Lattianpäällystyksen tärkeimmät trendit vuonna

Jos haluat tarjota asiakkaillesi raikkaan, trendikkään ja modernin lattiaratkaisun, sinun on varmistettava, että olet sisustussuunnittelun suosion kärjessä. Saavuta täydellinen nykyaikainen ilme näillä vuoden 2022 suosituimmilla lattiatrendeillä.

Lattianpäällystyksen tärkeimmät trendit vuonna
Lattianpäällystyksen tärkeimmät trendit vuonna

Luo saumaton ilme, joka voi virrata kodin mihin tahansa huoneeseen. Mukana Vesdura-vinyylilankut – 5,5 mm SPC Click Lock – Vigorous Collection -mallisto in
Boscawen SKU: 15235049

Väripaletti 2022.

Kun on kyse väreistä, suunnittelijat ja kodinomistajat valitsevat vaaleampia värejä kaikissa lattiatyypeissä painottaen neutraaleja, joustavia harmaita, beigejä, valkoisia ja vaaleita sävyjä, olivatpa ne sitten puunrakeisia kuvioita tai monimuotoisia kivitekstuureja. Tämän paletin tärkein vetovoima on, että se avaa tilaa ja lisää valoisampaa ja avarampaa tunnelmaa. Se on myös uskomattoman monipuolinen, ja se voidaan helposti liittää mihin tahansa sisustussuunnitelmaan. Tämän yleisen suuntauksen lisäksi on olemassa joitakin suosittuja värimieltymyksiä, jotka ovat ominaista kullekin lattiatyypille ja joita tarkastelemme tarkemmin jäljempänä.

Vireillä olevat ulkoasut ja tyylit

Riippumatta siitä, valitsevatko ihmiset laminaatin, laatan vai vinyylin, he pyrkivät yleensä valitsemaan yhden viidestä vallitsevasta ulkonäöstä: kivi, marmori, puu, betoni ja erilaiset koristeelliset mallit. Suunnittelijat etsivät aina tapoja luoda visuaalista laajenemista, ja he menevät vaaleaa väripalettia pidemmälle ja keskittyvät innovatiivisiin lattiakokoihin, muotoihin ja kuvioihin. Puulattioita ostaessaan ihmiset valitsevat usein leveälankkuisen vaihtoehdon, kun taas laattojen kohdalla valitaan suuremmat formaattimitat. Molemmat valinnat auttavat saamaan huoneen näyttämään suuremmalta. Chevron- ja kalanruotoasetelmat luovat myös laajenemisen tunnetta ja tuovat dynaamisen tunnelman, joka energisoi huonetta ja voi myös toimia aksenttina, joka ohjaa katseen huoneen valittuihin keskipisteisiin.

Materiaalit

Yleisesti ottaen kovat, kestävät pinnat ovat hyvin muodikkaita, ja erityisesti kovapuu on suosittua, mutta laminaatti, laatta ja vinyyli ovat lähes yhtä suosittuja. Fyysisten ominaisuuksiensa lisäksi nämä lattiamateriaalit ovat kysyttyjä, koska niitä on saatavana hämmästyttävän monissa eri väreissä, kuvioissa ja viimeistelyissä. Valmistustekniikka on edennyt niin pitkälle, että näiden materiaalien puu-, kivi- ja betonijäljitelmät ovat vakuuttavampia kuin koskaan. Tämä tekijä on varmasti vaikuttanut niiden kysynnän kasvuun.

Koneistettu ja massiivikovapuu

Vaikka kodinomistajat ihailevat kovapuulattioita, he ovat kääntymässä pois luonnon kovapuusta, koska se voi olla kalliimpaa. Suunniteltu kovapuu on erinomainen vaihtoehto, sillä se tuo luonnollisen kovapuun ulkonäön tuotteeseen, joka on paljon kestävämpi, sitkeämpi ja helpompi hoitaa. Tässä on neljä suurinta suuntausta, jotka liittyvät tähän kauniiseen ja laadukkaaseen lattiatyyppiin:

