Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?

Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?
Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?

Marmorilaattojen ajaton eleganssi. Mukana Cabot Marble Tile Italian Carrara White kiillotettuna SKU: 10066769

Lattioiden päivittäminen on merkittävä kodin parannus, joka vaikuttaa elämääsi päivittäin. Loppujen lopuksi nämä ovat lattiat, joilla kävelet päivästä toiseen tulevien vuosien ajan, joten haluat varmistaa, että valitset oikeanlaisen lattian kotiisi. Tässä on täydellinen opas kaikista yhtäläisyyksistä ja eroista, jotka sinun on otettava huomioon valitessasi kotiisi laatta- tai puulattioita.

Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?
Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?

Upea lattia antaa lämpöä ja pysyvyyttä sekä nykyaikaisiin että perinteisempiin koteihin. Mukana Mazama Hardwood – Handscraped Tropical Collection -mallisto akaasiaa Golden SKU: 10061331

Laatta vai kiintopuu: 6 huomioon otettavaa seikkaa.

1. Tuntuma jalan alla.

Se, miltä lattia tuntuu jalan alla, on monille kodinomistajille tärkeä näkökohta. Sen lisäksi, että kotisi tuntuu viihtyisältä sinulle ja perheellesi, haluat myös, että se tuntuu kutsuvalta vieraille.

Kun kävelet paljain jaloin kovapuulattialla, huomaat, että lattia tuntuu lämpimältä. Toisaalta laatta tuntuu viileämmältä jalkojesi alla. Asuinpaikkasi ilmasto vaikuttaa todennäköisesti käsitykseesi siitä, kumpi näistä kuulostaa houkuttelevammalta. Kovapuu tuntuu viihtyisältä kylmemmässä ilmastossa, kun taas laattojen viileä kosketus tuntuu virkistävältä alueilla, joilla lämpötila on korkeampi.

2. Hinnoittelu ja arvo

Remonttibudjettisi on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun mietit, minkä tyyppinen lattiapinnoite kannattaa valita. Et halua käyttää liikaa rahaa yli varojen, kun päivität lattioita. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon myös arvo, jonka lattia tuo kotiisi.

Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?
Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?

Kauniit eksoottiset värit ja kestävyys. Mukana Mazama Solid Hardwood – Brazilian Collection -mallisto, värit
Tigerwood SKU: 15043086

Kovapuulattiat ovat yleensä kalliimpia kuin laatat. Lisäksi sen asentamiseen tarvitaan ammattilaisia, mikä lisää kustannuksia. Kustannusten pitämiseksi alhaalla voit harkita halvemman puulajin valitsemista, jota on helposti saatavilla, sillä eksoottiset puut ovat kalliimpia.

Vaikka hinta voi vaihdella suuresti sen mukaan, minkä tyylin ja tyyppisen laatan valitset, laattalattiat ovat yleensä edullisempia kuin puulattiat. Esimerkiksi kustannukset nousevat, jos valitset lasitetut laatat lasittamattomien sijaan. Yksi tapa minimoida kustannukset on valita laattatyyppi, jonka voit asentaa itse, kuten tavallinen keraaminen lattialaatta. Toiset tyypit, kuten posliinilaatat, vaativat ammattilaisen asennuksen.

Vaikka puulattiat ovat kalliimpia, monet asunnonomistajat suosivat niitä, koska ne yleensä lisäävät kodin arvoa. Muista ottaa huomioon pitkän aikavälin jälleenmyyntipotentiaali, kun valitset lattiatyyppiä.

3. Huolto

Valitsemasi lattiatyyppi vaikuttaa myös jokapäiväiseen elämääsi sen vaatiman ylläpidon määrän osalta. Haluatko jotain vaivatonta vai oletko valmis tekemään hieman enemmän huoltoa saadaksesi haluamasi tyylin? Tämä on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon, kun valitset laatta- ja puulattian välillä.

Kovapuulattiat ovat yleensä helpompia hoitaa kuin laattalattiat. Kovapuu vaatii säännöllistä lakaisua tai imurointia sekä satunnaista kovapuulattian puhdistusaineen käyttöä. Laattalattiat taas on lakattava ja mopattava säännöllisesti, ja laastilinjat voivat pinttyä liasta ja liasta. Tämä voi olla työläämpää, koska laastilinjat on ehkä hangattava ja tiivistettävä säännöllisesti, jotta lattiat pysyvät hyvässä kunnossa.

Päivittäisen kunnossapidon lisäksi on tärkeää ottaa huomioon myös pitkän aikavälin kunnossapito. Laatoitus voi olla hieman haastavaa, sillä voi olla vaikea löytää sopivaa palaa, jos laatta halkeaa ja se on vaihdettava. Kovapuulattiat sen sijaan voivat kestää vuosikymmeniä, jos niitä huolletaan asianmukaisesti. Voit myös hioa epätäydellisyydet pois ja viimeistellä lattiat uudelleen saadaksesi niille päivitetyn ilmeen.

