Marmori vs. graniitti: Marmori: Mikä suosittu työtaso sopii sinullE parhaiten

Valitessaan työtasoja keittiöön tai kylpyhuoneeseen monet kodinomistajat pitävät luonnonkivipintojen ulkonäköä parempana. Nämä materiaalit asennetaan tyypillisesti suurina laattoina, ja niitä on saatavilla lähes loputtomasti ainutlaatuisia värejä ja kuvioita, ja niiden avulla voit saavuttaa kiillotetun ulkonäön. Markkinoiden suosituimpiin työtasomateriaaleihin kuuluva graniitti on suosikkivalinta, kun halutaan lisätä syvyyttä ja tekstuuria perinteisiin, moderneihin tai siirtymätyylisiin koteihin. Marmori puolestaan on synonyymi ylellisyydelle, ja se tarjoaa korkealuokkaista tyyliä, kun sitä käytetään keittiöissä ja kylpyhuonetiloissa. Se voidaan yhdistää tyylikkäisiin pintoihin nykyaikaisen ilmeen luomiseksi tai sitä voidaan käyttää maalaistalon tyylisten tilojen kaunistamiseen. Molemmat materiaalit antavat työtasoille ulottuvuutta ja upeita luonnollisia kuvioita, mutta molempiin liittyy erityisiä näkökohtia, jotka koskevat muun muassa huoltoa, kestävyyttä ja kustannuksia. Käytä tätä yksinkertaista opasta marmorin ja graniitin eroista ja selvitä, kumpi näistä kauniista työtasomateriaaleista sopii sinulle.

Marmori vs. graniitti: Marmori: Mikä suosittu työtaso sopii sinullE parhaitenAnthony Masterson Marmorin ja graniitin ulkonäöte

Kuten minkä tahansa materiaalin kohdalla, graniitin ja marmorin esteettiset erot ovat makuasia.

Graniittiset työtasot: Jotkut ihmiset pitävät enemmän graniitin luonnollisesta ulkonäöstä, jota on saatavana monenlaisissa väreissä ja kuvioissa. Graniittityötasoissa on usein pilkkuja tai suonia, joiden värisävyt ovat esimerkiksi musta, vaaleanpunainen, kultainen, punainen tai vihreä.

Marmoriset työtasot: Toiset valitsevat marmorin tyylikkyyden ja suonituksen, joka on helposti tunnistettavissa ja yleisimmin saatavilla mustana tai valkoisena. Pinnan poikki kulkevien suurten suonien ansiosta marmoristen työtasojen kuviot ovat yleensä johdonmukaisempia kuin graniitin.

Marmori vs. graniitti: Marmori: Mikä suosittu työtaso sopii sinullE parhaitenAnnie Schlecther Marmorin ja graniitin kestävyys

Sekä marmori- että graniittityötasot on sinetöitävä asianmukaisesti, jotta niiden pitkäaikainen kestävyys säilyy.

Graniittiset työtasot: Graniitti mainitaan usein kestävimpänä saatavilla olevana luonnollisena työtasomateriaalina, ja se kestää tunnetusti hyvin halkeamia ja lohkeamia. Graniittisten työtasojen kanssa voit yleensä leikata suoraan pintaan vahingoittamatta sitä, asettaa kuumia pannuja suoraan työtasolle ja pyyhkiä roiskeet helposti pois.

Marmoriset työtasot: Kuten graniitti, marmori on erittäin vahvaa ja kestää vaurioita. Se on kuitenkin paljon huokoisempaa ja tahriintuu helpommin kuin graniitti. Marmori on erityisen herkkä syövyttämään happamat nesteet, kuten etikka tai sitruunamehu.

Marmori vs. graniitti: Marmori: Mikä suosittu työtaso sopii sinullE parhaitenWerner Straube Marmori- ja graniittityötasojen huolto ja korjaukset

Sekä marmori- että graniittityötasot vaativat säännöllistä huoltoa ja kunnossapitoa.

Graniittiset työtasot: Asianmukaisella vuosittaisella uudelleentiivistämisellä graniitti kestää hyvin tahroja, vaikka hyvin käytetyissä keittiöissä se saatetaankin joutua tiivistämään muutaman kuukauden välein. Pienet naarmut tai kolhut graniitissa voidaan täyttää rautakaupasta saatavalla värisävyyn sopivalla epoksilla tai hartsilla, mutta ammattitaitoisten asentajien on korjattava jääkuutiota suuremmat halkeamat.

Marmoriset työtasot: Marmoriset työtasot on tiivistettävä uudelleen säännöllisesti, noin 6 kuukauden välein (paljon kosketuspintaa vaativilla pinnoilla nopeammin). Pienet vauriot marmorissa voidaan korjata samalla tavalla kuin graniitissa – suuremmat ongelmat vaativat myös ammattilaisen apua.

Marmori vs. graniitti: Marmori: Mikä suosittu työtaso sopii sinullE parhaitenGraniitti. Werner Straube Marmori vs. graniitti. Hinta ja asennus

Sekä graniitin että marmorin asennuksen tulisi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Nämä materiaalit ovat erittäin painavia ja niitä voi olla vaikea käsitellä. Myöskään reikien leikkaaminen lavuaaria ja muita kalusteita varten ei ole helppo tehtävä.

Graniittisten työtasojen kustannukset: Hinnaltaan graniitti on yleensä edullisempaa kuin marmori.

Cost of Marmoriset työtasot: Marmorin hinnat voivat vaihdella suuresti. Jos haluat säästää rahaa, valitse mieluummin marmorilaatat kuin kalliimmat laatat.