  • Säätyminen ja kuviointi: Asunnonomistajat ja suunnittelijat eivät halua puulattioiden osalta täydellisyyttä, vaan vaihtelua, luonnetta ja tekstuuria. Tämä mieltymys on johtanut käsin rapautetun, lankaharjatun ja pintakäsitellyn kovapuun suosion kasvuun. Nämä tekniikat tuovat esiin jokaisen laudan kuvioinnin ja luovat kuvioidun, aaltoilevan pinnan, joka antaa luonnollisemman ulkonäön ja tunnelman.
  • Leveät lankut: Leveämpien lankkujen suosio on ollut kasvussa jo jonkin aikaa. Toisin kuin tavalliset puulattialaudat, joiden leveys on noin kahdesta neljään tuumaa, leveät lankut ovat kooltaan viidestä kahteentoista tuumaan. Kuten edellä mainittiin, nämä laudat saavat tilan tuntumaan suuremmalta ja avarammalta. Ne luovat myös rustiikkisempaa tunnelmaa.
  • Tummat lehtipuut: Vaikka vuoden 2022 värisuuntaus on kohti paletin vaaleampaa päätä, on joitakin poikkeuksia, kun on kyse ihmisistä, jotka valitsevat koneistettua kovapuuta. Monet puulattian valitsevat kodinomistajat haluavat lämpimän ja viihtyisän tunnelman, jonka tumma puu tuo mukanaan. Älykkäät suunnittelijat kuitenkin hyödyntävät kontrastia hyvin huoneissa, joissa on tumma puulattia, valitsemalla vaaleampia värejä seiniin, kattoihin ja muihin ominaisuuksiin. Silmä kiinnittyy luonnollisesti huoneen vaaleampiin osiin, jolloin huomio kääntyy pois tummasta lattiasta, joka korostaa kirkkaampia elementtejä.
  • Korkean vaihtelun mallit: Kovapuut, kuten brasilialainen pähkinäpuu, ovat paljon ihailtuja niiden moniväristen kuvioiden vuoksi. Vaalean ja tumman eklektinen sekoitus samassa lattia-asettelussa luo luonnollisemman vaikutelman, herättää huomiota ja varmistaa, että lattiasi näyttää erilaiselta kuin mikään muu. Lautojen leveyden vaihtelu lisää tätä vaikutusta.
Lattianpäällystyksen tärkeimmät trendit vuonna
Lattianpäällystyksen tärkeimmät trendit vuonna

Nämä ylelliset vinyylilankut tarjoavat upean puun ilmeen sisustukseen. Mukana Vesdura-vinyylilankut – 12mm WPC Click Lock – Ultimate Collection -mallisto vuonna
Oak Natural SKU: 15271432

Laatat

Realistinen ulkonäkö on vuoden 2022 trendi – niin kovapuun kuin keraamisten ja posliinilaattojenkin osalta. Kodinomistajat rakastavat laattojen käytännöllisiä etuja – kestävyyttä, helppoa puhdistettavuutta, suhteellista budjettiystävällisyyttä ja monipuolisuutta – yhdessä sen kuvioiden, värien ja viimeistelyjen maailman kanssa, joka voidaan saavuttaa tällä materiaalilla. Puun ja kiven näköiset laatat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, ja ne ovat edelleen erittäin suosittuja. Laattasuunnittelijat ovat tehneet erinomaista työtä saadakseen aikaan aitoja lankaharjattuja, käsin rapautuneita ja ahdistuneita ulkonäköjä puun näköisillä laatoilla. Yksi tämän vuoden nouseva trendi on betonin näköiset laatat. Ihmiset rakastavat näiden laattojen luomaa teollista ja modernia ilmettä.

Laattojen ostajat katsovat myös perinteisiä neliön tai suorakaiteen muotoisia laattoja pidemmälle ja etsivät vaikuttavia muotoja, kuten kuusikulmaisia, timanttisia, viuhkamaisia, pyöreitä, timanttisia, arabeskisia, lineaarisia ja kolmiomaisia muotoja.

Mattolaatat

Matot ovat edelleen suosittuja vuonna 2022, vaikka niitä käytetäänkin paljon valikoivammin kuin aiemmin, ja niitä käytetään vain tietyissä huoneissa, kuten olohuoneissa ja joissakin makuuhuoneissa. Erityisesti mattolaatat ovat tekemässä paluuta, ja ne ovat edelleen suosituin valinta kellareihin, mutta ne näkyvät myös muissa kodin osissa. Mattolaattojen leikkaaminen ja koon muuttaminen on erinomainen tapa luoda mattoja ja juoksupohjia, ja saatavilla olevat erilaiset muodot ja mallit antavat paljon luovaa vapautta ainutlaatuisten lattia-asetelmien tekemiseen.

