Miksi sinun pitäisi siirtyä bambuun?

Oletko kiinnostunut päivittämään nykyiset lattiasi? Olet ehkä miettinyt kovapuuta, laattaa, laminaattia tai muita suosittuja lattiatyylejä etsiessäsi uutta lattiaa. Yksi uudempi lattiapinnoitustyyli jää kuitenkin usein huomiotta, vaikka sen edut kodinomistajille ovat valtavat. Bambulattiat ovat juuri nyt kuuma trendi kodin kunnostuksessa sen ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi. Lue, miksi sinun kannattaa harkita bambuun vaihtamista kotonasi.

Se on ympäristöystävällinen.

Jos olet huolissasi ympäristöstä, tulet pitämään siitä, että bambua pidetään yhtenä ekologisesti ystävällisimmistä lattiatyypeistä. Bambu on erittäin uusiutuva luonnonvara; itse asiassa se voi kasvaa täysikasvuiseksi vain kolmesta viiteen vuodessa. Tämä tekee tästä luonnollisesta kasvillisuudesta loistavan vaihtoehdon lattiapäällysteeksi, sillä sen korjuu ei rasita ympäristöä.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että kovapuulattioiden hankintaan käytettävät puut tarvitsevat usein 20 vuotta tai enemmän saavuttaakseen kypsyyden. Käyttämällä sen sijaan bambua valitset helpommin uusiutuvan luonnonmateriaalin ja vähennät samalla kovapuulattioiden, erityisesti eksoottisten lattiapintojen, kysyntää. Pohjimmiltaan saat kovapuuta muistuttavan ulkonäön ja tuntuman ja teet samalla "vihreämmän" valinnan kotiisi.

Bambun ympäristöystävällisiin etuihin liittyy kuitenkin yksi varoitus. Joidenkin yritysten on havaittu säästelevän bambulattioiden korjuussa ja käsittelyssä. Joissakin bambulattioissa, jotka sisältävät liimoja ja formaldehydiä, on ollut ongelmia myrkyllisten haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC-yhdisteiden) kanssa, mikä on huono asia sekä henkilökohtaiselle terveydelle että ympäristön terveydelle. Kun ostat bambulattioita, varmista, että ostat yritykseltä, jolla on Forestry Stewardship Council (FSC) -sertifikaatti hyvistä korjuu- ja valmistuskäytännöistä.

Ylläpito on lastenleikkiä.

Bambulattioihin siirtyminen on kodin päivitys, joka tekee elämästä hieman helpompaa. Tätä lattiatyyliä on helppo huoltaa, mikä auttaa vapauttamaan aikaa, joka muuten kuluisi kotitöihin.

Päivittäistä siivousta varten lakaise tai imuroi lattiat säännöllisesti, jotta pienet hiukkaset, kuten lika, pöly ja hiekka, pysyvät poissa lattialta. Nämä hiukkaset voivat aiheuttaa arpia tai naarmuja, jos ne jäävät lattialle ajan myötä; kun ihmiset kävelevät niiden yli, ne toimivat kuin hiekkapaperin rakeet ja kuluttavat bambulattian pintaa. Harkitse mattojen tai mattojen pitämistä sisäänkäyntien läheisyydessä, jotta nämä hiukkaset saadaan pidettyä kiinni ennen kuin ne pääsevät lattialle.

Kun olet valmis satunnaiseen syväpuhdistukseen, käytä bambulattioille suunniteltua puhdistusainetta tai vahatonta, emäksistä kovapuulattian puhdistusainetta. Voit käyttää kosteaa moppia näille lattioille, kunhan et jätä niitä märiksi muutamaa minuuttia pidemmäksi aikaa.

Siinä on oikeastaan kaikki. Sinun ei tarvitse huolehtia näiden lattioiden uudelleen saumaamisesta, mikä minimoi lattian kunnossapitoon liittyvät kokonaiskustannukset ja -vaivan vuosien mittaan.

