Milloin tehdä DIY-vinyylilattia-asennus?

Kun on aika asentaa uusi vinyylilattia, on päätettävä, haluatko tehdä asennuksen itse vai ammattilaisen toimesta. Molemmissa strategioissa on etunsa, mutta se, kumpi menetelmä on paras sinulle ja kotiisi, riippuu monista tekijöistä. Yksi vinyylilattian ensisijaisista eduista on sen äärimmäinen helppokäyttöisyys tee-se-itse-kodinomistajille; erilaiset asennusjärjestelmät, joihin kuuluvat kelluva click-lock ja peel and stick, auttavat luomaan nopean ja helpon remonttikokemuksen. Lattian asennustekniikoiden vähimmäistuntemus ja laitteiden puute tekevät ammattimaisesta asennuksesta kuitenkin aina turvallisemman vaihtoehdon. Tutustu tähän oppaaseen ja opi, onko tee-se-itse- vai ammattiasennus paras vaihtoehto vinyylilattiaprojektillesi:

Oletko valmistautunut?

Vaikka vinyylilattia on ihanteellinen pinta tee-se-itse-asennuksiin, sillä on silti tiettyjä vaatimuksia. Ennen kuin harkitset tätä reittiä, sinun on varmistettava, että sinulla on tarvittavat välineet ja kokemusta kotiremontista. Myös asennettavan vinyylilattian tyyppi vaikuttaa siihen, millaisia laitteita tarvitset. Joustavan vinyylilattian asentajat tarvitsevat tyypillisesti vain veitsen, mittanauhan, puusepän neliön, viivoittimen ja kynän. Jos kuitenkin aiot asentaa kiinteämmän vinyylilattiatuotteen, tarvitset enemmän välineitä; sähkötyökaluja, kuten pisto- tai pöytäsahoja, saatetaan tarvita. Jos sinulla ei ole tarvittavia välineitä tai jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta niiden käytöstä, voi pitkällä aikavälillä olla kannattavaa käyttää ammattimaisen asentajan palveluja.

Milloin tehdä DIY-vinyylilattia-asennus?

Vinyylilattian DIY-asennuksessa on ratkaisevan tärkeää, että sinulla on etukäteen oikeat välineet.

Onko sinulla kokemusta?

Tee-se-itse-reitti voi olla hyvä tapa säästää ylimääräistä rahaa etukäteen. Paitsi tietenkin, jos päädyt asentamaan lattian väärin, mikä voi maksaa sinulle pitkällä aikavälillä paljon enemmän. Ammattimaisella asennuksella on yleensä takuu tai takuu, jos olet tyytymätön palveluun. Se, että et ole koskaan ennen tehnyt lattianpäällystysprojektia, ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi mahdoton toteuttaa. Ensimmäistä kertaa tee-se-itse -työtä tekevien kannattaa harkita kuori-ja-tarra-vinyylilattian käyttöä, koska se on yleensä helpoin asentaa vain lukemalla käyttöohjeet. Jos et luota itseesi niinkin tärkeässä projektissa kuin lattianpäällystys, ammattitaitoinen asentaja on luultavasti oikea valinta sinulle.

"Vaikka päätätkin asentaa vinyylilattian yksin, se ei tarkoita, ettetkö voisi kysyä asiantuntijan neuvoja."

Aloita pienestä

Kaikkien, jotka ovat kiinnostuneita tekemään vinyylilattian asennuksen ensimmäistä kertaa itse, kannattaa harkita pienimuotoista aloittamista ennen kuin yrität korjata isoja projekteja ympäri taloa. Koska vinyylilattia on suositeltava pinta kylpyhuoneisiin sen kosteudenkestävyysominaisuuksien vuoksi, yritä asentaa lattia kodin pienimpään kylpyhuoneeseen. Näin pääset tutustumaan paremmin DIY-asennuksen tärkeimpiin elementteihin, kuten mittojen mittaamiseen, neliöviivojen piirtämiseen, liiman levittämiseen jne.

Muista, että jos päätät tehdä vinyylilattian asennuksen yksin, se ei tarkoita, ettetkö voisi pyytää asiantuntijan neuvoja. Ota yhteyttä ammattitaitoiseen lattia-asentajaan ennen projektia ja kysy, voisiko hän antaa sinulle muutamia vinkkejä ja ehdotuksia, jotka auttavat tekemään kokemuksesta paljon sujuvamman. Ota myös rohkeasti yhteyttä tuoteasiantuntijaan, jos sinulla on kysyttävää vinyylilattioista. Soita numeroon 1-877-631-2845 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen sales@.com, kuulisimme mielellämme sinusta!

Oletko valmis tekemään vinyylilattian asennuksen itse?

Klikkaa tästä ja tutustu upeaan verkkovalikoimaamme ylellisistä vinyylilattioista. Löydä oikea ilme tilaanne!