Miksi APA-aluskatteellinen vaneri voi olla ratkaisevan tärkeää projektillesi.

Kun asennat lattiaa mihin tahansa kotiisi, siihen liittyy paljon muutakin kuin pelkkä lattian valinta. Aluslattia, aluskate ja molempien asianmukainen asennus tarjoavat tuen, jota tarvitaan parhaiden tulosten saavuttamiseksi minkä tahansa lattian kanssa. APA-vanerin aluskate on ohut mutta kestävä materiaali. Se tarjoaa sileän ja tasaisen pinnan lattiamateriaalin perustaksi.

Miksi APA-aluskatteellinen vaneri voi olla ratkaisevan tärkeää projektillesi.

Miksi APA-luokitus on tärkeä?

Vaneri on valmistettu ohuista puuviilukerroksista, jotka on valmistettu puuviilulevyjen katkelmista. Tämän materiaalin liimattu ja puristettu rakenne voi tehdä siitä erittäin kestävän. Rakennusprosessi voi kuitenkin aiheuttaa paljon vaihtelua levyjen välillä.

APA-luokitukset annetaan tietyille vaneri- ja OSB-levyille, joita käytetään lattia-, seinä- ja kattosovelluksissa. Saadakseen APA-luokituksen vanerin on täytettävä tietyt laatuvaatimukset. Kun vaneri on peräisin puutehtaalta, joka on liittynyt APA:n jäseneksi käymällä läpi auditointeja ja tarkastusprosesseja, joilla varmistetaan sen tuottaman vanerin laatu. Pelkkä APA-luokitus ei auta sinua löytämään oikeaa materiaalia työhön. Vaneria on yli tusinaa eri paksuutta ja yli kaksikymmentä eri laatuluokkaa, joista jokaisella on oma käyttötarkoituksensa.

APA-aluskatteen laatuluokkien välinen ero

APA:n luokitusjärjestelmän avulla on helppo tunnistaa aluskatelevyn laatu. Luokituskirjaimet ovat A, B, C ja D. A on kaikista luokista virheettömin, sillä siinä on vähiten virheitä ja silein pinta. Tämän jälkeen taso laskee asteittain kirjainta kohden, ja D on eniten virheitä sisältävä luokka.

Kahden kirjaimen järjestelmä

Koska nämä kirjaimet koskevat vanerin yhden puolen laatua, käytetään usein kahden kirjaimen yhdistelmää, joka kertoo puun molempien puolien laadun. Levyn toisella puolella voi olla A-luokka ja toisella puolella C-luokka.

Altistuminen

Kirjainluokituksen lisäksi APA-vanerin aluskatteessa on myös altistumisluokitus. Exposure 1 -luokiteltu vaneri on tarkoitettu vain sisäkäyttöön, ja sen pitäisi altistua korkeintaan vähäiselle vesialtistukselle. Exterior-luokituksella varustettu vaneri soveltuu ulkokäyttöön toistuvaan vesialtistukseen. Tämä luokitus ei tarkoita, että sitä on käytettävä ulkona. Exterior-luokitus tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon käytettäväksi myös kylpyhuoneissa ja keittiöissä.

Paksuus

APA-luokituksen viimeinen merkki on vanerin paksuus. Kun käytät vaneria aluskatteena, etsi vaneria, jonka paksuus on vähintään 11/32 tuumaa.

APA-alusvanerin valitseminen ja käsitteleminen

Pahinta vanerille on kosteus. Varmista siksi, että suojaat APA-vanerin aluskatteen kosteudelta ennen asennusta. Tuo ne tilaan, johon ne asennetaan, ja anna niiden totuttautua huoneen lämpötilaan ja kosteuteen useita päiviä ennen asennusta. Tämä auttaa ehkäisemään laajenemista tai supistumista, joka voisi aiheuttaa ongelmia myöhemmin.

Parhaat APA-aluskatteen asennusvinkkimme

  • Tarkista aluslattian vinkuminen ennen lopullisen lattian asentamista. Levyjen oikeaoppinen asentaminen vähentää vinkumista ja varmistaa lattian äänieristävämmän asennuksen.
  • Varmista, että aluslattia on tasainen ja että se on asennettu oikeilla kiinnikkeillä ja oikeilla väleillä.
  • Asenna aluskatteen jyvä kohtisuoraan lattiapalkkien suuntaan.

Milloin kannattaa käyttää APA-vanerialuskerrosta?

Tiettyjen lattiatyyppien kanssa

Vinyylilattiat ja liimatut matot vaativat vanerialuskatteen. Tämä johtuu siitä, että nämä materiaalit voivat olla anteeksiantamattomia aluslattian virheille.

Alapohjan kunto

Aluskatteella varmistetaan tasainen ja tasainen pinta lattialle. Jos sinulla on hyvin asennettu aluslattia tai betoninen aluslattia, jossa ei ole notkahduksia tai halkeamia, ylimääräinen vanerinen aluskate ei välttämättä ole tarpeen.

Kun takuu vaatii sitä.

Jotkin lattiatyypit edellyttävät vanerialuskatetta, jotta takuun vaatimukset täyttyvät.

Kun odotat lattian vaihtamista.

Aluskatteen käyttäminen auttaa myös luomaan suojakerroksen lopullisen lattian ja aluslattian väliin, mikä helpottaa lattioiden vaihtamista tulevaisuudessa.

Valitsemalla APA-vanerin aluskatteen lattianpäällystysprojektiisi varmistat, että aloitat projektin oikealla alustalla. APA:n käyttämän erityisen lajittelumenetelmän ansiosta on helppo löytää oikea vaippa olohuoneen lattian alle tai pääkylpyhuoneen vetäytymistilaan. Jos olet epävarma siitä, tarvitsetko lattianpäällysteen aluskatetta, keskustele asiantuntijan kanssa.