Milloin kasvihuonekurkku kypsä

Avomaankurkku vai kasvihuonekurkku? Kurkkukasvit ovat kotoisin tropiikista, joten meillä ne vaativat hieman erityishoitoa menestyäkseen. Milloin kurkut ovat kypsiä kerättäväksi? Lue Viherpihan asiantuntijan vinkit.

Tarhurin tulee myös olla riittävästi läsnä, sillä kurkku tarvitsee paljon kastelua. Vaiva palkitaan runsaalla sadolla – ja maku on jotain ihan muuta kuin kaupan.

Kainuun puutarhayhdistys ry

Milloin kasvihuonekurkku kypsä

Kurkku tarvitsee paljon lämpöä, ja se kasvaa ulkona parhaiten lämpimässä, tuulelta. Kuinka isoksi sen kurkun ylipäänsä pitäisi kasvaa? Siis itse se kurkku, ei koko kasvi. Koska kasvihuoneessa kasvatettu kurkku on alun alkaen peräisin trooppisista olosuhteista, kurkun kasvihuonekasvatus täällä puolen maapalloa vaatii erityisiä. Eri kurkkulajeja voi kasvattaa kasvihuoneessa, avomaalla tai jopa parvekkeella. Runsaasti vettä kuluttava kurkku rakastaa lämpöä. Tavallisimpia kotikasvihuoneen vihanneksia ovat kurkku ja tomaatti.

Hedelmät ovat kypsiä, kun ne alkavat tuoksua ja kukkapää tuntuu.

Siementen keruu ja säilyttäminen

Milloin kasvihuonekurkku kypsä

Kurkku on trooppinen kasvi, joka on sukua melonille ja kurpitsalle. Ylikypsä kurkku muuttuu keltaiseksi. Kypsän hedelmän pituus vaihtelee lajikkeesta riippuen, mutta korjuupituus asettuu yleensä 5-15 senttimetrin väliin. Pitääkö kotimainen kurkku, paprika ja tomaatti pestä tai huuhdella vedellä ja jos pitää niin miksi? Miksi kypsinä poimitut tomaatit ovat kalliimpia kuin tavalliset?

Raasta kurkku, sipulit ja paprikat tehosekoittimella. Jos haluat syödä kesällä itse kasvattamiasi tomaatteja, on maaliskuu hyvä aika ryhtyä töihin. Tomaatinsiementen kylvöstä kuluu noin puolitoista kuukautta. Melonit kypsyvät huoneenlämmössä, mutta kypsää hedelmää kannattaa. Kypsät siemenet tunnistaa hedelmien väristä ja kuivista paloista. Kasvihuonekurkku on yksi Suomen suosituimmista vihanneksista ja. Siementen tulee olla kypsiä ja kuivia, jotta ne itävät ja säilyvät terveinä.

Kesäkurpitsa ja kurkku ovat vähän erilasia kuin melonit ja kurpitsat, koska ne. Kun se on riittävän kypsä, siementen keruu tehdään samoin kuin meloneilla ja. Kypsinä kauniin oranssit hedelmät ovat. Jeep, kurkku närästää hiukan, mutta paprika on tosiaan pahempi.

Tosin kurkku ja leipäpalat joka tapauksessa hieman haalistavat väriä ja.

Kerää oma siemenpankki ja säästä siemenkuluissa

Milloin kasvihuonekurkku kypsä

Viipaloin erilaisia kypsiä tomaatteja laakean astian pohjalle. Kypsänä oranssin värinen aavistuksen punaisia miedompi ja aikaisempi satoinen. Pitkänomainen kasvihuoneeseen, lavaan tai seinustalle tms sopiva kurkku. Kukasta kypsään hedelmään menee yleensä noin kaksi kuukautta. Suomeen, mutta siemeniä on löydetty. Puolikypsä komposti: Mullan sekaan sekoitettu maanparannusaine.

Kypsä ja paksukuorinen kesäkurpitsa voi säilyä hyvänä jopa 2–4 kuukautta, kun. Kesäkurpitsa (Cucurbita pepo L.) kuuluu kurkkukasvien heimon alaryhmään kurpitsakasvit. Kävin poimimassa kuutisen kiloa kypsiä ja kypsytettäviä. Kesäkuun alkupuolella hankin vain kaksi kasvihuonekurkun tainta luotettavaksi sanotusta.

Kurpitsa on kypsää kun haarukka uppoaa pehmenneeseen maltoon. Jos kurkku on hieman käyrä voimme jakaa sen, mutta jos sipuli on liian. Varret voidaan höyryttää kypsiksi ja syödä liha- tai kala-. Yksi epämuodostunut tomaatti ja yksi kasvihuonekurkku. Niin on:) Ei minullakaan vielä moni tomaatti ole kypsä, vasta muutama ensimmäinen.

Ihana suaha omasta puutarhasta milloin mitäkin syötävee.