Hinta on oikea

Vähän huoltoa vaativien ja ympäristöystävällisten ominaisuuksiensa vuoksi saatat yllättyä kuullessasi, että bambulattiat ovat tyypillisesti hinnaltaan suunnilleen samanhintaisia kuin kovapuulattiat. Vaikka nämä kustannukset tekevät siitä kalliimman kuin joistakin muista lattiatyypeistä, se on silti kohtuullisessa hintaluokassa, ja sen avulla voit tehdä merkittävän kodin päivityksen ilman ylikustannuksia.

Muista, että bambulattia on myös erittäin kestävä, joten investointisi kestää varmasti pitkään. Bambun kovapuuta muistuttava ulkonäkö auttaa myös nostamaan kotisi jälleenmyyntiarvoa ja tekemään siitä houkuttelevamman mahdollisille ostajille.

Runsaasti tyylivaihtoehtoja

Bambu on kiistatta tyylikäs lattiavalinta. Sillä on säikeistetty ulkonäkö, joka saa sen näyttämään samankaltaiselta kuin kovapuu, mutta hieman modernimmalta. Tämä luonnollinen jyvä antaa sille ainutlaatuisen ulkonäön, joka lisää hienostuneen kosketuksen mihin tahansa kotiin.

Bambua on myös eri värejä. Luonnollinen bambu on väriltään vaalean vaaleaa, joka monien asunnon omistajien mielestä auttaa saamaan tilan näyttämään suuremmalta. Jos haluat tummemman värin, valitse hiiltynyt bambu. Tätä bambulajiketta keitetään pidempään, jolloin kasvin luonnolliset sokerit karamellisoituvat ja tummuvat, jolloin saadaan aikaan rikas, tyylikäs sävy. Voit valita myös värjättyä bambua monenlaisina vaaleina, keskiruskeina ja tummina sävyinä.

Jos todella haluat yhdistää bambun edut ja aidon lehtipuun ulkonäön, valitse suoraan painettu bambu. Tietyntyyppisen kovapuun, kuten kirsikan tai tammen, kuviot voidaan levittää bambun pintaan ennen sen tiivistämistä, jolloin saadaan haluamasi visuaalinen vaikutus.

Se on kestävä.

Mitä kestävyyteen tulee, bambu ei petä. Tämä lattiatyyppi on itse asiassa kovempi kuin useat kovapuulattiatyypit. Janka-kovuusasteikolla, jota käytetään puun kovuuden ja lujuuden määrittämiseen, bambulattia on luokiteltu 1762:een, kun taas suunniteltu bambulattia on luokiteltu 1690:een. Tämä asettaa bambulattian kovuusluokassaan suositumpien kovapuiden, kuten vaahteran (1450), valkotammen (1360), saarnen (1320), punatammen (1290), mustan pähkinän (1010), tiikin (1000) ja mustakirsikan (950) yläpuolelle. Joitakin kovapuita, joilla on korkeampi Janka-luokitus, ovat esimerkiksi hikori (1820), mahonki (2200) ja brasilialainen kirsikka (2350).

Tietyt bambutyypit ovat kovempia kuin toiset, erityisesti kudottu bambu. Luonnollinen, hiiltämätön bambu on myös uskomattoman kestävää. Paksujen lankkujen valitseminen lisää myös kestävyyttä ja antaa sinulle samalla mahdollisuuden käsitellä lattiasi uudelleen kuten kovapuun, jotta saat sille myöhemmin tuoreen, päivitetyn ilmeen.

Muista, että vaikka bambulattiat ovat kestäviä, ne eivät ole tuhoutumattomia. Ne kestävät vesivahinkoja paremmin kuin kovapuu, mutta ne voivat silti vääntyä, jos ne altistuvat liialliselle kosteudelle. Bambulla on myös taipumus laajentua kosteissa ympäristöissä ja kutistua kuivissa ympäristöissä; näiden kahden olosuhteen vaihtelu voi johtaa halkeamiin lankuissa. Korkokengät, lemmikkieläinten kynnet ja pienet hiukkaset lattialla voivat mahdollisesti naarmuttaa sen pintaa.

Luuletko, että bambulattiat voisivat olla oikea valinta kotiisi? Harkitse tämän oppaan avulla tämän ainutlaatuisen lattiatyypin kaikkia mahdollisia etuja.