Milloin on paras aika lähteä keppostelemaan?

Ovelta ovelle kulkeminen naamiaisasuissa on yksi ikonisimmista Halloween-perinteistä, mutta se voi olla vanhemmille myös stressaavaa aikaa. Mistä tiedät, mihin aikaan viedä lapset karkkia tai kepposta etsimään, ja mitkä ovat ne sanomattomat säännöt, joita sinun on noudatettava Olemme koonneet yhteen kaikki parhaat karkkia tai kepposta etsimään -vinkkimme, joten sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin siitä, että lapset puetaan naamiaisasuihin (nämä ovat suosikkimme helpoista DIY-puvuista!) ja että jokaiselle lapselle tehdään karkkipussit.

Milloin on paras aika lähteä keppostelemaan?Evgenyatamanenko/Getty Images Milloin karkki tai kepponen alkaa?

Yleensä kaupungit ja paikkakunnat määrittelevät omat karkki tai kepponen -ajankohtansa, mutta yleensä se alkaa Halloween-iltana kello 18-21 paikallista aikaa. Monilla alueilla on kuitenkin otettu käyttöön perinne, jonka mukaan karkki tai kepponen -tapahtuma järjestetään turvallisuussyistä erillisenä iltana (esimerkiksi halloweenia edeltävänä lauantaina).

Jos haluat tietää oman alueesi karkki tai kepponen -ajankohdat, tarkista paikallisesta sanomalehdestä tai uutisasemalta.

Mihin aikaan sinun pitäisi lähteä karkkia tai kepposta etsimään?

Yleensä on olemassa suuri aikaikkuna (3-4 tuntia), jonka aikana ovelta ovelle meneminen on sopivaa – joten kun olet saanut selville, mitkä ovat oman alueesi kellonajat, saatat silti miettiä, milloin on paras aika mennä.

Suosittelemme ottamaan pienet lapset mukaan mahdollisimman aikaisin. Jos karkki tai kepponen -tapahtuma on mahdollista toteuttaa päiväsaikaan, he eivät ehkä pelkää niin paljon kaikkea hälinää. Näin saat heidät silti ajoissa kotiin ja nukkumaan. Ja jos lapset ovat liian pieniä (tai liian pelokkaita) lähtemään karkki tai kepponen -retkelle, on paljon hauskoja tapoja juhlia kotona.

Jos lapsesi ovat vanhempia, harkitse, että annat vauvaperheille ja pikkulapsiperheille ensimmäisen tunnin ja lähdet sen jälkeen ulos. Näin naapuruston jalkakäytävillä ei tule liikaa väkeä (harjoittelemme edelleen sosiaalista etäisyyttä niin paljon kuin mahdollista!), mutta voit myös avata ovea ja jakaa karkkia, kunnes on aika lähteä.

On tietenkin täysin ok ottaa koko perhe mukaan samaan aikaan, jos useampi aikuinen haluaa lähteä lasten kanssa, jotta sinun ei tarvitse vaihtaa välillä.

Karkki tai karkki -etiketti

Riippumatta siitä, mihin aikaan päätät lähteä, on olemassa muutama karkki tai kepponen -sääntö, jotka sinun on hyvä tietää ennen kuin lähdet ulos.

Mene vain taloihin, joissa on valot päällä.

Tärkein karkki tai kepponen -sääntö on, että lähestyt vain taloja, joiden kuistilla on valo päällä. Talot, joissa ei ole valoja päällä, ovat tyypillisesti merkki perheestä, joka on itse karkuteillä tai ei halua osallistua. Jos näet pimeän talon, kävele vain ohi.

Älä täytä oviaukkoa.

Yleensä on kohteliasta päästää yksi ryhmä kerrallaan ovelle; seuraavan ryhmän tulisi odottaa kuistin portaiden alapäässä tai muutaman askeleen päässä. Vaikka noudatamme edelleen turvallisuusvarotoimia (kuten sosiaalista etäisyyttä mahdollisuuksien mukaan ja naamioiden käyttämistä, jos et ole täysin rokotettu), pidämme tätä tänä vuonna pikemminkin sääntönä kuin kohteliaisuutena.

Ole kunnioittava

Kiitä jokaista karkkia jakavaa henkilöä ja ota karkkikulhosta vain yksi pala (etkä kokonaista kourallista), jotta karkkia riittää kaikille naapuruston pienille hirviöille.