahtokerros. Luksusvinyylilattia voidaan asentaa suoraan betoni- tai puualustan päälle. Jos lattia on tasainen, se voidaan asentaa jopa olemassa olevan vinyylilattian päälle. Riippumatta siitä, mitä alustaa käytät, varmista, että se on täysin puhdas ja kuiva ennen asennuksen aloittamista.

Valitse aloituskohta

Asennusprosessin ensimmäinen näkökohta on, mihin suuntaan lattia kulkee. Sen kulkeminen edestä taaksepäin voi auttaa huonetta tuntumaan syvemmältä, kun taas sen kulkeminen sivulta sivulle voi saada tilan tuntumaan leveämmältä. Molemmat ovat täysin hyväksyttäviä vaihtoehtoja. Pidä mielessä, että olemassa olevat seinät eivät välttämättä ole täysin neliönmuotoisia, ja aseta ensimmäinen rivi ylellisyyttä vaativaa vinyylilattiaa. Liituviivan vetäminen alustaa pitkin auttaa varmistamaan, että ensimmäinen rivi on mukava ja suora.

Lankkujen yhdistäminen ja yhdistäminen

Jos olet valinnut ylellisen vinyylilankun, jossa on paljon väri- ja kuviovaihteluita, sekoita ja sovita yhteen muutama lankku eri laatikoista, jotta kaikki vaihtelut jakautuvat tasaisesti koko lattia-asennukseen.

Aloita Click-Together-asennusprosessi.

Kun muutama kasa lankkuja on sekoitettu ja sovitettu yhteen, on aika jatkaa asennusprosessia. Napsauta lankku lankku kerrallaan yhteen kieli- ja urapinnat käyttäen kumivasaraa varmistaaksesi, että jokainen liitos on varma. Kun olet päässyt rivin loppuun, käytä metallista viivainta ja työkaluveitsen avulla lankkujen leikkaamista kokoon.

Jäljelle jäävää osaa voidaan käyttää seuraavan rivin aloittamiseen. Yhden palan pään käyttäminen uuden rivin aloittamiseen auttaa varmistamaan, että kaikki saumat ovat porrastettuja. Tätä menetelmää käytettäessä materiaalit riittävät paljon pidemmälle. Varmista vain, että yhden rivin saumat ovat vähintään 15 sentin päässä edellisen rivin saumasta.

Vinkki: Jos käytössäsi on pöytäsaha, lautojen katkaisu on paljon nopeampaa kuin yleismittaisella veitsellä.

Leikkaa kulmien ympäri

Toisinaan saatat törmätä tilassa kulmaan tai kulmaan. Jäljitä kulman ympäri apuvälineterällä ja pisteytä alue useaan kertaan ennen kuin katkaiset tarpeettoman palan pois. Jos otat irrotettavasta kappaleesta kiinni neulapihteillä, se on helpompi katkaista.

Viimeistele se

Kun olet napsauttanut viimeiset laudat paikoilleen asentaessasi luksusvinyylilankkuja, on aika lisätä viimeistely. Leveä pohjalevy tai neljänneskierros sopii erinomaisesti lattian ja seinän välisen pienen raon täyttämiseen. Kitti mahdolliset reiät, jotka ovat peräisin jalkalistojen asentamiseen käyttämistäsi nauloista, ja anna niille tuore maalikerros.

Kun kotiin lisätään uusi lattia, ammattimaisesta asennuksesta maksaminen voi viedä suuren osan hankkeen kokonaisbudjetista. Vinyylilankkulattian valitseminen ja asennuksen tekeminen itse on hyvä tapa muuttaa suurempi tila nopeasti ja budjetin puitteissa. Tämän materiaalin harkittu muotoilu tekee siitä loistavan valinnan niin aloittelijoille kuin kokeneillekin tee-se-itse-rakentajille. Virkistä yhden makuuhuoneen tai suuren olohuoneen ja ruokailutilan ilme. Pidä vastikään asennetut lattiat suojassa vilkkaasti liikennöidyillä alueilla asettamalla aluemattoja niihin paikkoihin, joissa kävelet eniten.