Minne asentaa puu- tai komposiittikannen?

Minne asentaa puu- tai komposiittikannen?

Koska uudesta puusta tai komposiittikannesta tulee kiinteistösi tunnusmerkki, olet luultavasti miettinyt paljon, miten se vaikuttaa ulkoilmatilaasi ja parantaa sitä. Mutta oletko miettinyt tekijöitä, jotka vaikuttavat uuden terassisi sijaintiin?

Asennukseen liittyvät näkökohdat

Luonnonpuu- tai komposiittikannen asennusta suunniteltaessa on otettava huomioon joitakin asioita, kuten huolto, elementit, jotka vaikuttavat terassia vastaan, kun se on paikoillaan, ja esteettömyys suhteessa siihen, miten aiot käyttää terassiasi. Vaikka terassin lopullinen sijaintipaikka voi joskus jäädä taka-alalle, se on yksi tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon ennen projektin aloittamista.

On hyvin todettu, että UV-säteet ja äärimmäiset sääolosuhteet ovat terassin pahimpia vihollisia. Saatavilla on tuotteita, jotka auttavat parantamaan puu- tai komposiittiterassin puolustuskykyä näitä luonnonvoimia vastaan; tämän lisäksi monissa komposiittiterassin valmistuksessa käytetyissä materiaaleissa on UV-suojakerrokset. Monilla sahatavaravaihtoehdoilla on luonnolliset puolustusominaisuudet, jotka tekevät niistä terasseiksi sopivia. Näiden suojakeinojen ohella terassin sijainti voi lisätä suojaa entisestään.

Puu- ja komposiittikansistojen strateginen sijoituspaikka

Yksi tapa testata ehdotettua paikkaa kannelle on tutkia, miten auringonvalo osuu tontillesi päivästä ja vuodenajasta toiseen. Kun tutkitaan varjoja kiinteistölläsi, saat tietoa siitä, kuinka suuri osa terassin pinnasta todennäköisesti altistuu suoralle auringonvalolle päivän mittaan. Mitä vähemmän terassin pinta altistuu suoralle auringonvalolle, sitä vähemmän se altistuu haitallisille UV-säteille. Tämä voi merkitä paljon pitkällä aikavälillä, mutta sitä on tietenkin verrattava muihin tekijöihin.

Yleisen viisauden mukaan pohjoiseen tai itään suuntautuvalla terassilla on todennäköisesti enemmän tuulia, jotka voivat kuivattaa sateet ja vähentää altistumista auringolle. Joskus pohjoiseen suuntautuvalla kannella voi olla syksyllä ja keväällä voimakkaampia tuulia, mikä voi rajoittaa sen käyttöä. Sateisemmilla alueilla pohjoiseen päin oleva kansi voi joskus merkitä homeen kasvua. Muita kiinteistöön liittyviä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa terassin altistumiseen, ovat korkeat puut, jotka estävät auringonvaloa ja vähentävät tuulta. Koska tunnet kiinteistösi yksityiskohdat, voit parhaiten arvioida uuden terassisi sijainnin.

Esteettömyys ja yksityisyys

Saavutettavuus on tekijä, jolla saattaa olla vähemmän tekemistä terassin hyvinvoinnin ja enemmänkin sinun mukavuutesi kanssa. Kaksi huomioon otettavaa asiaa ovat terassin läheisyys yleiseen liikenteeseen ja toimintoihin sekä se, kuinka hyvin terassin sijainti edistää yksityisyyttäsi.

Ensimmäiseen kysymykseen vastatakseni, useimpia terasseja käytetään keittiön, olohuoneen tai molempien jatkeena. Tämä johtuu siitä, että monet tapahtumat ja aktiviteetit, joihin käytät kansiasi, perustuvat aterioihin, ja näin ollen tämä vaikuttaa kansiesi sijaintiin.

Myös jatkuvuus ja yleinen muotoilu voivat todella lisätä kiinteistösi arvoa kokonaisuutena. Terassin sijoittaminen alueelle, joka täydentää kiinteistösi muuta osaa, on erittäin tärkeää kotisi pitkän aikavälin taloudellisen arvon kannalta.

Kun mietit yksityisyyttä, sinun kannattaa ehkä harkita syrjäisempää sijaintia, jos haluat käyttää terassia poreammeen alueena tai jos haluat ottaa huomioon melutason, koska se vaikuttaa naapureihisi. Tasapainon löytäminen kätevän sijainnin ja yksityisyyden välillä sekä sinulle että naapureillesi on ihanteellista.

Tasainen maasto

Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset terassisi sijaintia, on maaperä, jolle rakennat sen. Epätasainen maasto voi aiheuttaa lisäsuunnittelua ja rakenteellisia valmisteluja kaltevuudesta riippuen. Jos maasto on kaltevaa, voi olla parasta harkita monitasoisen kannen suunnittelua.

Ennen terassihankkeen aloittamista on myös hyvä tutustua paikallisiin rakennusmääräyksiin, erityisesti kun mietit, miten maasto kestää terassin painon. Onnistunut terassiprojekti edellyttää vahvaa perustusta, varsinkin kun rakennetaan kaltevalle tai epätasaiselle maalle. Tukipylväitä saatetaan tarvita, jotta vältetään ajan mittaan tapahtuva heiluminen.

Kysy neuvoa

Ammattitaitoiset asentajat ja suunnittelijat ovat loistavia resursseja, kun mietit rakenteellisia huolenaiheita. Kokemusta omaavat voivat auttaa sinua päättämään kannen parhaasta sijainnista. Rakenteellisten tarpeiden huomioon ottamisen lisäksi he neuvovat sinua turvallisuuskysymyksissä.

Potentiaalin löytäminen

Pitkäaikainen kunnossapito ja henkilökohtaiset mukavuuskysymykset ovat muita tärkeitä tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelet terassisi sijaintia. Vaikka joissakin tapauksissa valintasi ovat rajalliset – kiinteistöstäsi riippuen – on usein olemassa keinoja rajoitusten voittamiseksi.

Jos yksityisyys on ongelma, sen saavuttamiseksi voidaan lisätä paneeleita tai puiseen ristikkoon kiinnitettyjä köynnöksiä. Mitä tulee kunnossapitoon, pyydä ammattilaisen neuvoja, jotta voit ratkaista ongelmat, joita liiallinen auringonpaiste terassin pinnalla voi aiheuttaa. Luonnonpuusta valmistetuille terasseille on olemassa UV-suojapinnoitteita, joita voit ostaa lisäämään terassin pintaan lisäsuojaa.

Kun mietit luonnollisesta puusta tai komposiittikannesta tehdyn terassin sijaintia, on tärkeää pohtia tietyn paikan etuja ja mahdollisia haittoja. Näin toimimalla olet matkalla kohti sitä, että voit hyödyntää täysin terassin tarjoaman ulkoilmavapaa-ajanviettotilan potentiaalia.