Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Olipa asuinpaikkanasi sitten vauvoja, jotka vasta opettelevat ryömimään, pikkulapsia, jotka heittelevät lelujaan, tai nuoria lapsia, jotka juoksevat mutaisissa kengissä, lattiasi joutuvat kestämään paljon rangaistuksia. Jos nämä kohtaukset ovat aivan liian tuttuja tai jos ennakoit niitä tulevaisuudessa, kannattaa ehkä tutustua parhaisiin lasten lattiatyyppeihin. Haluat lattiat, jotka ovat turvallisia lapsillesi ja jotka kestävät myös lasten roiskeet ja riehakkaat leikit. Jos etsit parhaita lattiaratkaisuja kotiin, jossa on lapsia, lue lisää tietoa parhaista vaihtoehdoista.

Kovapuulattiat

Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Tukeva vaahteralattia, jossa on runsaasti eleganssia kotiisi. Mukana Mazama Hardwood Handscraped Tropical Collection -mallisto, väri Maple Natural Toast. SKU: 10093346

Yksi suurimmista eduista, joita kiintopuulattialla on mattoon verrattuna, on se, että se on helpompi puhdistaa. Kovapuu kestää myös vuosien ajan pienten lasten pahoinpitelyä ja vaatii vain hiomista mahdollisten jälkien tai naarmujen korjaamiseksi. Lisäksi kovapuu ei kerää eläinten hilseilyä, hometta, siitepölyä tai pölyä kuten matto, joten se on hyvä allergioista kärsiville lapsille. Kun etsit ihanteellista puulajia kotiisi, on monia vaihtoehtoja.

Tammi on yksi suosituimmista vaihtoehdoista kovapuulattioissa, ja yleisimmät lajikkeet ovat punatammi ja valkotammi. Molemmat ovat kovia ja kestäviä, mutta punatammella on voimakkaampi värisävy, joten se peittää kolhut ja naarmut paremmin kuin valkotammi.

Australialainen sypressi on vielä kovempaa kuin tammi. Se on aaltoilevaa ja siinä on yleensä oksia. Vaikka puu voi joskus lohkeilla tai halkeilla näiden solmujen ympäriltä, elävä puunjuuri voi auttaa peittämään kolhut ja naarmut, joita lapsesi saattaa vahingossa tehdä. Toinen tammea kovempi puu on brasilialainen kirsikka. Tämä puu kestää myös hyvin kosteutta, joten se sopii hyvin keittiöön, jossa juomakupit saattavat kaatua.

Kun valitset kovapuulattioita, muista, että vaaleammat värit voivat auttaa peittämään kolhut ja naarmut paremmin kuin tummemmat värit. Voit myös valita vääristyneen lattian, jossa on tyyliteltyjä tai luonnollisia linjoja ja puutteita, jotka voivat auttaa peittämään lastesi mahdollisesti tekemät kolhut ja naarmut. Pyyhi mahdolliset roiskeet välittömästi, jotta kovapuu ei vääntyile tai tahraannu. Jos haluat vedenpitävämmän vaihtoehdon, kannattaa harkita puulattioita, joita on parannettu, jotta ne eivät läpäise nesteitä.

Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Vedenpitävät puulattiat eivät ole enää saavuttamattomissa. Mukana Jasper Waterproof Engineered Hardwood Celestial SPC Click-Lock Collection. SKU: 15270023

Bambulattiat

Yksi lapsiystävällinen ja yhä suositumpi lattiatyyppi on bambu. Vaikka bambu on teknisesti ruoho eikä puu, se luokitellaan usein muiden lajien kanssa kovapuulattiaksi. Yksi syy tähän on se, että bambu on yksi kestävimmistä ja kovimmista saatavilla olevista lattiavaihtoehdoista. Se on myös tahrankestävä, joten se on hyvä valinta tiloihin, joissa lapset saattavat vahingossa läikkyä.

Koska bambu kasvaa niin nopeasti ja on helppo kasvattaa uudelleen, se on lisäksi erittäin ympäristöystävällinen tuote. Muiden lattianpäällystevaihtoehtojen tapaan myös bambulattiatyypeissä on eroja. Kudottu bambulankkulattia on vahvin lajike, kun taas karamellisoitu bambu on heikompi.

Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Luonnollinen kauneus ja lämpö aidosta 100-prosenttisesta vedenpitävästä säikebambusta, jossa on jäykkä ydin. Mukana Yanchi Varuna Waterproof Engineered Bamboo Collection -mallisto sävyssä Café Au Lait. SKU: 15273481

Laminaattilattia

Niille, jotka pitävät kovapuun ulkonäöstä, mutta joilla ei ole siihen varaa, laminaattilattiat ovat hyvä puun kaltainen lattiavaihtoehto, joka sopii hyvin ihmisille, joilla on pieniä lapsia. Laminaattilattiat ovat pakattuja viilunpaloja, joiden päälle on puristettu puulajin kuva. Laminaatti on edullisempi kuin lehtipuu, eikä se vaadi vahausta tai kiillotusta, jotta se pysyisi kauniin näköisenä. Tarvitset vain pölynimurin, luudan ja kostean mopin pitämään laminaattilattiat puhtaina.

Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Tämä sitkeä ja ikuisesti kestävä lattia on luotettava kumppani vaativimpiinkin haasteisiin. Mukana Lamton Laminate 12mm AC5 Water Resistant Defiant Collection Canyon Oak -mallistossa. SKU: 15271567

Aivan kuten kovapuulattiat, laminaattilattia on hyvä allergioista kärsiville lapsille, koska lika, pöly, siitepöly, hilse ja eläinten karvat eivät pääse läpäisemään tiivistä tiivistettä. Lisäksi jos laminaatille sattuu vahingossa roiskeita, ne on vain pyyhittävä heti pois, jotta lattia pysyy parhaimman näköisenä. Muista, että laminaatti on erittäin liukas, kun se kastuu, joten kannattaa ehkä harkita kahdesti sen asentamista keittiön kaltaisiin tiloihin, joissa vesi voi päästä lattialle ja aiheuttaa vahingossa kaatumisen.

Korkkilattia

Maton tavoin korkkilattia on luonnostaan pehmeä jalkojesi alla, vaikka se näyttääkin kovapuulta. Yksi korkin tärkeimmistä eduista mattoon verrattuna on sen antimikrobinen vaikutus. Se myös hylkii luonnostaan homeen kasvua. Kun korkki on tiivistetty kunnolla, se on lähes mahdoton tahraantua. Korkki on antistaattinen, joten lika ja pöly eivät tartu siihen kuten mattoon. Tämän ansiosta korkki on erittäin helppo puhdistaa, ja allergioista kärsivät lapset voivat nauttia puhtaammasta huoneesta. Korkki voidaan pitää puhtaana vain imuroimalla tai lakaisemalla se säännöllisesti.

Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Pehmeät korkkilattiat ovat helposti vaihdettavissa, jos ne ovat vaurioituneet.

Vaikka korkkilattia näyttää kovapuulta, se on hyvin pehmeä, joten se on helppo vahingoittaa tai naarmuttaa. Lelujen kovat reunat voivat aiheuttaa materiaaliin kolhuja, repeämiä ja repeytymiä. Jos kuitenkin käytät korkkilaattoja lattianpäällysteenä, voit yksinkertaisesti vaihtaa yksittäiset kappaleet, kun ne vaurioituvat.

Vinyylilattia

Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Vahva mittapysyvyys, varustettu kivipolymeerikomposiitilla (SPC) 100 % vedenpitävä ja palonkestävä. Mukana Vesdura Vinyl Planks 6mm SPC Click Lock Fidelis Collection -malliston 6mm SPC Click Lock Fidelis -vinyylilankut värissä Renewed Beige. SKU: 15268746

Vinyyli on suosittu lattiamateriaali koteihin, joissa on lapsia, koska se on vedenpitävä, tahrankestävä, helppohoitoinen, edullinen ja erittäin kestävä. Vinyylilattia on erittäin vaikea repiä, repiä tai vahingoittaa. Useimmissa tapauksissa vinyylilattia kestää päivittäistä elämää lasten kanssa. Jos pidät enemmän puulattian lämpimistä sävyistä, on olemassa vaihtoehtoja vinyylilattioille, jotka näyttävät puulta. Vinyyli ei kuitenkaan ole luonnontuote, ja sen luominen on raskasta ympäristölle. Valmistusprosessi vapauttaa myrkkyjä ilmakehään, ja joihinkin heikkolaatuisiin lattioihin on jäänyt VOC-yhdisteitä, jotka vuotavat ulos vielä päiviä tai viikkoja asennuksen jälkeen.

Kumilattia

Astu melkein mihin tahansa päiväkotiin, ja on hyvin mahdollista, että näet kumilattian. Kumi on erittäin vahvaa ja kestää monenlaisia olosuhteita. Oikein hoidettuna kumilattia voi kestää 20 vuotta tai kauemmin. Sitä on myös erittäin helppo hoitaa ja puhdistaa. Yleensä tarvitset vain lämmintä, puhdasta vettä ja mopin pitämään kumilattian puhtaana. Synteettinen kumilattia on yleensä tahrankestävämpi kuin luonnonkumilattia. Lisäksi paksut laatat voivat vähentää melua jopa 18 desibeliä, ja ne tarjoavat ylimääräisen pehmusteen vahingossa tapahtuvien kaatumisten varalta.

Mikä on paras lattiatyyppi lapsille?

Image via Flickr by Soft Surfaces Ltd (Kuva Flickrin kautta)

Kumilla voi olla tuntuva haju. Koska kumi on luonnonmateriaali, haju ei ole haitallinen. Jotkut lapset pitävät sitä kuitenkin ärsyttävänä. Jos harkitset kumia makuuhuoneeseen tai leikkihuoneeseen, kannattaa testata, miten lapset reagoivat hajuun, ennen kuin teet ostoksen.

Lasten lattiamatot

Jos sinulla on jo asennettu matto tai kovapuu ja harkitset tilapäistä lattiapäällystettä niiden suojaamiseksi, kun lapsesi ovat pieniä, harkitse lasten mattoa tai kumilattiamattoa. Tämä idea on yksi parhaista lattiaratkaisuista lapsille, koska se tarjoaa lapsille pehmeän paikan leikkiä ja suojaa samalla alla olevaa lattiaa. Lastenhuoneiden lattiamatot ovat myös helppoja puhdistaa, ja jos yksi niistä sattuu vahingoittumaan, voit yksinkertaisesti vaihtaa sen uuteen.

Haluatko tietää lisää lasten parhaista lattianpäällysteistä? Laita kysymyksesi ja kommenttisi alle!