LED-julkisivulevyt – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

LED-valaistut jalkalistat ovat nouseva trendi brittiläisissä kodeissa.

LED-julkisivulevyjä on saatavana valmiiksi valmistettuina, tai voit itse tehdä olemassa olevat jalkalistat.

Mutta on otettava huomioon mahdollisesti valtavat käyttökustannukset.

LED-julkisivulevyt - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä ovat LED-julkisivulevyt?

LED-sokkeli on eräänlainen jalkalista, johon on integroitu LED-valot.

LED-jalkapalkkeja on kahta päätyyppiä:

LED-julkisivulevyt - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

ProfilPas ProLight -jalkalista. Verrattuna Jalkalistalevy Worlds MDF uritettu jalkalistalevy.

LED-nauhojen / -rullien ostaminen jalkalistoitusta varten.

LED-keloja on kahta päätyyppiä: SMD JA COB

SMD tarkoittaa pinta-asennettavaa laitetta ja COB tarkoittaa piirilevyä.

SMD-valot koostuvat pienistä, yksittäisistä LED-valoista, jotka on asennettu pintaan. COB-valot koostuvat yhdestä suuresta LED-sirusta, joka on asennettu alustalle.

  • SMD-valot ovat monipuolisempia kuin COB-valot. Ne voidaan leikata mihin tahansa pituuteen, ja niitä voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa, kuten opasteissa, arkkitehtonisessa valaistuksessa ja autojen valaistuksessa.

  • COB-valot ovat kestävämpiä kuin SMD-valot. Ne tarjoavat tasaisemman valonjakautuman, ja ne vioittuvat harvemmin.

LED-julkisivulevyt - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Tässä taulukossa on yhteenveto SMD- ja COB-valojen keskeisistä eroista:

Kumpi LED on paras jalkalistoille?

SMD-LEDit soveltuvat tyypillisesti parhaiten sisätilojen kotikäyttöön jalkalistojen kanssa, mutta sekä SED- että COB-valoilla on etunsa. Harkitse molempien ominaisuuksia ja sitä, miten ne sopivat tilaan.

  • SMD-valot: SMD-valot ovat hyvä vaihtoehto jalkalistoille, koska ne ovat monipuolisia ja ne voidaan leikata mihin tahansa pituuteen. Tämän ansiosta ne on helppo asentaa ja mukauttaa jalkalistojesi tarkan pituuden mukaisiksi. SMD-valot ovat myös suhteellisen edullisia, mikä tekee niistä hyvän vaihtoehdon budjettitietoisille asunnonomistajille.
  • COB-valot: COB-valot ovat hyvä vaihtoehto jalkalistoille, koska ne ovat kestäviä ja tarjoavat tasaisemman valon jakautumisen. Näin jalkalistoille voidaan luoda houkuttelevampi ja tasaisempi valaistusvaikutelma. COB-valot ovat myös energiatehokkaampia kuin SMD-valot, mikä voi säästää rahaa energialaskuissa.

    Loppujen lopuksi paras LED-valotyyppi riippuu erityistarpeistasi ja sovelluksestasi. Jos tarvitset monipuolisen valon, jota voidaan käyttää useissa eri sovelluksissa, SMD-valot ovat hyvä valinta. Jos tarvitset kestävää valoa, jossa on tasaisempi valonjako, COB-valot ovat hyvä valinta. Kannattaa myös miettiä jalkalistojen maalin väriä ja pintakäsittelyä, sillä valo reagoi eri tavalla satiini-, kiilto- tai munankuoripintoihin.

Kuinka paljon LED-valot maksavat?

LED-valonauhan käyttämän sähkön määrä riippuu sen pituudesta, tiheydestä ja ledien koosta. Pidemmät, tiheämmät ja suuremmat LED-nauhat kuluttavat enemmän sähköä. Myös useiden LED-nauhojen yhdistäminen toisiinsa lisää sähkönkäyttöä.

– Energian hintatakuun 2023 perusteella sähkön hinta on rajattu 34 puntaan kilowattitunnilta.

– Keskimäärin 1 metrin pituinen LED-nauha, jossa on 60 LEDiä, kuluttaa sähköä noin 7,2 wattia tunnissa.

– Jos käytät 1 metrin pituista LED-nauhaa 6 tuntia päivässä, kulutat 42,3 wattia sähköä päivässä – tai 15,8 kWh (1577w) vuodessa.

Voit laskea LED-nauhojen käyttökustannukset seuraavan kaavan avulla:

Kustannukset = (nauhojen pituus metreinä) x (sähkönkulutus metrillä kWh) x (käyttötunnit päivässä) x (sähkön hinta kWh:ta kohti).

Jos sinulla on esimerkiksi 10 metrin LED-nauha, joka kuluttaa 7,2 wattia metriä kohden ja käytät sitä 6 tuntia päivässä, nauhan käyttökustannukset ovat seuraavat:

10m x 0,0072w x 6h x 0,34p = 0,15 puntaa päivässä.

10 metriä LED-nauhaa, joka toimii 6 tuntia päivässä: 0,15 puntaa päivässä / 1,05 puntaa viikossa / 4,20 puntaa kuukaudessa / 50,4 puntaa vuodessa.

Miten vähentää LED-valaistuksen kustannuksia?

  • Valitse laadukkaat LED-valot. Halvat LED-valot voivat olla houkuttelevia, mutta ne kuluttavat usein enemmän energiaa eivätkä kestä yhtä kauan. Etsi LED-valaisimia, joiden valovirran teho wattia kohden (lm/w) on korkea.
  • Käytä himmenninkytkimiä. Himmenninkytkimien avulla voit säätää LED-valojen kirkkautta, mikä voi auttaa säästämään energiaa.
  • Sammuta valot, kun poistut huoneesta. Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta on tärkeää muistaa sammuttaa valot, kun poistut huoneesta, vaikka olisit poissa vain muutaman minuutin.
  • Käytä liiketunnistimia. Liiketunnistimien avulla valot voidaan sytyttää ja sammuttaa automaattisesti, kun ihmiset tulevat huoneeseen tai poistuvat sieltä. Tämä voi olla hyvä tapa säästää energiaa tiloissa, joissa valot jäävät usein päälle pitkiksi ajoiksi, kuten käytävillä ja porraskäytävissä.

Sytytä tilasi

LED-valaistuksesta on tulossa yhä trendikkäämpi, ja mikä olisikaan parempi tapa integroida se kodin estetiikkaan kuin jalkalistat. Jalkalistoilla on pitkä ja perinteinen historia, ja LED-valot ovat nykyaikaisia. Yhdistä nämä kaksi suunnitteluelementtiä ja saat aikaan nykyaikaisen valaistuksen fuusion. Valitse valmiista LED-sokkeleista tai ota kaikki asiat haltuun LED-soveltavilla jalkalistoilla.

UKK

Voiko jalkalistoihin laittaa LED-valoja?

Voiko jalkalistoihin laittaa LED-valoja?Kyllä, jalkalistoihin voi laittaa LED-valoja. Tähän on muutamia eri tapoja. Yksi tapa on käyttää valmiita LED-julkisivulevyjä, joihin valot on integroitu. Toinen tapa on käyttää LED-nauhoja, jotka voidaan asentaa tavallisessa jalkalistassa olevaan uraan.

Miten asennat LED-julkisivut?

Jotta voit asentaa LED-valot jalkalistoihin, sinulla on oltava jalkalista, jossa on LED-nauhaa varten ura tai kanava. Valitse SMD- tai COB-nauhat ja käytä liimanauhoja nauhan kiinnittämiseen kanavan sisään.