Mikä on Santos Mahogany Hardwood Flooring?

Kasvitieteellinen nimi: Myroxylon, Balsamum

Pikatietoja

Mikä on Santos Mahogany Hardwood Flooring?

Väri: Santos mahonki on tumman punaruskea.

Järeys: Tämän puutavaran jyvä on tasainen ja lähekkäin, tai jos se on sahattu neljäsosiksi, se voi näyttää raidalliselta.

Lajin ja laatuluokan sisäiset vaihtelut: Lautojen sisällä on kohtalaista värivaihtelua.

Kovuus/Janka: Tämän puutavaran Janka-asteikko on 2200.

Mittapysyvyys: Santos-mahongin mittapysyvyys on keskimääräistä parempi.

Sahaaminen/työstö: Puun kovuuden vuoksi sitä on kohtalaisen vaikea työstää.

Hionta: Santos mahonki hioutuu hyvin.

Naulaaminen: Tämäntyyppisen lattian hiontaan ei tunneta liittyvän ongelmia.

Viimeistely: Öljyinen jäämä voi aiheuttaa vaikeuksia viimeistelyssä. Tämä voidaan kuitenkin ratkaista helposti asianmukaisella valmistelulla.

Saatavuus: Aasialaista mahonkia on helposti saatavilla.

Luotto: NWFA

Santos-mahonki on yksi pienemmistä lehtipuista. Täysikasvuisena yhden tällaisen puun korkeus on harvoin yli 100 jalkaa. Santos-mahonkia tavataan Argentiinasta pohjoiseen Keski-Amerikkaan ja eteläiseen Meksikoon.

Historia

Tämän puun mausteinen tuoksu on tehnyt siitä suositun hajuvesien ainesosan, ja sitä käytetään myös balsamin valmistukseen. Lattianpäällysteiden lisäksi tätä mahonkityyppiä on perinteisesti käytetty myös sisustuksessa ja huonekaluissa.

Kestävyys

Yksi helpoimmista tavoista määrittää lehtipuun kestävyys on tarkastella sen sijoitusta Janka-asteikolla. Janka-asteikko ulottuu nollasta 4 000:een. Mitä lähempänä nollaa pistemäärä on, sitä huonommin se soveltuu kovapuulattiaehdokkaaksi, koska nollan kohdalla puu on aivan liian pehmeää. Toisaalta 4 000 pistettä tarkoittaa, että puu on aivan liian kovaa, jotta sitä voitaisiin työstää riittävän suuria määriä, jotta siitä olisi hyötyä. Santos-mahongin Janka-asteikon luokitus on 2 200. Vaikka tämä on erittäin korkea arvo kovapuulattioille, se on kuitenkin riittävän alhainen, jotta sitä voidaan työstää tehokkaasti, ja se on kohtuullisen kestävä.

Työstettävyys

Tämän puutavaran kovuuden vuoksi työstäminen voi olla hieman vaikeaa. Sitä on hyvin vaikea jyrsiä käsin, mutta kovametallityökaluja käyttämällä työstö onnistuu. Se hioutuu tyydyttävästi, eikä tämäntyyppisen lattian naulaamiseen liity tiedossa olevia ongelmia. Puun tuottama öljyinen jäännös voi vaikeuttaa pintakäsittelyä. Jos kuitenkin käytetään puhdasta liuotinta, jäännös voidaan poistaa, ja tiiviste tai pintakäsittely voidaan levittää helposti. Santos-mahonki voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai hengitystieongelmia joillekin henkilöille, joten varovaisuutta suositellaan tämän puutavaran kanssa työskenneltäessä. Sama öljy tai hartsi, joka aiheuttaa niin monia muita ongelmia tämäntyyppisen puutavaran työstämisessä, antaa puulle myös hyvän vastustuskyvyn lahoamista vastaan.

Missä käytetään

Santos-mahonki on erinomainen valinta niille, jotka haluavat mahongin värin rikkautta mutta enemmän kestävyyttä. Koska se on yksi kestävimmistä saatavilla olevista lehtipuista, se on erinomainen valinta alueille, joilla on paljon jalankulkua. Toisin kuin jotkin kovapuulattiavaihtoehdot, tätä lattiaa voidaan käyttää luottavaisesti sekä kaupallisissa tiloissa että asuintiloissa. Kuten muidenkin kovapuulattiavaihtoehtojen kohdalla, on kuitenkin tärkeää rajoittaa puun altistumista liialliselle kosteudelle tai seisovalle vedelle.

Hoito ja kunnossapito

Vaikka tämäntyyppiset lattiat kestävät vaurioita paremmin kuin monet muut lattiavaihtoehdot, on silti tärkeää, että huolellista hoitoa ja ennaltaehkäisevää huoltoa ei unohdeta. Kovapuulattian asianmukainen hoito varmistaa, että lattian kauneus ja sijoitus eivät heikkene kohtuuttomasti. Ennaltaehkäisevä huolto on ensimmäinen askel tässä prosessissa. Alueilla, joilla on erittäin paljon jalankulkijoita, kuten sisääntulotiloissa, olisi käytettävä juoksupohjia tai mattoja. Raskaiden huonekalujen jalkojen alle on asetettava tyynyjä, jotta vältytään ajan mittaan syntyviltä painaumilta. Rutiinihoidolla on myös tärkeä rooli lattioiden pitämisessä kauniina. Lattiat on lakaistava tai imuroitava säännöllisesti kovapuulattioilla. Tämä estää hiekkaa ja muita rakeisia aineita hankaamasta lattian pintaa ajan myötä ja vähentämästä lattian kiiltoa.

Ympäristökysymykset

Big leaf mahonki oli tulossa uhanalaiseksi, ja se on sittemmin sisällytetty suojeluluetteloon liiallisen hakkuun estämiseksi. Sitä käsitellään nyt kestävämmällä tavalla.