Miksi sinun pitäisi puhdistaa veitsilohkosi ASAP-Plus miten se tehdään?

Jos sinulla on veitsitukki, käytät sitä todennäköisesti joka kerta, kun kokkaat. Jos olet enemmänkin noutoruokailija, näet ainakin koristeellisen ja samalla funktionaalisen keittiövälineen työtasolla etkä ajattele sitä sen enempää – mutta ehkä sinun pitäisi. On käynyt ilmi, että noissa pienissä koloissa on todennäköisesti bakteereja, jotka pääsevät ruokaan joka kerta, kun viipaloit tomaatin tai pilkot sipulin.

Miksi sinun pitäisi puhdistaa veitsilohkosi ASAP-Plus miten se tehdään?LaurenbergstromGetty Images

Hyvä uutinen on, että on olemassa keinoja pitää veitsilohkosi puhtaana ja bakteerittomana. Asiantuntijoilla on seuraavaa sanottavaa.

Ovatko veitsilohkot todella niin likaisia?

Niin kauan kuin et laita likaisia veitsiä takaisin veitsilohkoon, sen ei pitäisi olla niin likainen-oikea Kävi ilmi, että jopa puhtaat veitset voivat bongata bakteereja noiden pienten aukkojen sisällä. Keskustelimme ZLINE-kotimarkkinoiden asiantuntijan Alexis Novacekin kanssa selvittääksemme miksi – ja oppiaksemme, mitä asialle voi tehdä.

Novacek selittää, että veitsilohkot voivat likaantua pahasti ilman asianmukaista huoltoa. On ratkaisevan tärkeää kuivata veitset ennen niiden säilyttämistä lohkossa, mikä on vaihe, jota useimmat ihmiset eivät ymmärrä tarvittavan.

"Märkien veitsien laittaminen takaisin lohkoon voi aiheuttaa homeen, joka on vaaraksi keittiössäsi ja jota voi olla vaikea poistaa", Novacek sanoo.

Miksi sinun pitäisi puhdistaa veitsilohkosi ASAP-Plus miten se tehdään?

BHGSydney Saporito

Miten veitsilohkot puhdistetaan syväpuhtaiksi

Novacek suosittelee noudattamaan seuraavia ohjeita veitsilohkon syväpuhdistamiseen.

1. Puhdista korttipaikat

"Ota kaikki veitset ulos. Nosta veitsilohkosi ylös, käännä se ympäri ja ravista mahdolliset muruset pois", Novacek sanoo. "Käännä se takaisin oikein päin ja käytä putkipuhdistinta päästäksesi noihin uriin, jos luulet, että sinne on jäänyt muruja."

2. Puhdista ulkopuoli.

Puhdista sitten lohkon ulkopuoli saippuavedellä. Novacek suosittelee käyttämään hankaavaa sieniä tai harjaa, saippuaa ja vettä lohkon ulkopinnan varovaan hankaamiseen.

"Vältä käyttämästä liikaa vettä – kosteus on syy siihen, miksi home ja bakteerit syntyvät", hän sanoo.

Kun olet valmis, pyyhi lohko puhtaalla, kostealla liinalla. Jos ylimääräistä kosteutta tai saippuajäämiä on jäänyt, poista ne kaapimella.

"Ota puukaavin ja kuljeta sitä pitkin lohkon kaikkia sivuja. Pyyhi sitten palikka uudelleen puhtaalla, kuivalla liinalla ja varmista, että kaikki ylimääräinen kosteus on poistettu", Novacek sanoo.

3. Käytä valkaisuaineliuosta.

Kun harkko on kuivunut, mieluiten yön yli, sekoita liuos yhdestä teelusikallisesta valkaisuainetta ja neljästä kupillisesta vettä.

"Puhdista puupalikan ulkopuoli hankausharjalla ja laimennetulla valkaisuaineliuoksella", Novacek sanoo.

Puhdista jokainen aukko valkaisuaineliuokseen kastetulla putkipuhdistimella. Pyyhi se sitten uudelleen kostealla liinalla ja anna sen kuivua kokonaan vähintään 12 tunnin ajan.

Näin estät veitsilohkon likaantumisen

Kun olet nähnyt kaiken vaivaa puhdistaaksesi veitsilohkon, haluat varmistaa, että se pysyy sellaisena. Seuraavassa on muutamia ehdotuksia, miten se onnistuu.

Valitse oikea lohko

"Tietyntyyppiset puupalikat voivat tarjota lisäsuojaa", Novacek sanoo. "ZLINE:ssä lohkomme on valmistettu ammattilaatuisesta akaasiapuusta, joka on erittäin vedenkestävää ja kestävää ja tarjoaa hyvän suojan bakteereilta."

Jos ostat veitsilohkoa ja se näyttää halkeilevalta, halvalta tai jos puulajia ei ole merkitty pakkaukseen, on fiksua valita jotain muuta.

Harkitse sen sijaan vaippaa.

Jos haluat säilyttää veitsiä vähän huoltoa vaativissa tiloissa, tuppeen voi olla parempi vaihtoehto, sanoo Kristina Wasserman, Our Placen tuotesuunnittelusta vastaava vanhempi johtaja.

"Meille, jotka emme halua sotkea tiskiä, veitsiä on parasta säilyttää turvallisesti ja siististi hyvin istuvassa tupessa", Wasserman sanoo. "Tämä ei ainoastaan suojaa teriä ja veitsenkärkiä naarmuilta tai siruilta, vaan mikä tärkeämpää, auttaa välttämään turvallisuusonnettomuudet."

Veitsiä ei koskaan kannata säilyttää kattamattomina laatikossa.

"Tuppi tarkoittaa, että veitset pysyvät hyvässä kunnossa, vaikka ne heitetään irrallaan laatikkoon, ja ne voi helposti ottaa mukaan matkalle (esim. kuorimaveitsi piknik-levitteeksi!)", Wasserman selittää. "Jos et käytä tukkia, tuppi on välttämätön, ja siksi jokaisessa Our Place -veitsessä on tuppi. Muista vain pestä ja kuivata ne täysin ennen säilytystä."