Makedonianmänty istutus

Balkanin vuoristosta kotoisin oleva makedonianmänty menestyy Etelä- ja. Peuke eli makedonianmänty on tullut viherrakentamisessa yhtä tärkeäksi puulajiksi kuin. Makedonianmänty – Pinus peuce (makedonisk tall). Kontortamäntyä on suosittu istutuksissa mm.

Kookkaita ja koristeellisia käpyjä käytetään mm.

Metsäntutkimuslaitos metinfo

Makedonianmänty istutus

Lehtipuiden ja -pensaiden lisäksi kannattaa pihaan istuttaa myös. Valitse oikea kasvupaikka, huomioi valoisuus ja tarvittaessa paikan suojaisuus, kosteusolot. Se kasvaa kartiomaiseksi puuksi ja vanhemmiten vaatii tilaa ympärilleen. Kävyt ovat isot ja koristeelliset. Pitkät neulaset kiinnittyvät viiden neulasen kimpuissa oksiin. Puutarhurin vinkit taimien istutukseen.

Katso vinkkimme kasvien onnistuneeseen istutukseen ja lue samalla taimitakuustamme!

Ulkomaisten havupuiden menestyminen ja käyttö suomessa

Makedonianmänty istutus

Kumpi kasvaa nopeammin tavallinen mänty vai makedonianmänty. Uskallanko istuttaa sembramännyn etelän puoleiselle pihalle, jossa kesällä paistaa. Sembran kaltainen makedonianmänty on huomattavasti. Mustilaan vuorimäntyä on istutettu jo ennen sotia luontaisia kasvupaikkoja. PINUS PEUCE makedonianmänty (peuke). Katso jutusta malli- istutukset aurinkoon ja varjoon. Mäntyviljelmiin on istutettu 12 lajia ja lisäksi 2 alalajia.

Nopeakasvuinen makedonianmänty menestyy IV-vyöhykkeellä asti. Picea omorika SERBIANKUUSI Kasvaa yli 10 metriä korkeaksi, mutta ei vie paljon tilaa, koska pysyy kapeana: sopii pihaan kuin pihaan. Muistathan lisäksi, että istutusten kaikenlainen. Katualueelle on istutettu makedonianmäntyjä. Ikivihreät makedonian- männyt ovat vastapainona kauppakeskukselle, joka hallitsee katukuvaa. Suomi 100-metsään laitettiin kasvamaan erilaisia. Havupuita voi istuttaa astiataimina koko sulan maan ajan.

Niiden väri saattaa muuttua istutuksen jälkeen, mutta palautuu puun.

Koristepuiden taimien kevättarjous 2016

Makedonianmänty istutus

Sembramänty muistuttaa kovasti makedonianmäntyä. Sembroja yritettiin istuttaa meille myös ravintokasviksi, mutta niiden ravitsemukselliset hyödyt jäivät. Niitä voi istuttaa ryhmiin, yksittäin, rajaamaan tiloja, aidaksi ja matalia lajeja myös maanpei. Myös makedonianmänty, sahalinpihta ja serbiankuusi voivat kasvaa melko hyvin. Näistä teemme erillisen tarjouksen. Oittaa, villa Dalbyn ympäristö. Kasvupaikkavaatimukset maaperä. Pohjankorpeen istutetaan Suomen juhlavuoden.

Keskiravinteinen, Kuiva, Runsasravinteinen, Savinen, Tuore. Katajat ovat ikävän piikkisiä mutta niissä on kauniita värejä.