4. Kestävyys

Lattiavalintasi kestävyys on tärkeää. Jos kotitaloutesi on hillitty ja koostuu vain aikuisista henkilöistä, tämä ei ehkä ole niin suuri huolenaihe. Mutta kiireiset perheet, joissa on lapsia ja lemmikkejä, saattavat olla kiinnostuneempia lattiatyypistä, joka kestää naarmuja ja tahroja.

Lapachon kaltaiset eksoottiset kovapuulattiat ovat tunnetusti erittäin vahvoja, mutta yleisesti ottaen kovapuu ei ole yhtä kestävää kuin laatta. Siinä näkyy kulumisen merkkejä, ja altistuminen kosteudelle voi vahingoittaa sitä. Lattiat voivat jopa vääntyä ilmastossa, jossa esiintyy monenlaisia kuumia ja kylmiä lämpötiloja tai liiallista kosteutta. Se on myös altis naarmuille ja kolhuille.

Laatat sen sijaan ovat kestävämpiä. Tämä pätee erityisesti, jos valitset lasitetun laatan tai posliinilaatan, sillä tämä auttaa pintaa kestämään tahroja ja naarmuja. Laatat ovat alttiita halkeamille, mutta niiden rikkoutumiseen tarvitaan yleensä hyvin voimakas voima. Laatat kestävät kosteutta, ja jotkin versiot ovat huokosettomia, mikä tekee niistä fiksun valinnan keittiöihin, kylpyhuoneisiin ja pesutiloihin.

5. Style

Se, millaisen ilmeen haluat kotiisi, auttaa määrittämään, minkä tyyppisen lattian valitset. Mieti, pidätkö tietyistä tyyleistä, väreistä tai kuvioista, kun ostat uutta lattialaattaa.

Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?
Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?

Nämä laatat tarjoavat koristeellisen, hienon tyylin, joka sopii erilaisiin tiloihin. Takla-posliinilaatat – Desire-sarja vuonna
Hopea SKU: 15269068

Kun kyse on monipuolisuudesta, on vaikea voittaa laattalattioita. Laattoja voidaan valmistaa melkein minkä tahansa värisinä tahansa, ja joissakin on jopa kuvioita. Voit käyttää värillisiä laattoja luomaan kuvioita tai reunuksia lattiaan. Jotkut pitävät tyylikkäästä, yksivärisestä lattiasta, kun taas toiset pitävät rohkeammasta monivärisestä ilmeestä. Laattoja on saatavilla valtavasti erilaisia kokoja ja muotoja, jotta ne sopivat tarpeisiisi. Tämä lattiatyyppi on yleensä modernin näköinen, mutta voit käyttää perinteisiä värejä ja kuvioita klassisen tyylin aikaansaamiseksi.

Vaikka kovapuulattioita on saatavana eri sävyjä ja kokoja, ne ovat paljon perinteisemmän näköisiä ilman suuria eroja. Voit lisätä tietyn värjäyksen tai valita ohuempia tai leveämpiä puulankkuja saadaksesi haluamasi ilmeen. Kaiken kaikkiaan se on kuitenkin hillitympi ja klassisempi kuin laatta. Tämä voi olla etu, jos pidät perinteisestä ilmeestä ja haluat ajattoman lattian, joka ei koskaan mene pois muodista. Trooppiset kovapuulattiat, kuten brasilialainen tiikeripuu, mahonki ja kirsikka, ovat kysytyimpiä vaihtoehtoja.

6. Melu

Oletko herkkä melulle kotonasi? Jos näin on, kannattaa ehkä välttää kovapuulattioita. Valitettavasti se on yksi äänekkäimmistä vaihtoehdoista, kun kyse on lattioista. Myös laattalattiat voivat aiheuttaa ääntä, mutta ne ovat yleensä hiljaisempia kuin kovapuu niiden tiheyden vuoksi.

Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?
Mikä on parempi projektillesi: Laatat vai kiintopuu?

Luonnonkivipinnan maanläheisen ilmeen saavuttamiseksi tämä lasitettujen posliinilaattojen sarja tarjoaa koristeellisen, hienon tyylin, joka sopii erilaisiin tiloihin. Mukana Takla-posliinilaatta – Desire-sarja mustana SKU: 15269066

Kumpi sopii sinulle, laatta vai kiintopuu?

Näiden tietojen avulla voit valita täydelliset lattiat kotiisi. On monia huomioon otettavia tekijöitä, joten ota aikaa, kun teet lattiaostoksia verkossa, jotta saat selville, kumpaa todella rakastat pitkällä aikavälillä.