Leipäkuoriainen

Leipäkuoriainen esiintyy luonnossa mm. Tupakkakuoriainen muistuttaa läheisesti leipäkuoriaista. Suomeen leipäkuoriainen tulee pääasiassa mausteiden ja rohdosvalmisteiden mukana. Sitä tavataan myös viljatuotteissa.

Se pesiytyy sisätiloihin vain harvoin. LEIPÄKUORIAINEN JA TUPAKKAKUORIAINEN (STEGOBIUM. PANICEUM JA LASIODERMA SERRICORNE) syövät kovaa.

Topi kairenius on twitter: "@idaipana leipäkuoriainen? suosittelen

Muita elintarvikkeita tuhoavia kovakuoriaisia ovat mm. Torjunta: Jos huomaat leipäkuoriaisia esimerkiksi ikkunalaudoilla, etsi niiden alkuperäinen paikka. Se voi olla esimerkiksi mauste-erä. Pienimmätkin vinkit otetaan vastaan, varsinkin siis toimenpiteistä, joihin tässä kannattaa ryhtyä.

Petri Puttonen Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta. Tavattu myös makaroneissa ja muissa viljatuotteissa. Pesiytyy sisätiloihin pysyvästi vain harvoin. Yleisimpiä elintarviketuholaisia ovat riisihärö, rohmu-, hinkalo- ja leipäkuoriainen sekä rusakka.

Leipäkuoriainen – termwiki

Koko: aikuinen noin 3 mm pitkä. Jauhokoisa Ephestia kuehniella. Koko: perhonen 12 mm, toukka 15 mm. Suosittelen tarkastamaan maustehyllyn.

Ruskoturkiskuoriainen, tupakkakuoriainen, leipäkuoriainen vai mikä tämä on? RedFox on Suomen suurin sanakirja. Tuholaista tunnetaan muinaisista ajoista. Venäjällä leipäkuoriainen kutsuttiin Kuzka. Erään hypoteesin mukaan kovakuoriaisen toukkia tuli tunnetun ilmaisun.

Torjunta vaatii tarkkuutta ja sisukkuutta. Meillä ilmeisesti liesituulettimesta tipahtelee tällaisia kavereita. Tunnistaako kukaan mitä nämä ovat? On punertava ruskea beetle viivoja pitkin siipi kattaa kiviä rivien kanssa. Yleisimmät elintarviketuholaiset ovat riisihäröt, rohmu-, hinkalo- ja leipäkuoriainen, myös banaanikärpäset ja muurahaiset ovat keittiön ongelmahyönteisiä.

Itse leipäkuoriainen, joka on 2-4 mm punaruskea ja karvainen kyttyräselkä, ei syö mitään, tuholaisia ovat sen toukat. Mitä tarkoittaa leipäkuoriainen. Ei se kuitenkin leipäkuoriainen olisi? Ensiksi löytyi yksittäisiä keittiön lattialta ja pöydältä, kunnes lopulta suurin esiintymä olikin yksittäisessä.

Näin pääset ötököistä eroon

Leipäkuoriainen

Sokeritoukka (Lepisma saccharina). Tekstiilituhohyönteiset: Museokuoriainen 2,5mm. Toiset oli tehty enimmäkseen ohrasta tai venhästä, ja jotkut sisälsivät hedelmiä. Leivästä löytyi sekä leipäkuoriaisen (Stegobium paniceum) että. Toivottavasti saat ne hävitettyä. Aikuinen 2-4 mm, ruskea, muistuttaa jumeja. Syö viljatuotteita, nahkaa, kir- joja.

Turmelee tapetteja syömällä liisteriä. Mahlakärpänen, huonekärpänen, ullakkokärpänen, syysolkikärpänen.