Mitä on hyvä tietää maalin tiivisteestä ja pohjamaalista seuraavaa projektiasi varten?

Oikean värin valitseminen on epäilemättä ratkaisevan tärkeää maalausprojektia suunniteltaessa, mutta pinnan asianmukainen valmistelu on yhtä tärkeää virheettömän lopputuloksen kannalta. Useimmissa maalaustöissä kannattaa käyttää ensin maalin tiivistysainetta tai pohjamaalia, jotta maali saa tasaisen pohjan. Sisäseinät, kaapistot, puuhuonekalut, metallipinnat ja ulkotilat näyttävät parhaimmilta, kun lisäät kiinteän pohjan ennen värin lisäämistä.

Maalin tiivistys- ja pohjamaalit antavat lisävarmuuden siitä, että käyttämäsi maali tarttuu pintaan. Pohjustusaineet ja tiivistysaineet antavat pinnalle hampaan, johon maali voi tarttua. Kodintekniikkakaupoissa on kokonaisia käytäviä, jotka on omistettu pohjamaaleille ja tiivisteille, mikä tekee oikean tuotteen valitsemisesta hankkeeseen hankalaa. Jos haluat selvittää, mitä etsit, tutustu maalien tiivisteitä ja pohjamaaleja koskevaan oppaaseemme, jonka avulla saat työn tehtyä oikein ensimmäisellä kerralla.

Mitä on hyvä tietää maalin tiivisteestä ja pohjamaalista seuraavaa projektiasi varten? Mitä maalipohjuste tekee?

Pohjustusaineet on suunniteltu tarttumaan alustaan ja luomaan yhtenäinen pinta maalipinnoitteelle. Pohjustusaineet tarttuvat pintaan; viimeistelymaalit tarttuvat pohjamaaliin. Tämäntyyppiset tuotteet tunkeutuvat maalaamattomiin pintoihin ja tasoittavat mahdolliset huokoset. Olipa kyseessä lateksi- tai öljypohjainen pohjamaali, puun pohjamaalit sisältävät erityisiä ainesosia, joita pintamaaleissa ei aina ole (tai niitä on pienempiä määriä). Esimerkiksi pohjustusaineissa olevat tanniinien estoaineet tai säilöntäaineet, jotka estävät värjäytymistä, on suunniteltu imeytymään raakaan puuhun ja tiivistämään se, jotta tanniinit eivät pääse valumaan läpi ja värjäämään maalia. Muiden pintojen pohjustusaineissa on samankaltaisia erikoistuneita ainesosia.

Öljypohjaiset pohjamaalit (19 dollaria, The Home Depot) saattavat olla parempi valinta raa’alle sisäpuulle, koska ne tunkeutuvat pintaan. Ulkopinnoilla lateksipohjamaali ($13, The Home Depot) kestää pidempään, koska se on joustavampi ja voi laajentua ja supistua lämpötilan muutosten myötä eikä halkeilla. On olemassa useita erilaisia pohjamaaleja, kuten öljypohjaisia, sellakkapohjaisia ja vesipohjaisia, ja jokaisella on oma erikoisuutensa. Kysy maalikauppiaaltasi suositusta siitä, mitä tuotetta kannattaa käyttää maalauspinnallesi.

Tarvitsetko todella pohjamaalausta ennen maalausta?

Kiireessä monet asunnonomistajat jättävät pohjamaalin tekemättä ja siirtyvät suoraan värikerroksiin. Tämä oikotie on usein takaisku, koska täydelliseen peittävyyteen saattaa tarvita ylimääräisen värikerroksen. Koska pohjamaali on yleensä halvempi kuin maali, tämä merkitsee sekä ajan että rahan tuhlausta.

