Mikä on vinyylilankkulattia?

Mikä on vinyylilankkulattia?

Vinyylilankkulattioissa on hyvät ja huonot puolensa, kuten se, että se on joustava ja vähän huoltoa vaativa, mutta myös vahingoittuva eikä se lisää talon myyntiä. Mukana Vesdura Vinyl Planks XL Ridge Collection -mallisto Plymouthissa. SKU: 15262452

Lattian uusiminen tarjoaa varmasti monenlaisia vaihtoehtoja, kovapuusta laattoihin ja vinyylistä mattoihin. Budjetilla remontoiminen tarkoittaa tietysti sitä, että punnitaan kunkin lattiatyypin hyvät ja huonot puolet ja etsitään se, joka istuu edullisuuden, kestävyyden ja esteettisyyden risteyskohtaan. Vinyylilattia täyttää usein nämä kolme vaatimusta, minkä vuoksi se on niin suosittu valinta kodinomistajien keskuudessa. Kuten kaikilla kodin materiaaleilla, myös vinyylilattialla on omat etunsa ja turhautumisensa. Kun tutustut erilaisiin vinyylilattiatyyppeihin, tutustu myös näihin lankkulattioita koskeviin tietoihin:

Mikä on vinyylilattia?

Vinyylilankku on suunniteltu muistuttamaan kovapuuta, ja sitä toimitetaan kaistaleina. Tätä tuotetta on saatavana useissa eri tyyleissä, joista jokainen jäljittelee tiettyä puulajia tammesta hikkoriin ja paljon muuta. Koska vinyylilankku jäljittelee kovaa puuta, löydät varmasti version, joka sopii kodin muuhun sisustukseen. Kovapuuta muistuttavat vinyylilattiat eivät kuitenkaan miellytä kaikkia. Jos pidät erilaisesta estetiikasta, bambun näköinen vinyylilattia on sävyltään neutraalimpi. Lisäksi vinyyli on budjettiystävällinen valinta remontoijille, jotka haluavat kovapuun ulkonäön ilman haastavaa asennusta ja kustannuksia.

"Budjetilla remontoiminen tarkoittaa kunkin lattiatyypin hyvien ja huonojen puolien punnitsemista ja sellaisen lattiatyypin löytämistä, joka istuu edullisuuden, kestävyyden ja esteettisyyden risteyskohtaan, ja vinyyli täyttää usein nämä kolme vaatimusta."

Vinyylilattian valinnassa huomioon otettavia asioita

Puuvinyylilattian ostaminen voi olla fiksu investointi, mutta tiedät vain punnitsemalla hyvät ja huonot puolet, sopiiko materiaali kotiisi. Seuraavassa tarkastellaan kutakin:

Mikä on vinyylilankkulattia?

Erittäin leveät ja erittäin pitkät lankut, joiden kokonaispaksuus on 8,5 mm, mukaan lukien 1,5 mm:n valmiiksi kiinnitetty aluslevy, tämä lattia tarjoaa ensiluokkaisen ulkonäön ja tuntuman sekä elinikäisen takuun. Mukana Vesdura Vinyl Planks 8,5 mm SPC Click Lock XL Ridge Collection -mallisto, väri Gibraltar. SKU: 15262454

Edut:

  • Monet vinyylilankkumallit on varustettu huopatuotteella. Asennettaessa tämä ominaisuus tarkoittaa pehmeämpää lattiaa, jossa on enemmän joustoa. Päällinen näyttää kovapuulta ja on vahvan tuntuinen, mutta vinyylilattian päällä seisominen pitkiä aikoja on helpompaa kuin aidon puun päällä seisominen. Lisäksi esineet rikkoutuvat harvemmin, kun ne pudotetaan vinyylin päälle, mikä on hyvä uutinen laseille ja mukeille.
  • Vinyylilattia on vedenkestävä, joten se on erinomainen valinta sekä kylpyhuoneisiin että keittiöihin. Itse asiassa vinyyli tiivistää paremmin vesivahinkoja vastaan kuin laminaatti ja kovapuu. Lisäksi jotkin vinyylilattiavaihtoehdot ovat täysin vedenpitäviä.
  • Vinyylilankku voidaan asentaa suoraan aluslattian päälle, joten prosessi on nopea, kustannustehokas ja helppo (edellyttäen, että aluslattia on hyvässä kunnossa). Kun poistat vanhan lattian, tarkista aluslattian kunto ennen vinyylilankun lisäämistä sen päälle.
  • Jos et halua nähdä paljon vaivaa lattioiden ylläpitoon, vinyylilankku on viisas valinta. Tuote on pitkäikäinen, ja se vaatii vain rutiininomaista puhdistusta (eli lakaisua ja satunnaista moppausta), jotta se pysyy uudenveroisena.
  • Vinyyli on pitkäikäinen lattiapäällyste, joka voi kestää jopa 20 vuotta. Kun se on saatu maahan, sinulla on upea lattia tulevina vuosina.
  • Voit asentaa lattialämmityksen useiden vinyylilattiavaihtoehtojen alle, jos etsit keinoja lisätä ylellisyyttä kotiisi.

Haitat:

  • Vinyylituotteilla on taipumus vääntyä niiden alle asennuksen aikana jääneisiin hiukkasiin. Esimerkiksi loukkuun jäänyt pöly voi lopulta muuttua kuhmuksi lattioihisi. Näin ollen sinun on oltava erityisen huolellinen asennuksen aikana varmistaaksesi, että aluslattialle ei jää lainkaan hiukkasia. Tämä voi olla työlästä, mutta puhdistus on lopputuloksen arvoinen.
  • Vaikka vinyyli kestää monta vuotta, voit vahingoittaa sitä. Lasin pudottaminen tai raskaiden huonekalujen siirtäminen voi aiheuttaa naarmuja ja kolhuja, joita on vaikea poistaa. Jos järjestät huonekaluja uudelleen, muista peittää jalat huovalla tai nosta huonekalu irti maasta ennen siirtämistä.
  • Toisin kuin kovapuu, vinyyli ei juurikaan lisää talosi jälleenmyyntiarvoa. Jos siis remontoit kotisi arvon nostamiseksi, vinyyli ei ehkä ole paras vaihtoehto.
Mikä on vinyylilankkulattia?

Runsas puun visuaalisuus ja hieno kiiltävä viimeistely tekevät Vesdura-vinyylilankuista kodissasi välttämättömiä. Vesdura-vinyylilankut – Sterling-mallisto keskipitkällä tammella SKU: 15270181

Kun kodin lattiapinnoitteita on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja, haluat varmistaa, että valitset materiaalin, joka sopii elämäntyyliisi ja makuusi. Jos budjettisi on rajallinen, mitä tahansa ulkoasua haluatkin luoda, vinyylilattiavaihtoehtoja on riittävästi. Näiden vinyylilankkulattioiden hyvät ja huonot puolet auttavat sinua päättämään, onko vinyyli oikea valinta kotiisi.

Mikä on vinyylilankkulattia?