Lattianpäällystyksen tärkeimmät trendit vuonna

Urban Concrete -mallisto on täydellinen valinta modernin tilan suunnitteluun alusta alkaen. Mukana Salerno-posliinilaatat – Urban Concrete in Dust (Pöly)
SKU: 15191946

Huonekohtaiset trendit

Vaikka edellä kuvattuja materiaalitrendejä voidaan soveltaa kaikenlaisiin tiloihin asuin- tai liikekiinteistössäsi, on olemassa useita kehittyviä trendejä, jotka koskevat erityisesti tiettyjä talon huoneita, kuten keittiöitä ja kylpyhuoneita.

Keittiöt

Keittiösuunnittelun trendit ovat tänä vuonna pikemminkin klassisia kuin nykyaikaisia tai moderneja. Ensisijainen käytännön näkökohta on vedenkestävyys. Onneksi tämä ominaisuus löytyy laajasta valikoimasta laattoja, joissa on lukuisia värejä ja pintoja. Suosituimpia materiaaleja ovat muun muassa suunniteltu kovapuu, bambu, suurikokoiset laatat ja useat vinyylilajikkeet. Harmaat ja beiget värit hallitsevat värivaihtoehtoja, samoin kuin vallitsevat käsin rapautetut, ahdistetut ja lankaharjatut puun ulkonäkö – sekä kovapuutekniikassa että puunjäljitelmissä laatoissa ja vinyylilaatoissa.

Vaikka monet sisustajat haluavat keittiöönsä kiven näköisen lattian, he eivät välttämättä valitse aitoja kivilaattoja vaan pikemminkin kiven näköistä keraamista tai posliinista laattaa, kuten Salerno Coastal Travertine -mallistomme. Leveälankkuinen valkoinen laminaatti ja harmaa käsin rapattu pinta ovat kaksi suosituinta vaihtoehtoa keittiön puulattioissa.

Lattianpäällystyksen tärkeimmät trendit vuonna

Tämä lasitettujen posliinilaattojen sarja tarjoaa koristeellisen, hienon tyylin, joka sopii erilaisiin tiloihin. Mukana Takla-posliinilaatat, Desire-sarja valkoisena
SKU: 15269057

Kylpyhuoneet

Tämän vuoden kylpyhuonetrendien silmiinpistävin asia on esillä oleva valtava monimuotoisuus. Keittiötrendit ovat siihen verrattuna suhteellisen yhdenmukaisia. Aito puu ei ole ihanteellinen kylpyhuoneisiin, mutta ihmiset haluavat silti puun näköisen ulkonäön, joten puun näköiset laatat ovat trendikkäitä. Yksiväristen laattojen sijaan sisustajat suosivat stensiili- ja mosaiikkimalleja sekä erilaisia geometrisia muotoja suoraviivaisten neliönmuotoisten laattojen sijasta. Suosittua puun ulkonäköä voidaan lähentää laminaattilattialla, joka tarjoaa monia eri sävyjä ja kuvioita ja takaa samalla vedenpitävän lattian. Vinyyli on edelleen suosittu kylpyhuoneissa, sillä se tarjoaa korkean vedenkestävyyden ja edellä mainitsemamme uskomattoman valikoiman värejä ja malleja.
Vuonna 1999 perustettu yritys on Pohjois-Amerikan johtava lattiamateriaalien markkinapaikka. Yhdistämme kodinomistajat ja sisustusalan ammattilaiset kansainvälisiin myyjiin, luoden yksinkertaisen ja luotettavan ostokokemuksen ja pääsyn yhteen maailman laajimmista lattiamateriaalivalikoimista. Alustamme kautta voit löytää rakastamasi lattiapinnat budjettiisi sopivaan hintaan. Tarjoamme laajan valikoiman korkealaatuisia lattiatuotteita eri kategorioissa massiivikovapuu-, laminaatti-, koneistettu-, bambu-, vinyyli- ja laattatuotteiden osalta. Minkä tahansa 2022 lattiapinnoitustrendin valitsetkin, löydät tarvitsemasi materiaalit kodin parannusprojekteihisi osoitteesta .