MDF-levyjen erojen tarkastelu


Mitä MDF on?

MDF on ihmisen valmistama levy, ja sen lyhenne on ’Medium Density Fibreboard’. Sitä käytetään usein tuotteissa, kuten kodin huonekaluissa. MDF-levy valmistetaan käyttäen puukuituja, jotka on kerätty lehti- ja havupuista, jotka on hajotettu.

Puukuidut sidotaan yhteen korkeissa lämpötiloissa ja korkeissa paineissa sekä vahojen ja hartsien avulla, jolloin syntyvät MDF-levyt, joita käytämme jalkalistojen valmistukseen.

Eri tyypit?

Suurin osa MDF-levyistä voidaan jakaa kolmeen luokkaan: kevyt MDF-levy, vakiolaatuinen MDF-levy ja suuritiheyksinen MDF-levy. Vakiolaatuinen MDF-levy koostuu puukuiduista, joiden muodostamiseen käytetään synteettistä hartsiliimaa. Kevyt MDF-levy on sama kuin vakiolaatuinen MDF-levy, mutta se on kevyempi ja hieman heikompi kuin vakiolaatuinen MDF-levy.

Suuritiheyksisessä MDF-levyssä on paljon enemmän puukuituja. Siinä on myös paljon parempilaatuisia puukuituja, mikä auttaa MDF-levyä säilyttämään sileän ja puhtaan pinnan verrattuna vakiolaatuiseen MDF-levyyn, joka voi vaikuttaa siihen verrattuna pehmeältä ja hauraalta.

Miten MDF-levy valmistetaan?

MDF-levy koostuu puukuidusta, joka on sijoitettu suureen säiliöön, joka sitten murskataan levyksi. Laadukkaampien MDF-levyjen valmistamiseksi säiliöön lisätään enemmän puukuituja, jolloin saadaan sama levy, mutta sen tiheys on suurempi. Näin saadaan korkealaatuisempi levy, jonka pinta on paljon puhtaampi ja sileämpi.

MDF-levyjen erojen tarkastelu

Kun MDF-levy on muotoiltu, se hiotaan karheiden kohtien poistamiseksi, jolloin levy tasoittuu entisestään ja saa pehmeän tuntuman.

Suurtiheyslevyn edut?

Täällä Skirting Worldissa kaikki MDF-levymme valmistetaan korkeimman laadun mukaisesti käyttäen levyn sisällä ainoastaan havupuukuituja, mikä takaa korkeatasoisen viimeistelyn ja sileät pinnat. Suuritiheyksisessä MDF-levyssä on enemmän puukuituja, minkä ansiosta levystä tulee paljon laadukkaampi kuin tavallisesta MDF-levystä.

Edut ovat valtavat. Sen lisäksi, että korkean tiheyden levy on paremman näköinen ja sileämpi koskettaa, se säilyttää ulkonäkönsä paljon kauemmin eikä hajoa niin nopeasti kuin useimmat tavalliset levyt. Oikein hoidettuna MDF-levy kestää koko eliniän.

Mistä huomaat eron tavallisen MDF-levyn ja suuritiheyksisen MDF-levyn välillä?

Etäisyydeltä voi olla hyvin hankalaa erottaa, mitkä MDF-levyt ovat tavallisia ja mitkä ovat suuritiheyksisiä. Näytän sinulle näiden kuvien avulla, miten pohjamaalaamaton MDF-levy ja pohjamaalattu MDF-levy eroavat toisistaan. Tässä esimerkissämme käytämme Stepped 3 MDF-julkisivulevyä, joka on suosittu levy Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

MDF-levyjen erojen tarkastelu

Kuten näet, meillä on kaksi MDF-palaa, jotka näyttävät ensisilmäyksellä samanlaisilta. Jos kuitenkin tarkastelemme lautoja lähemmin, huomaat, että niiden viimeistely on hyvin erilainen. Vakiolaatuinen MDF-levy on viimeistelyltään paljon pehmeämpi ja hauraampi. Kun taas korkeatiheyksisellä levyllä on paljon sileämpi hieno pinta, se on tasaisemman näköinen eikä se ole karvaantunut. Tämä osoittaa heti, miksi tarjoamme MDF-jalkalistoja ja -arkkitehtuurilautoja vain suuritiheyksisinä eikä tavallisina MDF-levyinä.

MDF-levyjen erojen tarkastelu

Tämä esimerkki on kuitenkin MDF-levyjen pohjamaalaamaton pinta. Kun näytämme tämän uudelleen näiden levyjen pohjamaalattujen versioiden kanssa, tässä on tulokset:

MDF-levyjen erojen tarkastelu

Tällä kertaa erot ovat paljon selvemmin havaittavissa. Kuten tässä näkyy, tavallinen MDF-levy on karstoittunut. Tämä termi on alan sana, joka kuvaa levyä, joka on huonolaatuinen ja karhea koskettaa. Kuvat vahvistavat tämän selvästi, sillä levyn pintakäsittely on kauttaaltaan epätasainen ja MDF-levyssä on paljon teräviä pullistumia ja reunoja.

MDF-levyjen erojen tarkastelu

MDF-levyjen erojen tarkastelu

Tämä levy on mahdollisesti se, mitä asiakkaat voivat saada, jos tilaat vakiolaatuista MDF-levyä. Vertailun vuoksi tässä on, miltä suuritiheyksinen MDF-levy näyttää:

MDF-levyjen erojen tarkastelu

MDF-levyjen erojen tarkastelu

Kuten näet, tavallisen MDF-levyn kokkareet ja karheat kohdat eivät yksinkertaisesti ole tässä levyssä. MDF-levy on sileää, hyvin leikattua ja sen pinta on myös puhdas.

Johtopäätös

Kun seuraavan kerran harkitset jalkalistojen ostamista, varmista, että levyn laatu vastaa haluamaasi tasoa. Viimeinen asia, mitä haluat, on alkaa olla vaikeaa MDF-levyn kanssa. Valitse itsellesi sopiva MDF-levy, äläkä pelkää kysyä, mitkä MDF-levyt ovat tavallisia ja mitkä ovat suuritiheyksisiä.

Nyt kysyn sinulta lukijana, mitä mieltä olet levyn eri laatuluokista?

Valitsisitko tämän blogikirjoituksen lukemisen jälkeen vakiolaatuisen MDF-levyn? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja kiitos lukemisesta!