Pohjamaali on erityisesti suunniteltu sitomaan raakaa puuta ja tiivistämään huokoisia pintoja, kuten kipsilevyä. Kipsilevy ja kipsilevyn saumausmassa imevät maalia nopeasti, ja jos olet investoinut laadukkaaseen maaliin, haluat sijoituksesi olevan seinällä, etkä seinässä. Parhaan tuloksen saat, kun pohjustat kaikki kipsilevyn saumausmassat ja annat pohjustusaineen kuivua. Pohjamaalaa sitten koko seinäpinta.

Pohjuste kuivuu yleensä nopeasti, joten voit levittää viimeistelymaalin nopeammin. Hyvä pohjamaali säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Harkitse pohjamaalin sävyttämistä maalin värin mukaan, jotta maali peittää paremmin. (Maalikauppias voi yleensä tehdä tämän puolestasi.)

Mitä on hyvä tietää maalin tiivisteestä ja pohjamaalista seuraavaa projektiasi varten?Brie Passano Mitä ovat maalin tiivistysaineet?

Läheisesti pohjamaaleihin liittyvät maalin tiivistysaineet on suunniteltu tekemään huokoisesta pinnasta huokoinen. Niitä käytetään myös peittämään oksia ja hometta, jotta ne eivät näkyisi pintamaalin läpi. Saatavilla on öljypohjaisia tiivisteitä sekä tuotteita, joissa on reaktiivisia hartseja ja epoksia. Useimmat näistä tuotteista puhdistetaan vahvoilla öljyliuottimilla. Käytä tiivisteaineita, kun työskentelet seuraavien pintojen kanssa:

    Kaikki maalaamattomat pinnat, mukaan lukien uusi rappaus, kipsilevy ja vanhat puuosat, jotka on kuorittu Paljaat avonaiset puulajit, kuten tammi ja vaahtera Paljaat puulajit, kuten punapuu, jotka läpäisevät maalin tai värjäävät sen Suuret alueet, joilla on seinälevyjen saumausmassaa tai paikkausrappaus Muuratut pinnat, kuten lasittamaton tiili, häkkikivi ja betonipinnat Metallipinnat (käytä ruosteenestoaineita sisältävää öljypohjaista pohjustusainetta korroosionestoaineita).

Mitä on hyvä tietää maalin tiivisteestä ja pohjamaalista seuraavaa projektiasi varten?Marty Baldwin Miten valita paras pohjamaali tai tiiviste?

Pohjamaaleja ja tiivisteitä on monenlaisia. Valitse työhösi sopiva seuraavien vinkkien avulla.

Parhaat pohjamaalit ja tiivistysaineet ulkokäyttöön

    Uusi maalaamaton puu: Jos puulaji ei ime tanniineja maaliin, käytä laadukasta akryylilateksia tai öljypohjaista ulkopuun pohjamaalia. Jos puulaji värjää maalia, käytä öljypohjaista värjäytymistä estävää pohjamaalia. Pohjamaalaa ja maalaa paljas puu kahden viikon kuluessa asennuksesta, jotta puukuidut eivät pääse rapistumaan ja heikentämään tartuntaa. Säätynyt, maalaamaton puu: Hio puu perusteellisesti ennen pohjamaalausta, jotta voidaan poistaa huonontuneet puukuidut, jotka heikentävät pohjamaalin tarttuvuutta. Poista pöly ja levitä laadukas lateksi- tai öljypohjainen pohjamaali pian pinnan valmistelun jälkeen. Maalattu puu: Kaavi kaikki irtoava maali pois ja hio karheat reunat höyhenellä. Hio paljaat kohdat, poista kaikki liidut kostealla liinalla ja anna pinnan kuivua. Jos et voi poistaa kaikkea liitua, levitä öljypohjaista pohjamaalia. Jos vanha maali on ehjä ja tarttuu hyvin, pohjamaalaus voi olla hyödyllistä mutta tarpeetonta. Muuraus: Käytä uuteen muuraukseen tai vanhoihin huokoisiin pintoihin lateksimuurauksen tiivistys- tai pohjamaalia. Aiemmin maalattuun muuraukseen on tiivistettävä vain kohdat, joista vanha maali on poistettu pinnan valmistelun aikana tai sään vaikutuksesta.

