Lattianpäällystysvaihtoehdot säteilylämmitteiselle lattialle

Olitpa sitten nousemassa sängystä aikaisin aamulla tai juuri nousemassa kuumasta suihkusta, säteilylämpölattian käyttäminen makuuhuoneessa tai kylpyhuoneessa voi auttaa mitä tahansa tilaa tuntumaan mukavalta ja viihtyisältä ympäri vuoden. Kun tiedät, että haluat käyttää säteilylämmitystä kodissasi, on välttämätöntä ymmärtää, miten säteilylämmityslattiat toimivat ja mitkä lattianpäällystevaihtoehdot ovat yhteensopivia tämän tekniikan kanssa.

Lattianpäällystysvaihtoehdot säteilylämmitteiselle lattialle

Mitä ovat säteilylämmitysjärjestelmät?

Säteilylämpölattiat ovat ohuita lattian aluslattioita, jotka lämmittävät sähköjohtojen tai vesijohtoputkien avulla sähköjärjestelmän päälle asennettua lattiapintaa ja varmistavat, että jokainen askeleesi kodissa on lämmin. Kun ymmärrät perusasiat, on helpompi valita lattiapinnoite jokaiseen huoneeseen. Sitä käytetään useimmiten yhdessä kovien lattiapäällysteiden kanssa, jotka ovat muuten hyvin kylmiä jalkojen alla, kuten keraamiset, posliiniset ja luonnonkivilaatat.

Säteilylämmityksen kanssa käytettävät lattianpäällystevaihtoehdot

Kun valitaan materiaalia, jota käytetään lattianpäällysteenä säteilylattiajärjestelmän päällä, kyse on johtavuudesta. Laatat, luonnonkivi ja jopa vinyyli voidaan viedä seuraavalle tasolle, kun ne ovat esillä säteilylämpölattioiden päällä. Selaa näitä sopivia lattiatyyppejä:

Keraamiset ja posliiniset laatat.

Lattianpäällystysvaihtoehdot säteilylämmitteiselle lattialle

Cabot-posliinilaatat – Redwood-sarja luonnonvärisenä / SKU: 10083319

Keraamiset ja posliiniset laatat ovat suosittuja käytettäväksi säteilylattiapinnoitteiden kanssa, ja ne ovat suosituin valinta, kun säteilylattiapinnoitteita käytetään kylpyhuoneessa. Parhaan tuloksen saat, kun käytät säteilevää lattiapinnoitetta enintään kolme neljäsosaa tuumaa paksujen laattojen kanssa. Paksummat laatat toimivat silti ja johtavat lämpöä tehokkaasti, niiden lämpeneminen kestää vain kauemmin, mikä voi olla haaste, jos sinulla on tiukka aamurutiini.

Sekä keraamiset että kivilaatat ovat erinomaisia lämmönjohtimia, joten tasaisen lämpötilan saavuttaminen koko lattialla on helppoa. Laatat eivät ole haluttuja vain siksi, että ne soveltuvat erinomaisesti säteilylattioiden kanssa käytettäviksi, vaan ne ovat myös uskomattoman kestäviä ja helppohoitoisia. Tämä hyvin johtava materiaali lämpenee lähes heti, kun säteilylämmitys kytketään päälle.

Kivi

Lattianpäällystysvaihtoehdot säteilylämmitteiselle lattialle

Cabot Slate -laatta Montauk Blue / SKU: 15188434

Kun haluat lisätä kotiisi luonnollisemman elementin, kivilaatat ovat toinen vaihtoehto. Eri kivityypit tarjoavat erilaista lämmönjohtavuutta. Marmori on hyvä valinta, mutta marmorilattioiden lämpeneminen voi kestää jonkin aikaa. Valitse sen sijaan liuskekivi tai liuskekivi, ja saat lattiat, jotka lämpenevät muutamassa minuutissa ja ovat samalla tarpeeksi kestäviä näyttääkseen hyvältä vielä vuosia. Kiven luonnollisten ominaisuuksien vuoksi se pysyy lämpimänä myös järjestelmän sammuttamisen jälkeen paljon kauemmin kuin keraamiset tai posliiniset laatat.

