Mikä on SPC Rigid Core Vinyl Flooring?

Mikä on SPC Rigid Core Vinyl Flooring?

Kestävä maalaismainen ylellinen vinyyli FloorScore®-sertifioitu, vedenpitävä ja valmistettu SPC-ytimellä (Stone Plastic Composite). Mukana Vesdura Vinyl Planks 8,5 mm SPC Click Lock XL Ridge Collection -mallisto Gibraltarissa. SKU: 15262454

Mikä on SPC Rigid Core Vinyl Flooring?

SPC-vinyylilattiat Yleiskatsaus SPC-vinyylilattioihin

Kivimuovikomposiittivinyylilattian katsotaan olevan teknisesti valmistetun vinyylilattian päivitetty versio. SPC-jäykkä lattia erottuu muista vinyylilattiatyypeistä ainutlaatuisen elastisen ydinkerroksensa ansiosta. Tämä ydin on valmistettu luonnollisen kalkkikivijauheen, polyvinyylikloridin ja stabilointiaineiden yhdistelmästä. Tämä tarjoaa uskomattoman vakaan perustan jokaiselle lattialankulle. Et voi sanoa, että näiden lattioiden sisällä on jotain, kun ne on asennettu. Lattiat näyttävät samalta kuin muutkin tekniset vinyylilattiat, ja ydin on täysin piilossa niiden alla.

Jokainen SPC-jäykän vinyylilattian lankku rakentuu seuraavista kerroksista:

  • Kulutuskerros: Tämä läpinäkyvä kerros on yläosassa. Se kestää naarmuja ja tahroja ja on helppo pitää puhtaana.
  • Vinyylikerros: Tämä kerros muodostaa lankun koristekerroksen. Vinyyliin painetaan värejä ja kuvioita.
  • SPC-kerros: Tämä on luonnon kalkkikivijauheesta, polyvinyylikloridista ja stabilointiaineista valmistetun lankun tiivis, vedenpitävä ydin. Se antaa lankulle jäykkyyttä ja vakautta.
  • Esikiinnitetty aluslaatta: Tämä kerros on yleensä valmistettu IXPE- tai EVA-vaahdosta, joka tarjoaa äänieristystä ja pehmustusta.

SPC-jäykkäydinvinyylilattian hyvät ja huonot puolet

SPC:n edut

SPC-jäykkäydinvinyylilattioista on nopeasti tulossa yksi suosituimmista suuntauksista kodin lattiapäällysteissä. SPC-vinyylilattian asentaminen tarjoaa seuraavia etuja kodinomistajille:

Vedenpitävä

Yksi suurimmista eduista, joita SPC-jäykkäydinvinyylilattian valitseminen tarjoaa, on se, että siinä on täysin vedenpitävä ydin. Toisin kuin kovapuu, voit asentaa sen kodin kosteampiin tiloihin, kuten pesuhuoneisiin. Näin se on erinomainen lattiavaihtoehto kylpyhuoneisiin ja keittiöihin. Vedenpitävyys tekee tästä levystä myös vakaamman ympäristöissä, joissa kosteus ja lämpötila voivat vaihdella.

Helppo asennus

Monet kodinomistajat arvostavat sitä, että SPC-lattiat on helppo asentaa. Voit sijoittaa ne monien erityyppisten aluslattioiden tai olemassa olevan lattian päälle. Jos valitset "snap vinyylilattia"-mallit, et tarvitse sotkuisia ja monimutkaisia liimoja.

Edullisuus

Vaikka SPC-vinyylilattiat ovat kalliimpia kuin tavalliset vinyylilattiat, ne ovat yleensä edullisempia kuin muut ylelliset lattiatyypit, kuten kovapuu ja kivi. Sen lisäksi, että se on edullinen lattiavaihtoehto, kodinomistajat voivat usein asentaa lattiat ilman ammattilaisen apua, joten SPC-lattian DIY-asennus voi säästää vielä enemmän rahaa tässä päivityksessä.

Tyyli

SPC-vinyylilattia on tavallisen vinyylilattian kaltainen siinä mielessä, että sitä on saatavana monenlaisissa väreissä ja kuvioissa. Jotkin SPC-lattiapintamallit näyttävät kovapuulta, laatalta tai muunlaisilta lattioilta. Laaja valikoima vaihtoehtoja on edullinen niille, jotka haluavat pystyä mukauttamaan kotinsa ulkoasua.

