Mikä on paras bambulattian puhdistusaine?

Bambulattia antaa kauniin, ainutlaatuisen ilmeen mihin tahansa tilaan kodissasi. Ruokasalista olohuoneeseen tai makuuhuoneen sviittiin, bambu on suunniteltu kestäväksi ja tarpeeksi tyylikkääksi muodollisiin tiloihin. Bambu on usein myös kestävämpi valinta, mikä tekee siitä ekotietoisten ostajien suosituimman vaihtoehdon.

Vaikka bambu kasvattaa suosiotaan, se on edelleen lattiamateriaali, jota monet eivät tunne. Tämä voi tehdä päivittäisestä ja syväpuhdistuksesta joillekin hieman hämmentävää. Onneksi bambulattia on vähän huoltoa vaativa materiaali, joka sopii erinomaisesti kiireisiin tiloihin.

Tämän oppaan avulla saat lisätietoja oikean bambulattian puhdistusaineen valitsemisesta päivittäiseen ja syväpuhdistukseen.

Mikä on paras bambulattian puhdistusaine?

Käytä mikrokuitumoppia päivittäiseen huoltoon.

Vahva ja joustava bambulattia kestää paljonkin väärinkäyttöä ennen kuin se alkaa näyttää huonommalta. Se ei tarkoita, että bambua pitäisi laittaa koetukselle käyttämällä hankaavia puhdistusaineita. Päivittäiseen puhdistukseen riittää pehmeä mikrokuitumoppi ja hieman puhdasta vettä.

Mikrokuitumopit ovat myös erityisen hyviä keräämään lemmikkieläinten karvat, jotka voivat päätyä lattialle.

Ota luuta tai imuri esiin.

Mikrokuitumopin käyttö on suhteellisen nopeaa ja helppoa lattian jokaisen sentin puhdistamiseksi. Kun sinulla on kuitenkin 10 minuuttia aikaa siivota ennen kuin ystävät ja sukulaiset tulevat kylään, saatat tarvita nopeamman vaihtoehdon. Astu sisään luotettavan luutasi tai modernin imurisi kanssa.

Pehmeäharjaksinen luuta on helppo ratkaisu sisääntuloalueiden, käytävien ja pienempien tilojen nopeaan siivoamiseen. Huopapäällä varustettu imuri on vielä nopeampi. Varmista vain, ettet käytä imuria, jossa on kova pää tai lyöntilaite. Ne voivat naarmuttaa lattioita tai jättää joissain tapauksissa rumia jälkiä.

Kokeile itse tehtyä etikkaratkaisua.

Mikrokuitumopin, pehmeäharjaisen luudan tai huopapäällä varustetun imurin avulla bambulattiat on helppo puhdistaa nopeasti. Joskus tarvitset hieman enemmän puhdistustehoa päästäksesi eroon tahroista, roiskeista, tahmeista jäämistä ja muista rumista epäpuhtauksista.

Useimmissa tapauksissa riittää pieni määrä valkoista etikkaa. Jos haluat käyttää valkoista etikkaa, tee seos, jossa on 1 osa etikkaa ja 4 osaa puhdasta vettä. Levitä seosta lattioille kuten mitä tahansa valmista puhdistusainetta kostealla mikrokuitutyynyllä tai -liinalla.

Huomaa, että laimentamatonta valkoista etikkaa ei pidä käyttää bambulattian puhdistusaineena, sillä se voi vahingoittaa lattian pintakäsittelyä. Kannattaa myös välttää kovia puhdistusaineita, kuten valkaisuaineita, öljyjä ja hankaavia hankausaineita.

Valitse turvallinen esivalmistettu puhdistusaine.

Itse tehty etikkainen bambulattian puhdistusaine on edullinen ja täysin toimiva perushuoltoon. Markkinoilla on kuitenkin turvallisia valmiita tuotteita, joita voit käyttää bambulattioille, jos et halua mennä DIY-reittiä.

Yksi tämän päivän huipputarjouksista on Bona Hardwood Floor Cleaner. Bona on valmistettu pH-neutraaleista ainesosista, jotka eivät vahingoita bambua, ja sitä on helppo hankkia monenlaisista vähittäismyyjistä, kiintopuukaupoista ja verkkokaupoista.

Mikä on paras bambulattian puhdistusaine?

Käytä bambulattian erikoispuhdistusaineita.

Onko aika syväpuhdistaa bambulattiat? Noin kerran vuodessa, riippuen kotisi jalankulkuliikenteestä, bambulattian erikoispuhdistusaineella voidaan palauttaa lattian alkuperäinen ulkonäkö.

Miksi vain kerran vuodessa? Koska nämä syväpuhdistukseen tarkoitetut erikoistuotteet ovat liian ankaria säännölliseen käyttöön. Jos lattiasi joutuvat kovalle rasitukselle, voit ehkä venyä puolivuosittaisiin syväpuhdistuksiin. Yleisesti ottaen enemmän on kuitenkin vähemmän, kun käytät bambulattioiden erikoispuhdistusaineita.

Palkkaa ammattimaiset siivouspalvelut.

Bambulattioiden vuosittainen syväpuhdistus voi säilyttää niiden pinnan ja herättää kuluneet alueet henkiin. Itse tekeminen ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehtosi. Monet ihmiset valitsevat bambulattioiden vuosittaisen puhdistamisen ammattilaisilla.

Jos et halua käyttää itse hankaavia kemikaaleja, tämä voi olla ihanteellinen vaihtoehto sinulle. Ammattilaiset tekevät myös erinomaista työtä, joka takaa, että lattiasi näyttävät näyttäviltä mahdollisimman pitkään. Ammattilaispalvelun palkkaaminen kerran vuodessa on myös yleensä melko kustannustehokasta useimmissa tiloissa.

Bambulattioiden puhdistaminen ei ole rakettitiedettä. Oikeilla DIY-tuotteilla ja valmiilla puhdistusaineilla voit hoitaa perussotkut, roiskeet ja pitää lattiasi tahrattoman näköisinä viikon jokaisena päivänä.

Muutaman kerran vuodessa tehtävään perusteelliseen syväpuhdistukseen pH-neutraalit erikoispuhdistusaineet ovat erinomainen valinta. Ammattilaisten palkkaaminen kerran vuodessa voi tehostaa siivousrutiiniasi entisestään. Yksinkertaista, eikö?

Haluatko oppia lisää bambulattioista tai nähdä, miten ne eroavat muista kestävistä vaihtoehdoista, kuten kovapuusta? Meiltä saat tietoa aina oikean materiaalin valinnasta asennukseen ja huoltoon. Ota yhteyttä yhteen koulutetuista edustajistamme jo tänään, niin saat tarvitsemasi vastaukset.