Miksi kannattaa ostaa keskeneräistä puulattiaa?

Kauneutensa, monipuolisuutensa ja kestävyytensä ansiosta lattiasta on tullut suosittu valinta kotiin. Jos harkitset kovapuulattioiden asentamista kotiisi, löydät kaksi perusvaihtoehtoa: viimeistellyt ja viimeistelemättömät lattiat. Vaikka viimeistellyt puulattiat ovat yleisempiä, joissakin tilanteissa viimeistelemättömät puulattiat ovat toivottavampia. Lue lisää viimeistelemättömän puulattian eduista ja katso, onko se oikea vaihtoehto sinulle.

Mukauttaminen

Ehkä yksi viimeistelemättömän kovapuulattian suurimmista eduista valmiiseen tyyliin verrattuna on se, että viimeistelemätön puu tarjoaa monia houkuttelevia tapoja, joilla voit mukauttaa lattiasi. Koska viimeistelemättömän lattian kanssa työskentely on periaatteessa kuin raakapuun kanssa työskentelyä, se on kuin puhdas taulu, ja voit tehdä sille mitä tahansa.

Jos etsit kotiisi tiettyä tyyliä tai ilmettä, viimeistelemättömän puun avulla on helppo saada aikaan juuri haluamasi ulkonäkö. Kun valitset viimeistelemättömiä lattioita, voit muokata niitä väreillä ja tahroilla, jotka sopivat täydellisesti sisustukseesi. Usein näitä värejä ei ole saatavilla valmiissa lattiatuotteissa, joten saat nauttia ainutlaatuisesta ilmeestä, kun valitset viimeistelemättömät puulattiat ja viimeistelet ne itse.

Jos olet kiinnostunut siitä, että lattiasi näyttää ainutlaatuiselta, voit kysyä asentajalta upotuksista, reunuksista ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista, jotka eivät yksinkertaisesti ole mahdollisia tehtaalla viimeistellyissä lattioissa. Koska viimeistelemättömät puulattiat hiotaan paikan päällä, on myös mahdollista muokata lattioita erilaisilla reunaprofiileilla. Voit esimerkiksi pyytää sileämpää reunaa, joka on helpompi pitää puhtaana kuin mikroviistetty reuna, joka on useimmissa tehtaalla viimeistellyissä lattioissa.

Viimeistelemättömiä lattioita on saatavana myös laajemmassa valikoimassa puulajeja. Tämä on ihanteellista, jos olet asentamassa uusia lattioita ruokasaliisi ja haluat joko jotain eksoottista tai haluat, että ne sopivat olohuoneen nykyisiin lattioihin. Jos olet kiinnostunut harvinaisesta lankkukoosta, saatat löytää sen vain valitsemalla viimeistelemättömän kovapuun.

Asennuksen joustavuus

Toisin kuin viimeistellyt puulattiat, viimeistelemättömät puulattiat tarjoavat erinomaista joustavuutta asennusprosessin aikana. Voit asentaa lattian milloin haluat. Voit jopa odottaa, että kaikki muu talossa on valmis ennen lattioiden asentamista. Lisäksi, jos yrität saada uudet lattiat sopimaan olemassa oleviin lattiapinnoitteisiin tai muihin ominaisuuksiin kodissasi, valitsemalla kiintopuun viimeistely paikan päällä on helpompi saada tämä yhteensovitus aikaan.

Jos haluat mahdollisimman paljon joustavuutta asentaessasi lattioita mihin tahansa kodin osaan, sinun on turvauduttava kovapuuhun. Koska esimerkiksi massiivikovapuuta ei suositella käytettäväksi maanpinnan alapuolella, kuten kellareissa, monet kodinomistajat turvautuvat sen sijaan massiivikovapuulattioihin. Tämä johtuu siitä, että lehtipuu kestää kosteuden ja kosteuden vaihtelut. Valmiissa kovapuulattioissa on tietysti saatavilla vain valikoituja värisävyjä ja sävyjä. Jos haluat todella haluamasi ulkoasun, sinun on valittava viimeistelemätön kovapuu.

Viimeistelemättömällä kovapuulla on toinenkin etu, jos lattioiden puhtaana pitäminen on ensisijaisen tärkeää. Koska perinteiset kovapuulattiat viimeistellään tehtaalla, asentajat eivät levitä lankkujen välisiin saumoihin tiivistysainetta, kun he asentavat lattiaa.

Tämä tiivistysaineen puuttuminen voi helpottaa lian ja muiden roskien tarttumista saumoihin. Avoimet saumat ovat myös alttiita veden tunkeutumiselle, mikä voi aiheuttaa homeen kasvua pinnan alla ja vahingoittaa lattiaa pysyvästi. Kun viimeistelet lattiat paikan päällä, voit kuitenkin saada tämän tiivisteen levitettyä koko lattiaan.

Värivaihtoehdot ovat loputtomat.

Kun kyseessä on viimeistelemätön kovapuu, voit muuttaa lattian ulkonäköä levittämällä pintakäsittelyn ennen puun tiivistämistä. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden käyttää värejä, joita et löydä valmiista puutuotteista, ja värivaihtoehtoja on lähes loputtomasti. Perinteisten värisävyjen lisäksi voit myös yhdistellä värisävyjä luodaksesi todella omaleimaisen ulkonäön. Saatavilla on myös vaikuttava valikoima pintakäsittelyjä, kuten matta-, puolikiiltävä- ja kiiltäväpintaisia.

Kun saat viimeisteltyä puuta suoraan valmistajalta, värjäys ja viimeistely on jo tehty, joten et voi muuttaa väriä, jos se ei ole sellainen kuin odotit. Koska viimeistelemättömän kiintopuun värjäys tapahtuu kuitenkin kotonasi, voit säätää väriä matkan varrella. Näyttikö tahra myymälässä tummemmalta, mutta nyt kun se on kotona, se on liian vaalea? Voit helposti lisätä uuden kerroksen tai valita täysin eri värin samaan lattiaan.

Se on halvempaa kuin viimeistelty kiintopuu… Yleensä…

Toinen viimeistelemättömien puulattioiden etu viimeisteltyihin lattioihin verrattuna on se, että ne ovat yleensä halvempia. Jos sinulla on tiukka budjetti, arvostat näitä säästöjä. Sinun on tietysti pidettävä mielessä, että vaikka tuote itsessään on yleensä halvempi, sinun on otettava huomioon asennus- ja viimeistelykustannukset, kun lasket lattiapäällysteen budjettia.

Luonnollinen puulook

Vaikka värivalikoima on laaja, voit myös valita, että valitset viimeistelemättömän puulattian ilman värjäystä. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat saada kotiisi luonnollisemman ilmeen. Tässä tapauksessa jätät luonnollisen puun sellaisenaan ja viimeistelet sen sitten.

Saat sitten nauttia puun yksinkertaisesta ja puhtaasta kauneudesta ilman luonnottomia värejä tai tahroja. Kun asennat kotiisi viimeistelemätöntä kovapuuta ja viimeistelet sen asennuksen jälkeen, autat säilyttämään puun luonnolliset ominaisuudet ja tyylikkyyden.

Jos harkitset kovapuulattioiden asentamista kotiisi etkä osaa päättää, haluatko viimeistellyn vai viimeistelemättömän tyylin, tiedät nyt viimeistelemättömien lattioiden tarjoamat monet edut. Jos haluat hallita lattioiden ulkonäköä mahdollisimman hyvin, kannattaa valita viimeistelemättömät kovapuulattiat.