Lautalattia mökille

Kesäkäyttöinen mökki perustettu kivien päälle, lattian eristäminen hankalaa, enkä. Imeekö uunikuiva enää valmiina kosteutta, jossa. Kertoisiko joku lautalattiasta. Milloin lattian laudoitus kannattaa tehdä?

Keväällä vai nyt talvea vasten kylmällä ilmalla kun mökki on kylmänä.

Kesäpaikan remontti: muovimatto vaihtui valkoiseen lautalattiaan

Lautalattia mökille

Lauta, parketti, laminaatti vai kenties laatta? Miten valita materiaali mökin lattiaan? Jos mahdollista, ulota lattia ovien kohdalla niin pitkälle, että kynnys peittää sauman. Lattian pitää voida liikkua suhteessa naapurihuoneiden lattioihin. Korjattavaa löytyy niin mökin sisä- kuin ulkopuolelta, mutta isoksi haasteeksi työmaalla muodostuu.

Uuden puulattian rakentaminen ja vanhan purkaminen on työlästä. Ainakin se on paljon työläämpää kuin laminaatin asentaminen vanhan puulattian.

Millainen lattia kesämökille?

Lautalattia mökille

Vierailija: "Omasta mielestä puutavara on sileää kuin vauvan peppu, mies väittää että se pitää hioa kun asennettu. Lautalattia on perinteinen ja erittäin pitkäikäinen lattia vaihtoehto. Lattialauta sopii niin uudiskohteisiin, saneerauskohteisiin, mökille ja kaupunkiasuntoon. Permo puulattiamaalilla saadaan lautalattialle vanhaan tyyliin sopiva ulkonäkö kuivissa sisätiloissa. Permon värit löydät Vanhan Ajan Värit -värikartasta. Lattialauta on hyvä kiinnittää urospontin puolelta jolloin tuotteen eläminen saadaan minimoitua parhaiten.

Kertokaahan welhot kuinka kannattaisi tehdä mökille lautalattia, rautakauppiaiden ohjeet ovat kovasti vaihtelevia. Löydä inspiraatioita ja vinkkejä lautalattian kunnostukseen ja. Soveltuuko talvet kylmillään olevaan mökkiin? Evästeiden käyttö auttaa meitä kehittämään palveluitamme.

Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Nyt sitten on erimielisyyttä lattian pintamateriaalista mökin toisen omistajan. Mun mielestä mökille sopii ehdottomasti parhaiten lautalattia. Saunan lattia on tärkeä yksityiskohta löylykokemukselle.

Mökille edellinen omistaja asentanut uuden ponttilautalattian viime kesänä, johon on tullut lautojen väleihin rakoja talven aikana.

Uusi puulattia alusta asti

Lautalattia mökille

Mikä laatta soveltuu mökkisaunan lattiaan? Tänäänkin moni meistä viettää lomaansa kesämökillä, joka monella meillä on. Kirsi opastaa, kuinka uusi mäntylautalattia käsitellään puulipeällä valkoiseksi. Lattialauta on ajaton ja siksi suosittu lattiamateriaali, joka sopii niin uudiskohteisiin, saneerauskohteisiin, perinteiselle mökille ja moderniin loma- asuntoonkin. Edullinen ja helppohoitoinen laminaatti on edelleen Suomen myydyin lattiamateriaali, mutta sen suosio on hienoisessa laskussa. Lattialaudat perinteiseen lautalattiaan löydät Bauhausin verkkokaupasta sekä tavarataloista. Puulattia on kestävä ja näyttävä.

Lattia valitaan käyttökohteen mukaan. Suomalaisilla on paljon mökkejä, jotka ovat kylmänä osan vuodesta. Kesämökkikohteissa parketit ja puulattiat vaativat. Hätä ei ole vielä kädessä, mutta auttakaa nyt kuitenkin. Minulle on rakenteilla pieni 30m2:n mökki, jonka on tarkoitus olla talvet kylmillään. Miten hirsimökin saunan lattia kannattaisi toteuttaa kun saunassa on tarkoitus myös pestessä lotrata vedellä? Reilut kolmekymmentävuotta tuo.

Pitkin matkaa olen kertoillut täällä blogissa vähän meidän oman mökin hankinnasta, remonttisuunnitelmista ja esimerkiksi tapettien valinnasta.