Alumiini tai sinkitty rauta: Poista valkoinen, jauhemainen oksidi ei-metallisella hankaustyynyllä tai hioma-aineella. Levitä sen jälkeen korroosiota estävää metallipohjustetta kaikkeen paljaaseen metalliin. Rautametallit: Harjaa mahdollinen ruoste rautalangalla, huuhtele, anna kuivua ja levitä kaksi kerrosta lateksi- tai öljypohjaista ruosteenestopohjustusainetta. Parhaat pohjamaalit ja tiivisteet sisäkäyttöön.

Useimmat sisätilojen pohjamaalit on suunniteltu tiettyihin sovelluksiin, ja niitä on saatavana lateksi- ja öljypohjaisina. Saatat suosia lateksituotteita, koska niiden vähentyneet hajut ovat etu, kun työskentelet sisätiloissa.

    Kipsilevyn pohjamaalit: Lateksipohjustusaineet ovat parhaita viimeistelemättömälle kipsilevylle. Vaikka näitä tuotteita kutsutaan pohjamaaleiksi, ne toimivat itse asiassa kipsilevyn päällä olevina pigmenttitiivisteinä, jotka antavat pintamaalille sileän pinnan, johon se tarttuu. Näin saadaan yhtenäinen ulkonäkö. Ne parantavat myös pintamaalin peittokykyä lisäämällä pohjustusmaalin sävytystä. Tahroja estävät pohjamaalit: Nämä pohjamaalit estävät tahrojen, kuten lian, musteen, väriliitujen, savujäämien, rasvan, homeen ja vesitahrojen läpäisyn. Saatavilla on sekä lateksi- että öljypohjaisia tuotteita, mutta öljypohjaiset tuotteet ovat tehokkaampia vesitahrojen estämisessä. Sellakkapohjaiset tahranestopohjustusaineet ovat voimakkaasti sävytettyjä, jotta home ei pääse valumaan maalin läpi. Pese homehtuneet alueet aina perusteellisesti miedolla valkaisuaineliuoksella ja anna liuoksen vaikuttaa pinnalla 20 minuuttia. Anna alueen kuivua ennen pohjamaalausta. Höyrynsulkupohjustusaineet: Nämä pohjamaalit ovat hyödyllisiä kylpyhuoneissa, keittiöissä ja muissa tiloissa, joissa voi olla kosteutta. Huoneissa, joiden seinissä ei ole muovisia höyrysulkuja, nämä pohjamaalit auttavat minimoimaan kosteuden kulkeutumisen seinien läpi ulospäin ja vähentävät todennäköisyyttä, että kosteus työntää maalin pois ulkoseinistä. Koska ne pidättävät kosteutta, ne auttavat myös pitämään sisätilat viihtyisämpinä talvella.

Lateksiemalipohjamaalit: Näiden pohjamaalien käyttäminen puolikiiltävän tai kiiltävän maalin alla auttaa varmistamaan, että pintamaali kehittää maksimaalisen kiiltonsa ja saa yhtenäisen ilmeen. Jotkin valmistajat suosittelevat, että pohjamaali hiotaan kevyesti, jotta se saisi parhaan ulkonäön ennen maalin levittämistä. Liimausalustat: Nämä pohjustusaineet on suunniteltu liukkaille pinnoille, kuten lasille, keraamisille laatoille ja synteettisille laminaateille. Hio pinta ensin hienolla (220-karkealla) alumiinioksidihiomapaperilla tartunnan parantamiseksi. Betonin pohjamaali/tiivistäjä: Käytä tätä tuotetta vähentämään pölyä sisätilojen betonilattioilla ja tasoittamaan huokoista pintaa.