Mikä on paras suunta asentaa lankkulattia?

Lankkulattia on suosittu valinta kodeissa, koska se on helppohoitoinen ja antaa hienostuneen ilmeen. Lankkulattian ulkonäköä on helppo pehmentää asentamalla muhkea matto kodin vilkkaasti liikennöidyille alueille. Olipa kyseessä ensimmäinen lankkulattia tai lattian vaihtaminen, lankkusuunnan valinnalla voi olla suuri merkitys valitsemasi materiaalin lopulliseen ulkonäköön.

Mikä on paras suunta asentaa lankkulattia?

Jasper Engineered Kovapuu – Baltic Oak Collection SKU 15001754

Lankkulattioiden tyypit

Ennen kuin voit päättää, miten haluat asentaa lankkulattian, sinun on ensin päätettävä, minkä tyyppinen lankkulattia kotiisi tulee. Suosituimpia vaihtoehtoja ovat mm:

  • Hardwood
  • Laminaatti
  • Ylellinen vinyyli
  • Suunniteltu kovapuu
  • Bambu

Parhaasta suunnasta päättäminen lankkulattian asentamiseen

Lankkulattioissa on suorakulmainen muoto, joka soveltuu moniin eri kuvioihin ja suuntiin. Suosituimpia vaihtoehtoja ovat mm:

  • Pystysuora
  • Vaakasuora
  • Herringbone
  • Diagonaalinen
  • Chevron

Esteettisiä näkökohtia lankkusuunnan valinnassa

Mikä on paras suunta asentaa lankkulattia?

Cabot Vinyl Planks – 5mm SPC Click Lock – Redondo Collection, Oak Bluff / SKU: 15270215

Painopiste

Jos huoneessasi on takka tai keskipiste, haluat asentaa lattian siten, että katse kiinnittyy kyseiseen keskipisteeseen. Aseta lankut niin, että ne osoittavat kohti kohdetta, jonka haluat korostaa. Jos sinulla on avoin koti, tämä menetelmä voi olla hankala, koska kodin eri alueilla voi olla useampi kuin yksi keskipiste.

Yhtenäiset näköyhteydet

Mikä on paras suunta asentaa lankkulattia?

Sonora Floors Bambu Collection in Vertical Carbonized / SKU: 15247394

Kun haluat laajentaa kodin ilmettä ja saada tilan näyttämään vähemmän kiireiseltä, kulje lattiapinnoite ulko-ovelta talon takaosan läpi. Jos koti on avoin konsepti, on tärkeää, että kun olet valinnut lattian suuntauksen, pysyt siinä kaikissa huoneissa, jotka avautuvat toisiinsa. Lattian asentaminen samaan suuntaan kuin kulkuväylä talon etuosasta talon takaosaan on ylivoimaisesti suosituin valinta. Se saa tilan näyttämään suuremmalta ja auttaa myös kutsumaan ihmisiä kotiisi näyttämällä heille, mihin suuntaan mennä.

Ulkonäön nykyaikaistaminen

Kun haluat tehdä lattianpäällystykselläsi näyttävän vaikutuksen, lankkujen asennus vinoon on loistava valinta. Tämä ulkoasu voi olla hieman kiireinen, joten varmista, että harkitset tätä vaihtoehtoa vain suurissa huoneissa, sillä se voi tulla ylivoimaiseksi pienemmissä tiloissa.

Visuaalisen viehätyksen lisääminen

Mikä on paras suunta asentaa lankkulattia?

Tungston Tungston Plank – Herringbone White Oak Flooring / SKU: 15101937

Näytä taiteellinen tyylisi, kun valitset Chevron- tai kalanruotolankkujen kuvioinnin. Tämä teräväkärkinen tapa asentaa lattia on loistava valinta suuriin huoneisiin tai koteihin, joissa tila jatkuu toisiinsa. Suuntaa chevron etuovesta talon takaosan läpi, jolloin koko tila näyttää suuremmalta ja kutsuu ihmisiä tilaan. Tämän kuvion avulla voidaan luoda näyttävä käytävä tai kulku tilasta toiseen.

Lattiapinnoitteen näyttäminen esiin

Kun rakastat ehdottomasti lankkulattian ulkonäköä ja haluat korostaa tuotteen kaikkia värejä ja yksityiskohtia, kuljeta lattia kohtisuoraan huoneen valonlähteeseen nähden.

