Leivinuunin tuhkaluukku

Tiilerin Tyyne takka- leivinuuni, kesällä valmistunut omakotitalo 120 neliötä. Aion polttaa ne perinteisessä leivinuunissa. Vedä hiillos tuhkaluukkuun vielä kun siinä on jonkun verran hehkua. Tutustu kattavaan Noki-, tulipesänluukut -valikoimaamme.

Tilaa tuotteet Kärkkäisen verkkokaupasta helposti ja edullisesti!

Tuhkaluukut ja nokiluukut

Leivinuunin tuhkaluukku

Tuhkaluukku HTT 512 harmaa Pisla. Leivinuunin luukku HTT 631 musta tai harmaa Pisla. Nuohousluukku 140x90mm eri värivaihtoehtoja Tapani Puosi. Itse rajoitan ilmanvirtaa leivinuunin ilman luukun ilma-aukkoa. Kun tuhkaluukku on täysin auki, muistuttaa takka miltei öljypoltinta. Tuhka pitää poistaa tuhkaluukusta käytön jälkeen, jottei se rajoita arinoille.

Itsellä ei ole ennen ollut leivinuunia, tai yleensäkään puulla toimivaa uunia.

Takan optimaalinen tuhkaluukun asento

Leivinuunin tuhkaluukku

Eli tossa on noita peltejä useampi, tuhkaluukkua yms. Ensiöilman tulee tulla arinan läpi alhaalta, säätö tuhkaluukulla tai erillisellä. Ulkomitat 320 x 195 mm, runko 260 x 135 mm. PORIN VALU leivinuuninluukku, PORIN VALU hellaluukku. Upo leivinuunin luukku, tuhkaluukut, valurauta tuhkaluukku kierteellä. Heti tulen sammuttua sulje luukku, avaa tuhkaluukku ja sytytä tuli sinne. Kun tuli siellä alkaa hiipua, avaa uunin suuluukku ja sytytä uuni.

Luukun kehyksen puhdistamiseen voit käyttää uunin mukana toimitettavaa vuolukiven puhdistusainetta. Tervetuloa Kermansaven uunin käyttäjien joukkoon. Tarkista, että hormipelti sekä tuhkaluukun ja suuluukku-. Uunin valmistaja tai muuraaja antaa käyttö-. Puun pituus määräytyy uunin mukaan. Poista nuohousluukku alhaalta ja polta. Mikäli korvausilma on tuotu takan alle, avaa korvausilmalaatikon liukukansi( tuhkaluukun sisällä).

Jos takka on liitetty hormiin ylä- tai päältäliitoksella, avataan.

K ä ytt ö ohjek ä yt ä oikein

Leivinuunin tuhkaluukku

Jos kyseessä on varaava takka, tuhkaluukku ja molemmat pellit kannattaa pitää auki silloin, kun takkaa sytytetään tai puuta lisätään. Meiltä Domus Classicalta löydät. Ekomoduulin voi asentaa myös vanhaan muurattuun takkaan, kunhan takassa on arina ja tuhkaluukku. Keksinnölle haetaan patenttia Euroopassa. Puun palaessa savukaasut nousevat uunin keskiosan yläpalotilaan ja jatkavat kiertoa uunin alaosaan, josta ne. Nyt lukija joutuu arvailemaan, mikä on huoltoluukku, tuhkaluukku.

Niinpä siellä on iloisesti sekaisin takat ja takka- leivinuunit sekä. Itse takka vetää hyvin mutta samaan aikaan leivinuunissa. Kun testaan vetoa polttamalla sytkärillä leivinuunin hellapesän tuhkaluukun kohdalta.