Maha kuplii ja pierettää

Lähes jokaisella on kokemuksia toiminnallisista vatsavaivoista: mahassa kuplii ja turvottaa niin, että iho on piukea, tai vatsa tuntuu herkältä ja. Ripuli ja ummetus vuorottelevat. Vaivaan on ainakin yhdeksän oiretta. Vatsa kuplii ja olo on pinkeä kiireisen lounaan tai hotkitun ruuan jälkeen.

Kiireessä haukot vatsaasi huomaamatta myös ilmaa.

Voihan pieru! 8 keinoa vähentää ilmavaivoja

Maha kuplii ja pierettää

Vierailija: "Mua on jo pidempään vaivannut mahan ihmeellinen " käymistila". Maha kuplii ja pulisee jatkuvasti, eli äänekästä mörinää ja kurinaa. Mahan nopea turpoaminen, ilmavaivat, närästys. Mistä syömästäsi ruoka-aineesta olet huomannut. Mahassa kiertää ja kuplii koko ajan, nipistelee ja turvottaa.

Etusivu › Keskustelu › Aihe vapaa › Mitäs nyt? Silloin vaan pysyy hyvänä kun suurinpiirtein näen nälkää enkäs yö mitään.

Näin hoidat toiminnalliset vatsavaivat

Maha kuplii ja pierettää

Pierettää, maha kuralla ja peereikä tulessa! Vatsassa kuplii ja pulputtaa, mikä on? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Aina ruokailun jälkeen, ihan sama mitä oon syöny, vaikken ees ois syöny maitotuotteita niin mun maha alkaa kuplia ihan hulluna, ihan kun mun mahassa ois. Mikä ihme se tämä on kun ilma tuntuu kurisevan ja "kuplivan" enimmäkseen tuolla ihan alavatsassa, ja se tuntuu olevan täynnä ilmaa kun on kipeä, sitten ne. Kun ruokaa syö liian nopeasti ja hotkien, ihminen tulee samalla nielleeksi myös paljon ilmaa. Seurauksena on äänekästä kuplintaa ja kurinaa.

Erikoislääkäri kertoo, milloin vatsakivusta pitää huolestua ja miten vaivoihin voi vaikuttaa itse. Eli huonovointisuutta, vatsa kuplii ja pakottaa, kramppaa, pientä lämpöä, mutta ei. Ilmavaivoja, turvotusta ja ummetusta. Joka neljäs suomalainen kärsii erilaisista vatsavaivoista. Tarkista tästä, milloin ja miten pitää tarttua.

Opi erottamaan vaaraton kipu vaarallisesta. Mahakivun sijainnista ja tyypistä voi päästä aiheuttajan jäljille. Usein maha murisee nälän takia, mutta murinaan on muitakin mahdollisia syitä.

Miksi vatsa turpoaa? sisätautilääkäri kertoo

Maha kuplii ja pierettää

Syitä voivat olla esimerkiksi ruokaintoleranssit tai. Piinaavatko sinua vatsan turvotus, ilmavaivat, kipu, ummetus ja ripuli? Kyse voi olla ärtyvän suolen oireyhtymästä, johon saat helpotusta. Suoli supistelee ja laajenee, samoin mahalaukku. Venytykset ja suolessa liikkuva tavara aiheuttavat oireet.

Milloin vatsakivut pitäisi tutkituttaa? Dyspepsia on yksinkertaisesti ylävatsavaiva. Se oireilee ylävatsakipuna, epämiellyttävänä tunteena ylävatsan alueella, vatsan. Puuttuu: pierettää Apuja ongelmallisen vatsan kanssa? Ruoka tuntuu tulevan ylös, vatsassa kuplii ja pulputtaa ikävästi, ja housut kiristää hyvin häiritsevästi. Röyhtäyttää ja pierettää koko ajan. Mahakivut: Ohra saa aina mahan kipeäksi ja sekaisin, tai ainakin.

Vehnä minulla kauhein pahalainen – vatsa möyryilee ja kuplii – ja.