Mikä on paras vuodenaika asentaa puulattiat?

Riippumatta siitä, valmistaudutko vaihtamaan olemassa olevan lattian tai asentamaan lattian juuri valmistuneeseen kodin osaan, kiintopuulattioiden asentaminen voi aina olla hyvä ajatus. Varmistaaksesi, että uudet lattiasi näyttävät parhaimmilta ja kestävät pisimpään, suunnittele asennus oikeaan vuodenaikaan. Loppujen lopuksi kovapuulattiat toimivat parhaiten, jos ne asennetaan tietyn lämpötila- ja kosteusalueen aikana. Tutustu parhaisiin olosuhteisiin ja vuodenaikoihin kovapuulattioiden asentamiseen.

Mikä on paras vuodenaika asentaa puulattiat?

Jasper Engineered Hardwood – Handscraped Collection / SKU: 10068966

Pitäisikö sinun asentaa puulattiat syksyllä?

Syksy on monista syistä paras vuodenaika asentaa kiintolattiat. Syksy on ihanteellista aikaa uusille aloille. Kun talvilomat ovat nurkan takana, syksy on myös ihanteellinen aika ryhtyä remonttiprojektiin tai kahteen ennen kuin toivotat perheesi ja ystäväsi tervetulleiksi kotiisi lomakaudella.

Syksy tarjoaa myös optimaalisen lämpötilan ja kosteuden yhdistelmän kovapuun asennukselle. Kun ilmankosteus on liian korkea tai matala, vastikään asennettu lattia voi halkeilla, vääntyä ja vääntyä, mikä voi johtaa merkittäviin vaurioihin. Koska syksyllä ilmankosteus on yleensä kohtuullinen, sinun ei tarvitse huolehtia kalliiden vaurioiden välttämisestä tai uusien puulattioiden pitkien totuttelujaksojen suunnittelusta.

Koska syksy osuu kuuman kesän ja kylmän talven väliin, syyskausi tuo yleensä myös leudot lämpötilat. Kotisi lämpötila on helppo pitää 70 ja 80 Fahrenheit-asteen välillä. Tämä on optimaalinen lämpötila kovapuuliimoille. Koska kotisi saavuttaa helposti ihanteelliset ilmasto-olosuhteet syksyllä, voit odottaa, että valmistelu, asennus ja siivous sujuvat ongelmitta. Voit nauttia uusista kovapuulattioistasi hetkessä.

Mikä on paras vuodenaika asentaa puulattiat?

Pitäisikö puulattiat asentaa talvella?

Jossain mielessä talvi saattaa tuntua hyvältä ajankohdalta asentaa uudet lattiat. Voisit esitellä uusia lattioitasi, kun isännöit perhettä ja ystäviä lomien aikana. Voit myös aloittaa uuden vuoden tuoreilla lattioilla.

Lattian vaihtaminen talvella voi olla houkuttelevaa. Talvi on kuitenkin yksi huonoimmista vuodenajoista asentaa puulattiat. Riippumatta siitä, missä osassa Yhdysvaltoja asut, talvi on kuivinta aikaa vuodesta. Talvella ilmassa on luonnostaan vähemmän kosteutta kuin muina vuodenaikoina. Jos käytät kotisi lämmittämiseen uunia, lämpöpumppua tai kattilaa, sisäilmasi voi olla vielä tavallista kuivempaa.

Kosteuden puute kodissasi voi aiheuttaa ihon kuivumista ja halkeilua, ja samankaltaisia vaikutuksia voi olla myös uuteen lattiaan. Tämä pätee erityisesti, jos et akklimatisoi kovapuulankkuja kunnolla ennen asennusta. Uudessa kovapuulattiassa ylimääräinen kosteus voi haihtua nopeasti sisäilmaan. Tämä aiheuttaa lankkujen kuivumisen ja halkeilemisen tai vääristymisen. Se voi saada kerran kauniit lattiasi näyttämään ruman näköisiltä ja johtaa myös kalliisiin vaurioihin, jotka joudut korjaamaan myöhemmin.

