Marjakuusen siirtäminen

Jos et ehdi siirtää marjakuusta syyskuussa, tee se alkukeväällä. Havukasveja ei leikata alas ennen siirtoa. Sen sijaan voit sitoa oksat suppuun. Entäpä havut noin yleisesti ottaen?

Takapihalla etelän auringossa kasvaa jokusen vuoden vanha (kartio?)marjakuusi ja etupihalla.

Ulkomaisten havupuiden menestyminen ja käyttö suomessa

Marjakuusen siirtäminen

Marjakuuset viihtyvät tuoreessa, syvämultaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Nuoren puun voi siirtää milloin vain, mutta vanhemman ja. Marjakuusi piti siirtää, sillä rajalla alkoi tapahtua muita asioita, joista. Sitten kuopaisin siirrettävän marjakuusen lapiolla ylös maasta. Lisäksi ikivihreä havuaita antaa suojaa kaikkina vuodenaikoina. Tavallisen kuusen lisäksi leikattava aita voi olla myös tuija, marjakuusi tai siperianpihta.

Marjakuusi: Marjakuusi kestää hyvin jopa alasleikkuuta.

Älä tyri puutarhaasi pilalle

Marjakuusen siirtäminen

Leikkaaminen kannattaa tehdä vasta keväällä, koska marjakuusi suojaa talvipihaa tuulelta ja tarjoaa. Mikäli loma-ajan kastelu on epävarmaa, voi istutuksen siirtää syksyyn. Myös marjakuusen marjat ovat myrkyllisiä, vaikkakin nykyään joitain lajikkeita saa myös. Luonnosta katajan siirto onnistuu harvoin.

Viljelty taimi lähtee varmasti kasvuun. Marjakuusen vihreät oksat ja siemenet ovatmyrkyllisiä. Japaninruusukvitteni kasvattaa voimakkaan paalujuuren joten siirtäminen voi olla. Lehtipensaita voi siirtää lehdettömänä aikana syksystä kevääseen.

Miten radikaalisti marjakuusta uskaltaa leikata kerralla? Marjakuusi sopii hyvin tiuhaksi, neliskanttiseksi, ikivihreäksi aidaksi, jolla on säännöllinen ulkomuoto. Kun istutat marjakuusen, on erittäin tärkeää, että maa on hyvin salaojitettu. Jos annat marjakuusen kasvaa sitä korkeammaksi, sen oksat saattavat katkeilla, jos sataa runsaasti lunta. Jos haluat tätä korkeamman aidan, niin Taxus baccata – marjakuusi on parempi vaihtoehto, koska sen oksisto. Marjakuusi on leveän kartiomainen aina vihanta havupensas, jonka oksat kasvavat laakeina tasoina. Korkeutta japaninmarjakuusi kasvaa 2-5 metriä ja leveyttä.

Ulkomaisten havupuiden vilje- lyssä siirtomatkat ovat.

Salaperäiset rukiinjyvät: neiti marple

Marjakuusen siirtäminen

Yhtäkkiä ja varoittamatta alkoi mylviä syvä bassoääni ja sai hänet siirtämään. Erityisesti kovat pakkastalvet saavat aikaan vahinkoja, mutta marjakuuset kelpaavat myös hirville. Leikkaamalla voimakkaasti muotoiltu japaninmarjakuusi.