Maailman kalat

Helsinki: Suomen biologian seura. Valashai, maailman suurin nykyään elävä kala. Ahven (Perca fluviatilis) on Suomen yleisin kalalaji ja Suomen kansalliskala. Kalat ovat erittäin tärkeitä paitsi taloudellisesti myös virkistyskalastuksen kohteina ja akvaariohoidokkeina.

Laivueet ovat kasvaneet ja tekniikka kehittynyt, mutta saaliit pienentyvät jatkuvasti.

Maailman kalat samoihin kansiin

Maailman kalat

Maailman kalakannat kärsivät ylikalastuksesta. Imukala on maailman paras sukeltaja. Näin olen mukana vaikuttamassa siihen, ettei maailman meriä ryöstetä tyhjäksi. Tee sinäkin kaloille palvelus ja käy lataamassa kätevä opas puhelimeesi. Merirosvot varastavat jopa yhdeksän miljardin arvosta kalaa vuosittain: ja kaikki tämä varastetaan maailman köyhimmiltä ihmisiltä, jyrisi.

Tässä on maailman suosituin kala. Muistatko elokuvan ”Nemoa etsimässä”?

Hans hvass: maailman kalat

Maailman kalat

Mistä sais sellasen kalakirjan, jossa olis kaikki maailman kalat nimineen ja kuvineen? Oon yrittäny ettiä tuollaista kirjaa. Kaakkois-Tasmanian vesiltä on löydetty uusi punaisten okakrottien, kenties maailman harvinaisimman kalan, yhteisö. Mariaanien haudasta löydettiin maailman syvimmällä elävä kala – dominoi ravintoketjun huipulla yli 8 kilometrin syvyydessä: katso kuvat ja.

Suuri osa maailman kalakannoista on pahasti ylikalastettu. Yle tutustui kalastajan arkeen ja selvitti, mitä kaloja suomalainen voi syödä hyvällä omallatunnolla. Joka toinen vuosi ilmestyvä FAO:n raportti kertoo, että maailman. Ei haittaa, onko pinnalla myrskyä vai tyyntä, Kalojen pinnanalaista elämää se ei hetkauta. Kalojen maailma säilyy aina yhtä utuisen kauniina, tapahtui pinnalla. Maailman äänekkäimmän kalan ”konekiväärilaulu” saatiin nauhalle ensi kertaa – Ilmaan nousevasta lentokoneestakin lähtee vähemmän ääntä. Jaahas, rukoilijasirkat osaavat näköjään pyydystää kaloja!

Harvinainen video, ei heikkohermoisille: Rihmakrotti- kalat parittelevat meren syvyyksissä. Maailmalla tuotetaan kalaa enemmän kuin koskaan aiemmin, ja se on kalaviljelylaitosten ansiota. Etenkin Kiinassa kalaa tuotetaan runsaasti. Suomea sanotaan tuhansien järvien maaksi.

Maailman kalat: hans hvass

Maailman kalat

Myös kaloistamme voidaan valmistaa tuhansia kielen mennessään vieviä kalaherkkuja. Peltopinta -alaa on nykyisestä vaikea lisätä ja kalastus toimii jo nyt. Se on sampilajeista suurin ja samalla Euroopan sisävesikala. Kitasampi on myös päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan maailman kalleimpana kalana.

MAAILMAN KALAT: HANS HVASS – ERKKI HALME ostettavissa hintaan 15 € paikkakunnalla TAMPERE.