Talvi aiheuttaa usein myös lämpötilaan liittyviä ongelmia. Jos asut kylmällä alueella, tyypillinen sisälämpötilasi voi olla 60 asteen tuntumassa. Useimmat liimat edellyttävät, että sisälämpötila on 70-luvulla. Jos pidät kotisi liian viileänä, kovapuulankut eivät ehkä tartu kunnolla. Sen sijaan, että tuhlaat rahaa, aikaa tai vaivaa talviasennukseen, tähtää mieluummin syksyyn.

Mikä on paras vuodenaika asentaa puulattiat?

Jasper Engineered Hardwood – Baltic Oak Collection Sedona Silver / SKU: 15001759

Pitäisikö puulattiat asentaa keväällä?

Harkitsetko uusien puulattioiden asentamista keväällä? Tämä vuodenaika saattaa tuntua hyvältä ajalta uudelle alulle, varsinkin kun syksyn ja kevään keskilämpötilat ovat yleensä samankaltaisia. Keväällä on kuitenkin ympäristöön liittyviä haasteita, joita ei ole helppo voittaa. Huhtikuun sateet tuovat yleensä toukokuun kukat, mikä tarkoittaa, että sateinen kevätkausi voi lisätä eksponentiaalisesti kosteutta alueellasi. Vaikka saatat huomata ylimääräisen kosteuden vain ollessasi ulkona, kotisi kosteustaso nousee todennäköisesti samaan aikaan.

Toisin kuin kuiva talvi-ilma, joka voi imeä kosteutta kovapuulattioista, kostea kevätilma voi aiheuttaa juuri asennettujen lankkujen turpoamisen. Lopulta kovapuulattiat voivat vääntyä, ja jotkut lankut voivat haljeta ja vaatia vaihtoa. Jos haluat välttää kevään kosteusongelmat, valitse sen sijaan syksyinen kovapuulattian asennus.

Mikä on paras vuodenaika asentaa puulattiat?

Pitäisikö puulattiat asentaa kesällä?

Kesä saattaa vaikuttaa aikataulullisesti parhaalta mahdolliselta ajankohdalta ryhtyä suuriin kovapuulattioiden asennustöihin. Voithan suunnitella kesälomasi DIY-projektin ympärille. Se voi olla paljon palkitsevampaa kuin mikä tahansa loma. Jos lapsesi ovat kesällä kotona, he saattavat olla halukkaita auttamaan sinua, kun keräät tarvikkeita ja valmistelet aluetta asennusta varten.

Vaikka kesän tee-se-itse-projekti voi sopia aikatauluusi, se on yksi epäoptimaalisimmista vuodenaikoina asentaa puulattiat. Monissa osissa maata kesä on vuoden kosteinta aikaa. Samoin kuin keväällä, kovapuulattian asentaminen ilman riittävää kesäaikaista akklimatisoitumista voi johtaa huomattavaan turvotukseen, vääntymiseen ja vääristymiseen.

Koska kesä on yleensä myös vuoden kuuminta aikaa, joudut kamppailemaan myös lämpötilaan liittyvien ongelmien kanssa. Jos pidät kotisi lämpötilan yli 80 asteen kesällä, lattialiimojen kiinnittyminen voi kestää paljon tavallista kauemmin. Lattian painaminen liian pian voi aiheuttaa lattian osien epätasaisuutta, mikä vaarantaa kovan työsi. Sen sijaan, että yrittäisit kesäasennusta, harkitse sen sijaan odottamista syksyyn.

Olitpa sitten valmis aloittamaan remontin tai suunnittelet ensi syksyä varten, alkusyksy on paras aika asentaa puulattiat. Riippumatta siitä, minkälaisen kovapuulattian valitset, saat optimaalisen lopputuloksen, kun ajoitat syksyn asennuksen.