Lattiatelineet: miten lankkulattia asetetaan ennen asennusta

Luonnollinen kovapuu-, puu- ja laminaattilattia voivat kaikki lisätä kotiisi tyylikkyyttä ja ajatonta kauneutta. Nämä materiaalit tarjoavat myös pitkäaikaisen kestävyyden, joten ne ovat hyvä valinta käytännössä mihin tahansa kodin osaan.

Uuden lattian asentaminen kotiisi ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin tilan mittaaminen, materiaalien tilaaminen ja lankkujen asettaminen sattumanvaraisesti. Oikein asennetun lattian kannalta telineet ovat olennainen vaihe, jota ei kannata jättää pois. Tässä oppaassa saat lisätietoja lattian telineistä ja siitä, miten voit hyödyntää tätä yksinkertaista prosessia ennen asennuksen aloittamista.

Lattiatelineet: miten lankkulattia asetetaan ennen asennusta

Mitä on lattian telineytys?

Lattiatelineet voivat kuulostaa aikaa vievältä tehtävältä, joka pitäisi jättää vain ammattimaisille asentajille, eikö niin? Totuus on, että lattiahyllystäminen on melko yksinkertaista, ja melkein kuka tahansa voi tehdä sen. Jos pystyt nostamaan lankun valitsemastasi lattiamateriaalista, pystyt hoitamaan telineen itse.

Tämä johtuu siitä, että lattian telineistäminen on yksinkertaisesti lattialankkujen asettelua kiinnittämättä niitä nauloilla tai liimalla. Näin voit luoda monipuolisia kuvioita ja yhdistellä eri lankkuja, jolloin saat suunnittelijan inspiroiman ulkoasun, jota et saa aikaan sijoittamalla lankkuja satunnaisesti asennuksen yhteydessä. Voit tehdä tämän minkä tahansa lattiamateriaalin kanssa, mutta telineiden asettaminen on melko tavallinen toimenpide, kun käytät luonnollista kovapuuta, puumateriaalia tai laminaattia.

Kaikki eivät käytä aikaa lattioiden kunnolliseen telineistämiseen. Tämän vaiheen ohittaminen on yksi yleisimmistä virheistä, joita ihmiset tekevät lattioita asentaessaan, ja vaikka sen välttäminen ei välttämättä johda vaurioihin, on hyvin mahdollista, että lattiasi eivät näytä niin hyvältä kuin ne voisivat näyttää.

Miksi lattiatelineet ovat tärkeitä?

Lattiatelineet: miten lankkulattia asetetaan ennen asennusta

Jasper Engineered Hardwood – Handscraped Collection in Hickory / SKU: 10068966

Monet ihmiset, jotka ovat asentamassa lattiaa kotiinsa, miettivät, onko lattiateline todella tarpeen vai onko se vain vaihe, joka syö arvokasta aikaa. Vaikka se voi helposti lisätä muutaman tunnin koko asennukseen, lattiateline on tärkeä ensimmäinen askel, kun ryhdytään uuteen lattiaprojektiin.

Seuraavassa on lueteltu muutamia tärkeimpiä syitä siihen, miksi lattiatelineet ovat niin tärkeitä.

Perusteellinen tarkastus

Lattiahyllyjen avulla voit tarkastaa jokaisen lankun, kun otat sen pakkauksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tarkastella jokaista yksittäistä lankkua, jotta voit tarkistaa, onko siinä vikoja. Asennuksen jälkeen viallinen puu ei kuulu tavallisen takuun piiriin. Varaa aikaa varmistaaksesi, ettei sinulla ole viallisia lankkuja ennen asennusta. Varhaisessa vaiheessa tapahtuvan telineen asennuksen ansiosta voit myös hankkia korvaavat lankut ennen asennuksen aloittamista.

Värivaihtelut

Lattiatelineet: miten lankkulattia asetetaan ennen asennusta

Mazama Hardwood – Tropical Collection -malliston akaasia / SKU: 10061340

Hyllyjen avulla on helppo saavuttaa oikea värivaihtelu, kun asennat lattioita, kuten konepuuta tai luonnollista kovapuuta. Kun lattiat telineistetään ensin, voit valita tarkalleen, miltä lattiakuvio näyttää, mikä antaa huoneellesi ja kodillesi enemmän visuaalista syvyyttä. Puun kaltaisissa materiaaleissa voit myös sekoittaa vaaleita ja tummia lankkuja tai sijoittaa strategisesti lankkuja, joissa on enemmän värivaihtelua.