Mukavuus

Kunkin lankun paksut, vakaat pohjakerrokset tekevät SPC-lattiapinnoitteista muita lattiatyyppejä pehmustetumpia. Mitä paksumman lankun valitset, sitä mukavammalta se tuntuu jalan alla. Nämä tiiviit kerrokset vaikuttavat myös siihen, että SPC-lattioilla kävellessä ääni on hiljaisempi; niissä ei yleensä ole onttoa tai ohutta ääntä, kuten tavallisessa vinyylilattiassa usein on.

Mikä on SPC Rigid Core Vinyl Flooring?

Tämä elinvoimainen, helposti asennettava lattia on hyvä valinta asuinrakennuksiin tai kevyisiin kaupallisiin projekteihin. Mukana Vesdura Vinyl Planks 5.5mm SPC Click Lock XL Peak Collection -malliston Vinyl Planks 5.5mm SPC Click Lock XL -lankut värissä Panorama. SKU: 15269022

Helppo huolto

SPC-jäykkäydinvinyylilattia on erittäin kestävä. Koska se on uskomattoman tiivis, se kestää iskuja, tahroja, naarmuja ja kulumista. Tämä lattiatyyli on loistava valinta kiireisille kotitalouksille, sillä sen lisäksi, että se kestää hyvin, se on helppo pitää puhtaana. Ylläpitoon kuuluu vain säännöllinen imurointi tai lakaisu ja satunnainen moppaus. Ajan myötä tämäntyyppinen lattia kestää haalistumista, kuoriutumista ja kuppaantumista. Se kestää myös suoraa altistumista auringonvalolle.

SPC:n haitat

Koska SPC-lattiapinnoitteella on niin monia etuja, se saattaa vaikuttaa itsestään selvältä valinnalta kodinomistajille. Ennen kuin valitset SPC-lattiat kotiisi, muista kuitenkin ottaa huomioon nämä mahdolliset haitat:

Vähemmän lisäarvoa kodillesi.

Kovapuun ja muiden korkealuokkaisten lattioiden asentaminen lisää eniten arvoa kodillesi. Vaikka SPC-jäykät vinyylilattiat näyttävät tyylikkäiltä, kodinomistajat suosivat perinteisesti koteja, joissa on kiinteät kovapuulattiat.

Vähemmän ympäristöystävällinen kuin muut lattiapäällysteet.

Jos olet huolissasi ympäristöystävällisten päivitysten tekemisestä kotiisi, kannattaa ehkä välttää vinyyliä. Vaikka kierrätysmateriaalien käytössä ja haitallisten kemikaalien poistamisessa SPC-lattiapäällysteistä on tapahtunut parannuksia, sitä pidetään edelleen vähemmän ympäristöystävällisenä verrattuna moniin muihin lattianpäällystevaihtoehtoihin, jotka on valmistettu uusiutuvista luonnonvaroista, erityisesti kovapuuhun, korkkiin ja bambuun.

SPC-lattioiden ostaminen

Kun ostat SPC-lattioita, sinulla on erilaisia vaihtoehtoja lankkukoon, lankun paksuuden ja kulutuskerroksen paksuuden suhteen. Lankkukoko riippuu tyylillisistä mieltymyksistä, joten vertaile eri kokoja asennettujen lattioiden valokuvista, jotta näet, mistä tyylistä pidät eniten. Lankkujen paksuuden osalta on muistettava, että paksummat lankut ovat kestävämpiä ja vakaampia. SPC-lankkujen paksuus vaihtelee yleensä noin 3,2-7 millimetrin välillä. Myös paksumpi kulutuskerros on suositeltava; kulutuskerroksen paksuus vaihtelee yleensä noin 0,2-0,7 millimetrin välillä.

SPC-lattioita saatetaan mainostaa tai merkitä myös seuraavilla nimillä:

  • Jäykkä vinyylilankku.
  • Vedenpitävä vinyylilattia (Waterproof vinyl flooring)
  • Suunniteltu ylellinen vinyylilattia.

Muista tiedustella lankkuytimen koostumusta varmistaaksesi, että kyseessä on todella SPC-jäykkä vinyylilattia. On olemassa muitakin ylellisyysvinyylilattiatyyppejä, joiden ydin ei koostu luonnollisesta kalkkikivijauheesta, polyvinyylikloridista ja stabilointiaineista.

Jos olet valmis antamaan kotiisi vakavan päivityksen, harkitse SPC-jäykän vinyylilattian asentamista. Sillä on useita etuja, jotka tekevät siitä vankan investoinnin, ja se on erityisen käytännöllinen perheille, joissa on lemmikkejä ja lapsia. Helppo asennus ja suhteellisen edullinen hinta auttavat myös pitämään kustannukset alhaisina. Koska muotoiluvaihtoehtoja on lähes rajattomasti, on myös helppo löytää omaan tyyliisi sopiva ulkoasu.