Mikä on kuolleiden päivä? Tässä kerrotaan, mitä juhlapäivästä on tiedettävä

Olet ehkä kuullut kuolleiden päivästä ennenkin, mutta kuinka paljon tiedät juhlapäivästä, joka perinteisesti tunnetaan nimellä Día de los Muertosissa (kuolleiden päivä), juhlapäivä juontaa juurensa muinaisiin atsteekkien aikoihin, ja se liittyy Pyhäinpäivään ja Pyhien sielujen päivään.

"Se on aika, jolloin muistetaan rakkaita ja toivotetaan heidän henkensä tervetulleeksi takaisin", sanoo Pati Jinich, keittokirjan kirjoittaja ja PBS:n televisiosarjan isäntä. Pati’s Mexican Table (Pati’s Meksikolainen pöytä).

Juhlapäivä sai alkunsa Meksikosta, mutta nyt sitä juhlitaan kaikkialla maailmassa meksikolaiseen kulttuuriin liittyvien ihmisten keskuudessa. Juhlapäivän lähtökohta on yksinkertainen: rukoilla kuolleiden ystävien ja perheenjäsenten puolesta ja muistaa heitä. Opi kaikki kuolleiden päivästä, perinteistä, sen viettämisestä ja siitä, miten kuolleiden päivä koristellaan.

Milloin on kuolleiden päivä? Mikä on kuolleiden päivä? Tässä kerrotaan, mitä juhlapäivästä on tiedettäväMatt Clark

Kuolleiden päivää vietetään joka vuosi 1. ja 2. marraskuuta. Perinteisesti 1. marraskuuta (Día de los Inocentes). On varattu kuolleille lapsille ja vauvoille, kun taas 2. marraskuuta (Día de los Muertos). On tarkoitettu kuolleille aikuisille.

Koska Kuolleiden päivä osuu Halloweenin jälkeiselle päivälle, nämä kaksi juhlapäivää liittyvät usein toisiinsa (ehkä siksi Día de los Muertosin kurpitsat ovat suosittuja), mutta näiden kahden juhlan välillä ei ole virallista yhteyttä.

Miten vietetään kuolleiden päivää?

Kuolleiden päivää voi juhlistaa monin eri tavoin, eikä väärää tapaa ole olemassa, kunhan juhlissa kunnioitetaan kulttuuria. Tässä on neljä Día de los Muertos Perinteitä, joista kannattaa oppia lisää tänä vuonna.

Tee alttari

Perheet luovat koteihinsa alttareita ja koristelevat ne valokuvilla, Papel Picado -banderolleilla, kukilla, kynttilöillä ja vainajan suosikkiherkuilla, kuten sikareilla, makeisilla tai viinillä. Perheet muistelevat läheisiään ja jakavat lempimuistoja yhteisistä ajoista heidän kanssaan.

Kuolleiden päivän koristelu

Tunnistat luultavasti Kuolleiden päivän ikonisen sokerikallokuvion, vaikka et olisikaan varma, mitä se tarkoittaa. Sokerikallot juontavat juurensa juhlapäivän alkuajoista: Sokeria oli Meksikossa laajalti saatavilla, joten paikalliset tekivät siitä pääkallonmuotoja läheisilleen. Perinteisesti pääkalloihin kirjoitetaan rakkaansa nimi, ja ne voidaan koristella nauhoilla, kuorrutteella ja muilla kirkkailla koristeilla. "Sokerikallot uhmaavat kuolemaa. Ne ottavat surun ja tekevät siitä makeaa", Jinich sanoo.

Käytä kehäkukkia.

Kehäkukkia käytetään mm. Día de los Muertos Juhlissa, ja ne ovat kaunis tapa koristella juhlapäivää varten. Nämä eloisat kukat, jotka tunnetaan myös nimellä cempasúchil, edustavat elämän haurautta. Niiden kirkkaiden terälehtien ja kirpeän tuoksun on tarkoitus ohjata kuolleiden sielut takaisin kotiin.

Vieraile haudalla

Pyhäinpäivän perinteen tapaan perheet juhlivat Kuolleiden päivää käymällä hautausmailla siivoamassa hautapaikat ja koristelemassa ne kehäkukilla, kynttilöillä ja muilla tarvikkeilla. Jos haluat osoittaa kunnioitusta rakkaalle ihmiselle, suunnittele vierailu hautapaikalle ja ota mukaan kukkia ja esineitä, joista henkilö nautti eläessään.