Pituuden vaihtelu

Voit sekoittaa ja sovittaa lankkupituuksia luodaksesi älykkään muotoilun telineiden avulla. Lankkujen pituuksien vaihtelu luo huoneeseesi suunnittelijan inspiroiman ilmeen. Hyllyttäminen auttaa myös varmistamaan, ettet aseta kaikkia pitkiä lankkuja yhteen ennen kuin vaihdat lyhyempiin lankkuihin, mikä on hyvin ilmeistä asennuksen jälkeen.

Katso koko kuva

Lattiatelineet: miten lankkulattia asetetaan ennen asennusta

Jasper Varuna Waterproof Engineered Hardwood -mallisto Beachwoodissa / SKU: 15269184

Telineen avulla voit tarkastella lattiaa seisovasta asennosta, jotta näet, miltä lattiat näyttävät, kun ne on asennettu pysyvästi. Näin sinulla on mahdollisuus tehdä muutoksia esteettisistä syistä ennen naulaamista tai liimaamista.

Lattiamateriaalien akklimaation ja kosteuspitoisuuden ymmärtäminen

Lattian hyllytys on tärkeä vaihe, jolla varmistetaan, että saat laadukasta puuta, optimaalista värivaihtelua ja sopivia lankkupituuksia. Ennen kuin aloitat lattian asentamisen, on kuitenkin erittäin tärkeää antaa puun sopeutua asennuspaikan lämpötilaan ja kosteuteen.

Miksi akklimaatiolla on niin suuri merkitys? Ota huomioon, että lattiamateriaalisi on saatettu kuljettaa alueelta, jonka ilmasto poikkeaa huomattavasti omastasi. Uudet lattiamateriaalit ovat myös saattaneet olla jonkin aikaa varastossa ennen kuin ne on lähetetty sinulle. Tämä tarkoittaa, että ne saattavat kutistua tai laajentua hieman kotonasi.

Yleensä 48-72 tuntia on ihanteellinen sopeutumisaika useimmille materiaaleille, vaikka pidemmästä ajasta ei yleensä ole mitään haittaa ilmastoidussa tilassa. Yksi hyvä tapa varmistaa, että uusi lattiamateriaalisi on valmis asennusta varten, on purkaa se perjantaina ennen asennuksen aloittamista maanantaina tai tiistaina. Näin jopa herkille materiaaleille, kuten luonnolliselle kovapuulle, jää riittävästi aikaa sopeutua tilaan.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse jättää lattian sopeutumista sattuman varaan. Toinen vaihtoehto on käyttää kosteusmittaria varmistaaksesi, että lattiamateriaalit ovat valmiita asennusta varten. Tässä kerrotaan, miten voit käyttää kosteusmittaria lattiamateriaalien tarkistamiseen ennen asennusprosessin aloittamista.

Hyllyttäminen 101: Nopea vaiheittainen opas

Lattiatelineet: miten lankkulattia asetetaan ennen asennusta

Jasper Varuna Waterproof Engineered Hardwood Collection Rocky Basin -mallistossa / SKU: 15269186

Hyllyjen ei tarvitse olla monimutkaisia. Tässä on nopea, vaiheittainen alkuopas, joka auttaa sinua pääsemään alkeisiin käsiksi.

  1. Tarkasta kaikki lattiamateriaalit vaurioiden ja vikojen varalta. Laita syrjään kaikki asennuskelvottomat lankut.
  2. Vedä lankkuja eri laatikoista varmistaaksesi, että sävyt ja lankkujen pituudet vaihtelevat. Voit lajitella ne "samankaltaisiin" ryhmiin materiaalien järjestämiseksi.
  3. Anna lattiamateriaaleille riittävästi aikaa sopeutua kotiisi. Käytä kosteusmittaria varmistaaksesi, että materiaalit ovat valmiita asennusta varten.
  4. Varaa aikaa asettelun suunnitteluun. Anna itsellesi päivä aikaa varmistaa, että rakastat suunnitelmaasi ennen sitoutumista.
  5. Varmista, että porrastat saumat oikein. Haluat välttää heikkoja kohtia, jotka voivat johtaa vaurioihin tai korjaustarpeisiin myöhemmin.

Oletko valmis päivittämään kotisi lattiapinnat? Voimme auttaa sinua löytämään erilaisia materiaaleja, kuten luonnollista kovapuuta, suunniteltua kovapuuta, laminaattia, vinyylilattioita, posliini- ja keraamisia laattoja ja paljon muuta. Koulutetut edustajamme voivat myös antaa sinulle lisätietoja lattioiden telineistämisestä ennen asennusta, jotta voit jatkaa asennusta tietäen, että lopputulos miellyttää sinua.

Ota yhteyttä jo tänään ja ota ensimmäinen askel kohti uusia lattioita. Voimme myös auttaa sinua rakennusprojektin suunnittelussa, jos olet luomassa unelmiesi kotia alusta alkaen.