Lattian siirtyminen keittiöstä olohuoneeseen

Lattian siirtyminen keittiöstä olohuoneeseen

Siirtymäkaistaleet ovat erittäin tärkeitä ne estävät epätasaiset reunat, suojaavat alueita, jotka eivät kestäisi kulutusta, ja suojaavat sinua kompastumiselta.

Olohuone ja keittiö ovat kaksi kodin eniten käytettyä huonetta, mutta niiden tarpeet ovat hyvin erilaiset, mikä johtaa usein siihen, että näissä tiloissa käytetään kahta erilaista lattiatyyppiä. Pidä näiden kahden huoneen välinen ilme tasaisena ja turvallisena varmistamalla, että huoneiden välillä on asianmukaiset lattian siirtymät. Tarvittavat siirtymätyypit riippuvat suuresti siitä, minkä tyyppinen lattia on asennettu kumpaankin tilaan.

Miksi tarvitset huoneen siirtymäkaistaleen?

Eri lattiatyypeissä on erilaisia asennustyyppejä. Yhden reunan asettaminen suoraan toista reunaa vasten johtaisi epätasaisiin ja raakoihin alueisiin, jotka eivät kestäisi kulutusta ja jotka voisivat jopa helpottaa kompastumista. Kunnollisen huoneen siirtymäkaistaleen sijoittaminen huoneesta toiseen auttaa suojaamaan molempia lattiatyyppejä ja antamaan siistin, viimeistellyn ilmeen. Visuaalisesti siirtymäkaistale toimii muistutuksena kaikille kodin läpi kulkeville, että kahden lattiatyypin välillä voi olla pieni korkeusero.

Huoneiden siirtymäkaistaleet eivät ole vain visuaalisesti miellyttävä tapa saattaa lattia-asennus päätökseen, vaan ne mahdollistavat myös itse lattian asianmukaisen laajenemisen ja supistumisen. Kesän ja kevään lämpimällä säällä lattiapäällysteillä, kuten kovapuulla ja vinyylillä, on taipumus laajentua hieman. Kylmällä säällä lattia supistuu. Siirtymäkaistaleiden alla oleva tila mahdollistaa laajenemisen ja supistumisen ilman, että kahden lattiapinnoitteen väliin jää rako.

Monilattiainen siirtymäkaista

Kun samassa talossa on useita eri lattiatyyppejä, pidä kaikki huoneiden siirtymät yhtenäisinä valitsemalla neljä yhteen -siirtymäkaistaleet. Tämän neliosaisen rakenteen avulla on helppo kuroa umpeen monien eri lattiatyyppien välinen rako, riippuen siitä, mitä paloja käytät. Tämä tekee siitä monipuolisen ratkaisun, jos olohuoneessa on matto, eteisessä laatta ja aurinkohuoneessa laminaatti.

Kovien lattioiden välissä

Lattian siirtyminen keittiöstä olohuoneeseen

Kovasta kovaan siirtymäkaistaleet

Kun sinulla on kaksi kovaa lattiaa, jotka ovat vastakkain, T-muotoinen siirtymäkaista on ihanteellinen ratkaisu. Siirtymäkaistaleen yläosa täyttää kahden kovan lattian välisen raon, jotka pystyvät tulemaan aivan siirtymäkaistaleen keskeltä ulottuvan palkin kohdalle.

Miten siirtyä kahden eri puulattian välillä?

Lattian siirtyminen keittiöstä olohuoneeseen

Luonnollisesti kestävä Cumaru-puu voi tuoda kotiisi rikkaan ja eksoottisen sisustuselementin. Mukana Mazama Hardwood Smooth South American Collection -malliston luonnollinen väri. SKU: 10080073

Kun kaksi erilaista puulattiaa yhdistetään, yksinkertainen kaistale, jota kutsutaan saumasidokseksi, muodostaa ihanteellisen siirtymän. Tämä puupala on samankorkuinen kuin useimmat puulankut, ja se ruuvataan paikalleen, jolloin kahden puulattian kohtauspaikasta tulee viimeistellyn näköinen. Tämä saumansidontaosa yksinkertaisesti ruuvataan paikalleen, joten se on nopea ja helppo asentaa. Osta ne viimeisteltyinä, jotta ne sopivat yhteen valitsemasi puulattian kanssa, tai viimeistelemättöminä ja värjää tai maalaa ne haluamallasi värillä.

Matosta keraamisiin laattoihin.

Kun matto liitetään keraamiseen laattaan, tarvitaan kaksiosainen siirtymä. Ensimmäinen osa on metalliliuska, jonka reunassa on nauloja, jotka kiinnittävät maton pään paikalleen, jotta se voidaan venyttää kunnolla. Seuraavaksi vinyylinen siirtymäkaistale napsahtaa metalliliuskaan kiinnitettyyn pidikkeeseen, mikä tasoittaa siirtymää kahden lattiatyypin välillä ja antaa sille viimeistellyn ilmeen.

Lattiapintojen siirtymät puusta laatoitukseen

Yleensä laatta on paljon paksumpi tuote kuin puulauta tai laminaatti. Tulos voi olla epätasainen. Saat tasaisen siirtymän. Kylpyhuoneen tai keittiön laatta ympäröivään puuhun käyttämällä siirtymäkaistaa, joka on suunniteltu erityisesti näiden kahden lattiamateriaalin yhdistämiseen. Laatan ja kovapuun välisen siirtymän korkeuseron huomioon ottamiseksi kaistaleen toinen puoli on alapuolelta hieman mukautuvampi, jolloin korkeusero voidaan ottaa huomioon.

Vinyylin ja laatan väliset siirtymät

Laatta on paksu materiaali, jonka alla on laastia tai ohutlaastia. Vinyyli sen sijaan on hyvin ohutta. Tämän materiaalien korkeuseron vuoksi on tarpeen hankkia laatan ja vinyylin välinen siirtymäkaista, jossa on loiva kaari, joka tasoittaa siirtymää näiden kahden korkeuden välillä ja tekee pienestä erosta visuaalisesti havaittavan.

Matto reunaan

Siirtymät eivät tapahdu vain yhdestä lattiatyypistä toiseen. Niitä tapahtuu myös maton ja ympäröivien seinien välillä. Aloita kaikki mattoasennukset ruuvaamalla paikalleen metallinen maton reunanpidin. Nauhan varrella olevien piikkien ansiosta matto on helppo venyttää oikein ja pitää kiinni aina huoneen reunaan asti. Kun matto on asennettu, metallinen huuli kaartuu maton reunan yli ja estää mattoa haurastumasta.

Koko talon läpi kulkeva yhtenäinen lattiapinta voi saada tilan tuntumaan suurelta, mutta usein se ei ole realistista. Kovapuulattiat näyttävät tyylikkäiltä olohuoneessa, mutta ne eivät ole käytännöllisiä keittiöissä ja kylpyhuoneissa, joissa voi tapahtua vesivahinkoja. Märissä tiloissa keraaminen laatta tai ylellinen vinyylilattia on kestävämpi valinta. Riippumatta siitä, oletko asentamassa lattioita upouuteen kotiin vai päivitätkö vain yksittäisen tilan huoneen, siirtymäkaistaleet ovat välttämätön osa asennusprosessia. Siirtymäkaistaleet on suunniteltu minimoimaan visuaaliset häiriöt ja tarjoamaan samalla tasainen ja suojaava rako kahden lattiatyypin välille.