Lonkka muljahtaa

Eräänä aamuna kuukausi sitten ihmettelin lievää kipua lonkassa. Käsi lonkan päällä voi ulospäin tuntea, miten joku siellä muljahtaa, ja tietysti ilman kättäkin. Tiedustelisin tosta lonkka vaivasta. Alotin frisbee golf harrastuksen reilu kuukausi sitten.

Parisen viikkoa sitten vasen lonkka " muljahti ".

Lonkan ja polven nivelrikko

Lonkka muljahtaa

Lonkan limapussit sijaitsevat ison sarvennoisen (trokanter) alueella, joka reisiluun yläpäässä oleva luu-uloke. Limapussin tehtävä on ”voidella”. Tuntuuko, että lonkka ikään kuin muljahtaisi sijoiltaan? Tossa lonkkien kohalla etupuolella muljahdellu jo muutaman vuoden joku ( lonkankoukistaja?) ja menee aina paikalleen esim. Lisää tuloksia kohteesta pakkotoisto.

Lonkkakipu tarkoittaa lonkan seudussa tuntuvaa aristusta tai kipua.

Marianne kallion kipujen syy selvisi kuuden vuoden jälkeen

Lonkka muljahtaa

Sen tyypillisin paikka on lonkan ulko-osassa, mutta kipu voi säteillä myös. ASIASANAT: Nivelrikko, lonkka, polvi, työikäinen, Internet, Terveysnetti. Lonkka voi lukkiutua, napsahdella ja muljahtaa. Jalka voi tuntua pettävän alta.

Kipu voi johtua itse lonkkanivelestä, lonkkaa ympäröivistä pehmytkudoksista tai olla säteilykipua lanneselästä. Oireet alkavat usein vähitellen, joskus lonkka. Lonkka ja nivunen olivat hirveässä tuskassa, ja kipu kulki polven läpi pohkeeseen. Muutamia kertoja polvilumpio muljahtanut pois sijoiltaan. Nyt pari viikkoa on kulunut ja lonkka on muljahtanut pois paikaltaan jo kaksi kertaa sairaalassa.

Nivel on jotenkin "humpsautettu". Lonkkanivel on pallonivel, sallien jaloille suuren liikkuvuuden. Pallonivel voi myös muljahtaa helposti paikaltaan väärin käsiteltynä. Tuntuu siltä, kuin lonkka muljahtaisi paikoiltaan. Tuli pari viikkoa takaperin tällainen uusi tuttavuus.

Tämän vuoksi reisiluu kääntyy voimakkaasti sisään ylös noustessa, lonkka muljahtaa sivulle ja polvi kääntyy sisäänpäin.

Tohtori vahvaselkä vastaa 2015

Lonkka muljahtaa

Monelle tietokoneen ääressä istumatyötä tekevälle erilaiset kivut ovat tuttuja. Hartiat jumittavat, päätä särkee, selkää kolottaa ja kyynärpää reistailee. Puuttuu: muljahtaa Kipu -vasen lonkka – Golfpiste. Tällä on myös sellainen vaikutus että on tällöin lonkka altis jotenkin muljahtamaan niin, että kipu tuntuu hetken kovana ja tämän jälkeen on.

Vaari olis hakannu reittään niin kovaa, että lonkka olis muljahtanu sijoltaan – niin kun sillon kun se näki Alin ampuvan sitä armeijan isoo ilmalaivaa. Itselläni ihan mahdottomia kipuja lonkissa, ei hyvät maatessa. Todennäköisimmin “muljuva” lihas on lonkan koukistajan alakiinnityskohta, joka kiinnittyy reisiluuhun lähellä nivusia. Joskus kävellessä lonkassani muljahti jokin niin inhottavasti, että kipu oli.

Hävetti, että olin tuolloin hiukan yli parikymppinen, ja lonkka vaivasi! Ja oikea puoli naksuu välillä, tai silleen oudosti " muljahtaa ". Siinä huomattiin lonkkaluksaatio eli lonkka muljahtaa lonkan kaarimaljasta pois. Pikku prinsessalle laitettiin lasta, joka on vauvalle kivuton,kuten myöskin.

Lonkan tekonivelleikkaus tehdään nivelen tuhoutumisen ja siihen liittyvän kivun ja liikerajoitusten takia. Nivelen tuhoutumisen syynä voi olla nivelrikko. Alaselkäni on alkanut olla kipeä ja oikean jalan lonkka myös. SI-nivelten kohdalla, ja oikea puoli muljahtaa ylösnoustessa.

Tuota lonkan sisäkiertoa testailin eilen, ja paria muuta liikettä jotka.