Laminaatti ja suunniteltu kovapuu

Lattianpäällystysvaihtoehdot säteilylämmitteiselle lattialle

Lamton-laminaatti – 12mm Russia-mallisto, Odessa Gray / SKU: 10082137

Laminaattilattioista ja kovapuusta on tullut suosittuja vaihtoehtoja paljon kalliimmille puulattioille, koska ne tarjoavat samanlaisen ulkonäön murto-osalla hinnasta. Koska kyseessä on ihmisen valmistama materiaali ja valmistusprosessi voi vaihdella niin paljon valmistajasta toiseen, on suositeltavaa tarkistaa harkitsemasi yksittäisen tuotteen tiedot, jotta näet, soveltuuko se käytettäväksi säteilylattiajärjestelmien kanssa. Tietenkin, jos haluat vain puun ulkonäköä, puun näköiset laatat ovat myös loistava vaihtoehto.

Puu

Lattianpäällystysvaihtoehdot säteilylämmitteiselle lattialle

Vanier Engineered Hardwood – Koivu Cosmopolitan Trendy Collection Kastanja / SKU: 10071577

Puu on yksi niistä materiaaleista, jotka vaihtelevat suuresti lajeittain. Jos harkitset säteilylämmitysjärjestelmän lisäämistä kovapuulattioiden alle, käytä aikaa eri tyyppien tutkimiseen, jotta voit varmistaa, että valitset parhaan mahdollisen tyypin. Tyypillisesti tiheät, uunikuivatut puut ovat vahvempia ja johtavampia, mutta varmista, että valitset ohuemman mallin, jotta se lämpiää nopeasti. Jos käytät puulattioita yhdessä säteilylämmön kanssa, varmista, että puun pintalämpötila pysyy alle 80 asteen, jotta puu ei vaurioidu. Bambu, parkettilattiat ja pehmeät puulajit ovat kaikki vaihtoehtoja, mutta varmista varmuuden vuoksi yksittäisen valmistajan yhteensopivuus säteilylämmityksen kanssa.

Vinyyli

Lattianpäällystysvaihtoehdot säteilylämmitteiselle lattialle

Vesdura-vinyylilankut – 5,3 mm SPC Click Lock – Elevation-mallisto, Ayer / SKU: 15262455

Vinyylilattia, kuten laminaatti, on paljon edullisempi vaihtoehto kalliille puulattioille. Suurin ero on siinä, että se on vedenpitävä, joten se on lattia, joka voi kulkea ulko-ovelta läpi kodin kaikkien huoneiden, myös keittiöiden ja kylpyhuoneiden. Vinyylilattiat ovat yleensä sopiva valinta käytettäväksi säteilylämmön kanssa, mutta on silti hyvä tarkistaa yksittäiseltä valmistajalta, mitä tietoja he antavat aiheesta. Useimmiten vinyylin pintalämpötilan on pysyttävä 70 ja 85 asteen välillä säteilylämmön aluskatteen kanssa, jotta materiaalin eheys säilyy.

Matot

Voit nauttia pehmeydestä jalkojen alla ja pitää silti varpaasi paahteisina, jos mattolattian alle asennetaan säteilylämpö oikealla asennusprosessilla. Tärkeintä on valita aluskate, joka ei tarjoa eristysominaisuuksia. Parhaan tuloksen saat varmistamalla, että kaikkien asennusprosessissa käytettyjen materiaalien ja kerrosten kokonaistergiamäärä ei ylitä 2,5 tog:tä, tai et huomaa säteilylämpöjärjestelmän kaikkia etuja.

Keraamiset ja posliinilaatat säilyttävät todennäköisesti asemansa suosituimpana parina säteilylattiajärjestelmissä, erityisesti kylpyhuoneissa, mutta se ei tarkoita, että vaihtoehdot loppuisivat tähän. Tätä lämminhenkistä lisäystä moniin kodinrakennus- ja kunnostushankkeisiin voidaan käyttää monenlaisten lattiatyyppien kanssa, joten tilaan on helppo saada haluamasi ulkoasu ja pitää se silti lämpimänä, viihtyisänä ja kutsuvana. On erittäin suositeltavaa, että jätät tällaisen lattiajärjestelmän asentamisen ammattilaisten tehtäväksi, sillä on huolehdittava siitä, ettei säteilyalusta vaurioidu asennusprosessissa ja että järjestelmän kaikki osat toimivat, kun viimeinenkin lattiapala on asennettu.