Liuskekivipolku nurmikkoon

Oikein asennettuna liuskekivipolku ei tarvitse juurikaan hoitoa ja nurmikon leikkuukin onnistuu ajamalla suoraan kivien ylitse. Liuskekivipolku ohjaa kulkua ja samalla suojaa nurmikkoa kulumiselta. Lado kivet askelman pituuden mukaan niin, että laattojen keskikohtien väliin jää 50–60. Kivetyksen reunalla on laattojen alla muovia hidastamassa nurmikon kasvua laattojen väleihin. Muutamat irralliset laatat keskellä nurmikkoa on.

Ohut liuskekivi M sopii myös askelmiksi tai koristeeksi esimerkiksi kukkapenkkiin tai nurmikolle.

Nurmikon leikkaamiselle on vaihtoehtoja

Liuskekivipolku nurmikkoon

Kivi kestää hyvin ihmisen painon, mutta piha-asennuksissa. Nurmikolle asennetut liuskekivet voidaan saumata myös nurmisaumalla. Kivien väliin istutetaan nurmikko. Kiveyksen päältä voidaan ajaa ruohonleikkurilla.

Jos kylvät väliin nurmikkoa, tee polulle tukeva perustus ja lado kivet tasaisesti, jotta voit huoletta ajaa nurmen trimmerillä tai ruohonleikkurilla. Alhaalla olevan liuskekivipolun asensimme kalliokivituhkan päälle, polun molimmille puolille perustimme uuden nurmikon. Betonikivien asennus: Muotoilimme. Ajatuksena oli sellainen liuskekivipolku, missä laattoja on askelten välisin matkoin.

Liuskekivet pihaan: liuskekivi sisu

Nyt tuo oletettava polku on ihan märkä ja savinen. Tarkoituksena asentaa nurmikolle astinkiviä poluksi. Ei mitään yhtenäistä polkua vaan laattoja sinne tänne askeleen päähän toisistaan. Pihoissa oli paljon potentiaalia, joka täytyi vain kaivaa esiin ongelmakohtien alta, joita oli runsaasti: – Niin etu- kuin takapihan nurmikko oli huonokuntoinen ja.

Tilasin kaivurin poistamaan nurmikon, ostin kasveja ja sommittelin. Syksy on hyvää aikaa perustaa puutarhaan nurmikko. Saisinkos vinkkejä kivipolun tekoon? Kaunis kivipolku syntyy vaikkapa liuskekivilaatoista. Helpoimmin niistä saa polun nurmikolle, kun. Ajatus on jotain ajattoman houkuttelevaa polulle.

Ehkä se johtuu siitä, että se vie arvailua pohtimatta siitä, missä meidän pitäisi itse asiassa johtaa. Viherkasvien ja nurmikon yhteyteen luonnonkivi sopii paremmin kuin hyvin. Pihakivipaketilla rakennat pihallesi esim. Hinta sisältää kotiin toimituksen Manner-Suomessa Rovaniemen.

Sunnuntaina työstettiin pihalle lisää kukkamaata. Viimeisteltiin liuskekivipolku kasvihuoneeseen ja istutettiinpa vähän nurmikkoakin. Kun Kaija Pasanen muutti rivitalokaksioon, takapihan nurmikko sai lähteä.

12 ideaa mökin pihapolkuihin

Liuskekivipolun saumat ovat sammaloituneet itsekseen ja pienellä. Terassille johtaa liuskekivipolku talon molemmista päädyistä. Liuskekivet upotetaan maanpinnan tasoon, jotta alueen nurmikkoa pystytään helposti hoitaa. Alueiden pinnoitteet esitetään tyyliin: nurmikko – luonnontilainen alue – sora – betonikiveys – liuskekivipolku yms.

Kasvillisuus määritellään kasvien koon ja. Samainen reunakiveys kiertää yhtäläisesti koko oleskeluryhmän rajaten kivipation takana sijaitsevan kasviryhmän nurmikosta. Puuttuu: liuskekivipolku Auttakaa mua pihan suunnittelussa? Etusivu › Keskustelu › Aihe vapaa › Mitäs nyt? Nurmikko on tasainen ja vihreä, myös muut istutukset, etenkin upeat. Nilsiän kvartsiitista ladottu liuskekivipolku. Syyssiivous ja nurmikon syyshuolto (leikkaus ja putsaus): lokakuu. Ensiksi poistettiin nurmikko, jonka jälkeen piha rakennettiin.

Nuo liuskekivipolut nurmikolla on hienoja, mutta taitavat tosiaan vaatia hiukan huoltoa ajoittain. Riippumatto on nyt oikein hyvässä paikassa.