Luova keramiikka: Top Trends in Tile

Luova keramiikka: Top Trends in Tile

Italialaiset sisustussuunnittelijat ovat aina kärjessä. Todisteena tästä on keraamisten laattojen luokka, jossa italialaiset toimittajat kehittävät jatkuvasti trendikkäitä ulkonäköjä ja uusia tekniikoita, jotka tarjoavat keskivertokodinomistajille runsaasti erilaisia vaihtoehtoja.

Tekstuuri on keskeisellä sijalla monissa uusissa mallistoissa, ja lattia- ja seinälaattojen mallit vaihtelevat naturalistisista puunjäljitelmistä ja kivettyneistä puista hienostuneisiin teolliseen betonin ja sementin tulkintaan. Myös minimalistisia yksivärisiä veistoksellisia tyylejä on tarjolla.

Realistiset puumuodostelmat ovat erityisen yleisiä tänä vuonna, sillä yhä useammat toimittajat ovat alkaneet käyttää digitaalipainatusta jäljitelläkseen kivettyneen, vanhentuneen tai talteenotetun puun patinaa. Saatavilla on laaja valikoima värejä ja kokoja, mukaan lukien neliöt ja perinteiset puulankkumuodot. Esimerkkeinä mainittakoon Refinin "Wood2", Sant’Agostinon "Nature" ja Ergonin "Wood Talk" (kuva yllä).

Tyylispektrin vastakkaisella puolella ovat toimittajat, jotka esittelevät valikoimia, jotka heijastavat enemmän teollista inspiraatiota. Floorgresin "Reverse" on yksi esimerkki (kuva yllä), mutta monet mallit jäljittelevät valetun betonin ja sementin ulkonäköä. Näitä laattoja on tarjolla monenlaisina viimeistelyinä ja väreinä, ja ne ilmentävät urbaania tyylikkyyttä, ja niitä voidaan käyttää erilaisissa nykyaikaisissa kodin ympäristöissä.

Suunnittelijat käyttävät myös kolmiulotteisia efektejä erityisesti yksivärisissä seinälaatoissa. Kun valo taittuu näistä veistoksellisista pinnoista, se luo mielenkiintoisia visuaalisia efektejä ja luo tilaan liikkeen tunnetta. Esimerkkejä tästä lähestymistavasta ovat Kravitz Designin Lea Ceramichelle suunnittelema "Goccia" (kuvassa yllä), Naxosin "Skyline" ja Giovanni de Maion "Vulcano".

Kun tekstuuria korostetaan, ei ole mikään yllätys, että hohtavat metallisävyt ovat jälleen kerran suosiossa, etenkin kun niitä käytetään koristeellisina koristeina. Kullan sävyt tuovat ylellisyyttä mihin tahansa sisustukseen, ja laattojen valmistajat tarjoavat laajan valikoiman tyylikkäitä kuvioita (kuten Cottoveneton "Gold", yllä) sekä rohkeita, korkean profiilin korostuksia, kuten Piero Fornasettin Bardellille suunnittelema "Soli e lune".

Laattayhtiöt pehmentävät myös keraamisten lattioiden ulkonäköä luomalla laattakuvioita, jotka jäljittelevät rohkeiden geometristen aluemattojen tai vanhojen käsin kudottujen mattojen ulkonäköä. Esimerkkeinä mainittakoon Arianan "Convivium", Cedirin "Mediterraneo" ja FAP:n "FapNatura" (yllä).

Innovatiivisuus ei kuitenkaan rajoitu pelkästään muotoiluun. Merkittävä tekninen suuntaus on seurannut itse- ja nopeasti asennettavien lattiajärjestelmien kehittämistä, jotka helpottavat asennusta sekä ammattimaisille asentajille että tee-se-itse -asentajille.

Itselaskeutuvassa kategoriassa toimittajat tarjoavat 3/4 tuuman paksuisia posliinilaattoja, jotka voidaan asentaa kuivana ruohon, soran, lian ja hiekan päälle tai asentaa terasseille ja terasseille säädettävän korotetun lattiajärjestelmän avulla ilman laastia tai liimaa.

Toimittajat mainostavat myös nopeasti asennettavia lattiajärjestelmiä, joita voidaan käyttää olemassa olevien lattiapäällysteiden päälle. Esimerkiksi Imolan "Clip Tile" (yllä) sisältää liimattoman, kuivan lomitustekniikan; samoin "Del Conca Fast" on patentoitu järjestelmä keraamisten lattiapäällysteiden asentamiseen ilman saumoja ja laastia.

Kaikilla näillä edistysaskelilla laattojen suunnittelussa ja tekniikassa on ollut yksi tärkeä tulos: Ne ovat antaneet kuluttajille mahdollisuuden luoda erittäin tyylikkäitä ja syvällisesti yksilöllisiä ulkonäköjä kohtuulliseen hintaan.

Jos haluat lisätietoja laatoituksesta, katso:

Subway Laatat: Uudet klassikot
A Little Goes a Long Way: Using Decorative Tiles
Palosavilaatat: Vihreitä ideoita pursuava kekseliäs yritys