Mikä on mökkiluokan puulattia?

Mikä on mökkiluokan puulattia?

Kovapuulattia on usein haluttu lattia, erityisesti perinteisissä tai historiallisissa kodeissa. Luonnollisen puurakenteensa ansiosta se on helppo hioa ja viimeistellä ajan myötä. Kuten monissa lattiatyypeissä, myös kovapuulattioissa on useita eri laatuluokkia. Lattioiden eri laatuluokat kertovat niiden ominaisuuksista ja vaikuttavat tuotteen hintaluokkaan.

Kovapuulattioiden laatuluokat

Kovapuulattian luokka määräytyy lankkujen ominaisuuksien perusteella. Solmujen määrä, värisävyn vaihtelu ja puutteet kussakin lankussa vaikuttavat kaikki siihen, minkä luokan lattia saa. Yhteistä kaikille lattialuokille on se, että ne ovat hyvin rakennettuja ja suunniteltu kestämään. Kovapuulattioiden laatuluokkia ovat mm:

  • Prime Grade (AB).
  • Select-luokka (ABC)
  • Luonnollinen laatu (ABCD)
  • Rustic-luokka (CD)
  • Utility-luokka (Cabin).

Ensiluokkaiset kovapuulattiat valitaan niiden virheettömyyden, moitteettoman jyrsinnän ja yleisen yhtenäisen muotoilun vuoksi. Cabin-luokan lattiapuuta pidetään kaikkein alhaisimpana kovapuulattioiden laatuluokista, ja se sisältää palat, joita ei ole leikattu korkeampaan laatuluokkaan. Siitä käytetään myös yleisesti nimitystä "shop grade", "rustic grade" tai "tavernaluokan lattia" sen maalaismaisten ominaisuuksien vuoksi. Vaihtelut johtuvat suurelta osin siitä, että nämä lankut korjataan puun ulkoreunoista, toisin kuin puun tasaisemmasta sisäosasta.

Cabin Grade -luokan kovapuulattian ominaisuudet

Mikä on mökkiluokan puulattia?

Jokaisella lattialaadulla on omat erityispiirteensä. Cabin-luokan lattioissa arvostetaan jokaisessa puupalassa esiintyviä luonnollisia epätäydellisyyksiä, jotka antavat rennon ilmeen. Kun nämä lattiat ovat paikoillaan, et pelkää käyttää kenkiä talossa tai pitää lemmikkejä, koska niiden lattioille mahdollisesti aiheuttamat kevyet vauriot vain lisäävät lankkujen ahdistunutta ulkonäköä entisestään.

Täydellisen epätäydellinen

Koska kovapuulattiat on valmistettu luonnontuotteesta, niissä esiintyy vaihteluita, kuten oksia, reikiä, kolhuja ja raitoja. Cabin-luokan kovapuulattioille on ominaista, että jokaisessa lankussa on runsaasti puutteita. Nämä puutteet voivat olla lankun keskellä tai ulottua lankkujen reunoille. Epätäydellisyyksien määrä voi vaihdella suuresti lattiasta toiseen, jolloin lattiasta tulee maalaismainen ja kulunut, kun se on asennettu. Näiden lankkujen luonnolliset vaihtelut korostavat puun luonnollista kauneutta.

Luonnolliset värivaihtelut

Mikä on mökkiluokan puulattia?

Mökkilattioiden sävy voi vaihdella suuresti lankusta toiseen. Luonnolliset värivaihtelut antavat cabin grade -lattioille omanlaisensa luonteen, toisin kuin joidenkin korkeampien kovapuulaatuisten lattioiden yhtenäinen ulkonäkö. Luonnollisten värivaihteluiden ansiosta nämä lattiat on helppo sovittaa yhteen monien erilaisten huonekalupintojen kanssa.

Paksuuden vaihtelut

Värivaihteluiden lisäksi mökkilattioissa on myös pieniä paksuuseroja. Jyrsintäprosessin aikana tapahtuvat pienet vaihtelut aiheuttavat paksuusvaihtelut, minkä vuoksi monet lankuista saavat cabin grade -luokituksen. Myös lattian pituus voi vaihdella kappaleesta toiseen. Saatat huomata, että monet lankuista ovat lyhyempiä kuin ensiluokkaisilla kovapuulattialuokilla.

Erittäin edullinen

Cabin-luokan lattiapinnoite on edullisin kaikista kiintokalustoluokista. Tämän lattian alhaiset kustannukset tekevät siitä helpommin saatavan eri budjeteille ja voivat tehdä siitä hyvän valinnan laajoihin tiloihin.

Vinkkejä mökkiluokan puulattian asentamiseen

Mikä on mökkiluokan puulattia?

Kuten minkä tahansa lattian kohdalla, on olemassa joitakin vinkkejä ja niksejä, joiden avulla mökkiluokan kovapuusta saa parhaan lopputuloksen. Lankkujen sekoittaminen ja oikeiden lautojen käyttäminen oikeissa paikoissa auttaa vähentämään hukkaa, jota syntyy koko asennusprosessin aikana.

Lankkujen sekoittaminen

Koska lankut voivat vaihdella ulkonäöltään niin paljon kappaleesta toiseen, on tärkeää avata useita laatikoita lattioita ja sekoittaa niitä asennuksen aikana. Tämä auttaa hajauttamaan eri laatikoista peräisin olevia paloja kuhunkin alueeseen, jolloin koko huoneesta tulee yhtenäisemmän näköinen. Varmista, että koko asennusprosessin ajan sinulla on useita laatikoita auki, joista voit valita.

Aseta levyt harkitusti paikalleen

Jos törmäät lautoihin, jotka eivät sovi olohuoneen tai makuuhuoneen keskelle, säästä ne asennettavaksi kaappiin tai muuhun huomaamattomaan paikkaan sen sijaan, että romuttaisit ne kaikki yhdessä.

Osta 20 prosenttia ylimääräistä lattianpäällystettä.

Koska kyseessä on alemman laatuluokan lattia, löydät varmasti joitakin lankkuja, joita et halua käyttää lainkaan. Osta noin kahdenkymmenen-kahdenkymmenenviiden prosentin ylijäämä, jotta voit ottaa huomioon kaikki poisheitettävät lankut. Varmista, että tämä ylijäämä otetaan huomioon, kun määritetään, minkä laatuista lattiaa ostetaan.

Kun haluat tiloihisi hyvin rakastetun ja rustiikkisen ilmeen, mökkiluokan puulattiat ovat erinomainen vaihtoehto. Se on paljon edullisempi kuin korkeamman laatuluokan kovapuulattia, ja siinä on lukuisia luonnollisia ominaisuuksia. Mökkiluokan lattia ei ole vain loistava vaihtoehto mökkeihin ja mökkeihin. Se on sopiva valinta mihin tahansa rentoon asuintilaan, kuten vierashuoneisiin, perheen vetäytymistiloihin ja pelihuoneisiin. Voit saavuttaa saman maalaismaisen ilmeen paremmalla kestävyydellä valitsemalla ylelliset vinyylilattiat.