Materiaalin kulutus

Lattian asettaminen vaaka- tai pystysuoraan auttaa saamaan mahdollisimman suuren peiton vähillä materiaaleilla. Aina kun valitset monimutkaisemman kuvion, lisäät työn suorittamiseen tarvittavan materiaalin määrää. Jos budjetti on ongelma tai materiaalia on rajoitetusti, tämä on tärkeä tekijä. Selvitä, kuinka paljon lattiamateriaalia tarvitset projektin loppuunsaattamiseksi, kun osaat mitata tilan.

Toiminnalliset näkökohdat

Joskus tilan tarpeet voivat syrjäyttää lattiakuvion esteettisen ilmeen. Ennen kuin teet lopullisen päätöksen, ota huomioon kotisi erityistarpeet. Joitakin yleisimpiä toiminnallisia näkökohtia ovat muun muassa:

Kelluva lattia

Jasper Waterproof Engineered Hardwood Robin Ridge SPC Click-Lock Collection – Stained Grain Hickory / SKU: 15271131

Jos olet valinnut kelluvan lattian, saattaa olla rajana, kuinka pitkälle voit jatkaa lattiaa rikkomatta sitä kynnyksellä. Jos näin on, huoneen mitat voivat auttaa määrittämään, mihin suuntaan lankkulattia on asennettava.

Asennuskustannukset

Lankkulattian kuljettamiselle pysty- tai vaakasuunnassa on yleensä vakioasennushinta. Jos ryhdyt hieman hienostelemaan muotoilua valitsemalla Chevron-, Herringbone- tai diagonaalisen asettelun, asennushinta nousee varmasti.

Ajanjakso

Kun lattian asennus halutaan tehdä nopeasti, pystysuora tai vaakasuora järjestely on ajallisesti tehokkain ratkaisu. Eri menetelmät, joita käytetään diagonaalisen, chevron- tai kalanruotokuvion kokoamiseen, pidentävät myös asennusaikaa.

Viimeiset vinkit lankkujen asentamissuuntaan

Mikä on paras suunta asentaa lankkulattia?

Lamton Laminate – 12mm AC4 – American Ingenuity Collection -mallisto hiekkapuhallettua mäntyä / SKU: 15270329

Jos et ole vielä valinnut ihanteellista asettelua, meillä on muutama viimeinen vinkki, jotka auttavat sinua tekemään lopullisen päätöksen.

Aseta lattiapinta tilaan sopivaksi

Kun olet saanut lankkulattian tilaan, aseta muutama lankku alas harkitsemaasi suuntaan. Mikään ei korvaa sitä, että näet laudat tilassa. Jos asennat saman lattian useisiin huoneisiin, testaa myös järjestelyä useissa huoneissa.

Huomioi materiaalin tyyli.

Mikä on paras suunta asentaa lankkulattia?

Vesdura-vinyylilankut – 5,5 mm SPC Click Lock – Vigorous-mallisto sävyssä Avebury / SKU: 15235041

Jos lankkulattiassasi on monimutkaisia yksityiskohtia, tarvitaan yksinkertaisempi kuvio. Jos lattiasi on yksivärisempi, se voi tukea visuaalisesti mielenkiintoisempaa asennuskuviota.

Kysy ammattilaisilta

Jos lattiat asennetaan ammattilaisen toimesta, voit luottaa siihen, että ammattilaiset opastavat sinua. He ovat asentaneet monia lattioita ja ovat varmasti nähneet jokaisen kuvion aiemmin. Käytä heidän asiantuntemustaan apuna, jotta saat haluamasi ulkoasun.

Loppujen lopuksi ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa ohjata lankkulattioita kotiisi. Kyse on todellakin henkilökohtaisista tyylillisistä mieltymyksistä ja siitä, mikä sopii parhaiten kotisi persoonallisuuteen. Tutustu kuviin huoneista, joissa on erilaisia lattiamalleja ja lankkusuuntia, jotta voit määrittää, mikä kuvastaa henkilökohtaisia mieltymyksiäsi. Nämä vinkit eivät koske vain lankkulattioita. Niitä voidaan käyttää ohjeena myös puun näköisiksi suunniteltujen keraamisten laattojen asentamisessa, sillä niissä on usein sama suorakulmainen muotoilu.