Makedonianmänty

Peuke eli makedonianmänty on tullut viherrakentamisessa yhtä tärkeäksi puulajiksi kuin sembramänty, sillä se kestää paremmin sienitauteja eikä ränsisty niin. Muistuttaa sembramäntyä, neulaset vaaleat, kävyt pitkät, pysyy tuuheana. Nuorena näyttää hieman harvemmalta kuin. Kestävällä ja kookkaalla makedonianmännyllä on leveän kartiomainen latvus.

Se sopii yksittäispuuksi tai muutaman.

Metsäntutkimuslaitos metinfo

Makedonianmänty

Pitkät neulaset kiinnittyvät viiden neulasen kimpuissa oksiin. Kookkaita ja koristeellisia käpyjä käytetään mm. Makedonianmänty on kestävä ja pysyy tuuheana kauemmin kuin sembramänty. Metsikössä oksisto muodostaa laakeita kerroksia. Neulaset viiden kappaleen kimpuissa.

Vuosiversot kaljut ja kiiltävän vihreät. Kävyt kapeita 8-15 cm:n pituisia.

Pinus peuce makedonianmänty

Makedonianmänty

Nätti erikoisuus pihapiireissä tai muuten. Se on tyypillinen vuoristopuu, joka muodostaa puhtaita. Viisineulasmänty, neulaset pitkiä, pehmeitä, harmahtavan vihreitä. Kävyt suuria, pitkähköjä, riippuvia. Hidaskasvuinen puu, latvus leveän kartiomainen. Runko tummanharmaa, kuusimainen. Se kasvaa kartiomaiseksi puuksi ja vanhemmiten vaatii tilaa ympärilleen. Kävyt ovat isot ja koristeelliset.

PINUS PEUCE makedonianmänty (peuke). Pitkäikäinen, iso ja leveähkö havupuu, jonka latvus pysyy kauemmin vehreänä kuin sembramännyllä. See what people are saying and join the conversation. Arvioi tämä tuote ensimmäisenä.

Havukasvit ovat kauniita ympäri vuoden ja niitä käytetään paljon myös tuuhean näkösuojan aikaansaamiseksi. Useimmat havukasvit viihtyvät hyvin. Kumpi kasvaa nopeammin tavallinen mänty vai makedonianmänty. Puutarhairjassa sanotaan, että makedonianmänty nuorena taimivaiheessa.

Pinus peuce makedonianmänty

Makedonianmänty

Tämän kuvasivuston ja niiden tiedostojen käyttöoikeus on kuvien ottajalla! Siperianpihdan luontainen levinneisyysalue on Siperiassa ja mustakuusen pohjoisessa. MAKEDONIANMÄNTY – MAKEDONISK TALL. Maavaatimus: tuore, sorapitoinen, hiekkapitoinen. Pinus peuce) ja harmaaleppä (Alnus incana). Selaa miljoonia sanoja ja sanontoja kaikilla kielillä. Pysyy vanhana puuna tuuheampana kuin sembramänty. Kasvupaikkavaatimukset maaperä.

Keskiravinteinen, Kuiva, Runsasravinteinen, Savinen, Tuore. Kumman kesy kettu haeskelee syötävää. Käpytikka hyödyntää makedonianmännyn. Picea omorika SERBIANKUUSI Kasvaa yli 10 metriä korkeaksi, mutta ei vie paljon tilaa, koska pysyy kapeana: sopii pihaan kuin pihaan.

Yksi parhaiten menestyvistä ulkolaisista puulajeista Suomessa, menestyy eteläistä Lappia.