Mikä on paras lattiapinnoite lemmikkieläimille?

Mikä on paras lattiapinnoite lemmikkieläimille?

Kun rakennat uutta kotia tai remontoit olemassa olevaa kotia, lattianpäällystevalinnat ovat kaikki kaikessa. Kun kodissa on lemmikkejä, tämä on entistäkin tärkeämpää, sillä lemmikkieläimet ovat yhtä kovia, ellei jopa kovempia, lattiapinnoille kuin ihmiset. Mitkä ovat parhaat lattiapinnat lemmikkieläimille kodissa? Tarkastellaan useiden lattiapinnoitteiden hyviä ja huonoja puolia päätöksenteon helpottamiseksi.

Täydellisen lattiapinnan löytäminen lemmikeille

Laminaattilattia

Mikä on paras lattiapinnoite lemmikkieläimille?

Lattiat, jotka kestävät aikaa.

Laminaattilattian kovuuden vuoksi lemmikkieläinten omistajat saattavat turvautua siihen perinteisen kovapuun sijaan. Vaikka tämä voi toimia ihmisten haluaman sisustuksen aikaansaamiseksi, se voi olla hankalaa lemmikkieläimille, erityisesti koirille, koska ne liukastuvat ja liukastuvat kävellessään tai juostessaan kodin läpi. Tämä saa niiden lonkat liikkumaan epäluonnollisella tavalla, mikä voi aiheuttaa vahinkoa niiden keholle. Tämä korostuu sileissä, kiiltävissä laminaattilattioissa, ja sitä voidaan lieventää jonkin verran valitsemalla laminaattilattia, jossa on kohokuvioitu tai kuvioitu pinta. Laminaatista ei näy naarmuja yhtä helposti kuin joistakin muista pinnoista, mutta koska ne ovat liukkaita ja epämiellyttäviä maata, se ei ole hyvä lattia lemmikeille. Matot ovat suositeltavia koko kodissa lemmikkieläinten avuksi, jos valitset laminaatin.

Bambulattiat

Kun vain aidon bambun luonnollinen kauneus ja lämpö riittävät.

Bambu on erinomainen lattia lemmikkieläimille monista eri syistä. Se on kovempaa kuin kovimmat lehtipuut, eli se kestää enemmän liikennettä. Se ei kulu, ja se on täysin uusiutuva. Tämä tekee siitä hyvän valinnan niille, jotka yrittävät olla vihreitä. Bambu on tahrankestävä, joten ihmisten ei tarvitse huolehtia onnettomuuksista tai roiskeista. Bambun kovuus auttaa säästämään rahaa verrattuna lattioihin, jotka vaativat korjauksia naarmuista. Niille, jotka yrittävät päättää puulattian ja vinyylilattian käytön välillä, bambulattian valitseminen on hyvä kompromissi. Jos valitset bambun snap lock -lattian, myös asennus on helppoa.

Kivilaattalattiat

Mikä on paras lattiapinnoite lemmikkieläimille?

Kivi on loistava lattia lemmikkieläimille, koska se ei naarmuunnu helposti, eivätkä naarmut näy kuten muissa lattioissa. Kun lemmikkieläimille sattuu onnettomuuksia kivilaattalattialla, on paljon vähemmän syytä huolehtia siitä, miten se vaikuttaa lattiaan. Kun nämä kaksi tekijää otetaan huomioon, tämä on hyvä valinta lemmikinomistajille, mutta lattiat ovat kovia ja kylmiä, joten niillä ei ole kovin mukava maata. Voit kuitenkin käyttää säteilylämpöä sen lämmittämiseksi. Harkitse aluemattojen ja lemmikkieläinten sänkyjen käyttöä tämän ongelman lievittämiseksi.

Mikä on paras lattiapinnoite lemmikkieläimille?

Sopii monenlaisiin tiloihin ja sovelluksiin.

Graniitti on kovimpia luonnonkiviä, ja se on paras valinta naarmuuntumattomuuden kannalta. Pehmeämmät kivet, kuten marmori, liuskekivi ja travertiini, saattavat vaatia jonkin verran enemmän huoltoa kuin graniitti, varsinkin jos niissä on kiillotettu pinta.

Posliini- tai keraamiset laattalattiat.

Mikä on paras lattiapinnoite lemmikkieläimille?

Posliinilaatta, joka näyttää puupinnalta.

Samoin kuin kivi, posliini- tai keraamiset laattalattiat ovat kulumisen kannalta hyvä valinta lemmikkieläimille. Se ei naarmuunnu helposti. Jos lemmikkieläimet eivät ehdi ulos ennen keventämistä, virtsa ei vahingoita lattian kuntoa kuten kovapuun kohdalla. Kiven tavoin pinta on kuitenkin kova ja epämukava lemmikkien makuutettavaksi, mutta matot auttavat.

Vinyylilattia

Mikä on paras lattiapinnoite lemmikkieläimille?

Kestävä, mutta ylellisen näköinen.

Vaikka moni ei ajattelisikaan vinyylilattioita lemmikkieläimille, uudet ylelliset vinyylilattiat ovat erinomainen valinta. Se sopii mainiosti myös pienille lapsille! Lattia on naarmujen ja tahrojen kestävä, vähäallergeeninen, helppo puhdistaa ja huoltaa. Sen päällä on jopa hiljaista kävellä.

Matto

Mikä on paras lattiapinnoite lemmikkieläimille?

Lemmikkieläinystävällinen matto.

Lemmikkieläinten lattiapäällysteistä matto on todennäköisesti huonoin mahdollinen valinta. Tämä johtuu siitä, että lemmikit vahingoittavat sitä helposti. Lemmikkieläimettömässä kodissa maton normaali kuluminenkin tapahtuu nopeammin kuin muissa lattiavaihtoehdoissa. Jos matto on ainoa vaihtoehto, koska se on kustannustehokkain vaihtoehto kodin lattiapäällysteeksi, kannattaa valita matto, jossa ei ole silmukoita, sillä lemmikkieläinten kynnet voivat tarttua silmukoihin ja aiheuttaa maton kulumista nopeammin.

Vaikka budjetti ja asennuksen helppous ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat kodin lattiapäätöksiin, kun ottaa aikaa miettiä etukäteen parhaita lattiapintavaihtoehtoja lemmikkieläimille, voi säästää rahaa korjauksissa ja turhautumista pitkällä aikavälillä. Lattiapinnoitteissa säästäminen ei ole hyvä valinta, jos lattiapinnoite on vaihdettava muutaman kuukauden tai jopa vuoden kuluttua lemmikkieläinten aiheuttaman kulumisen vuoksi.