Lastenhuoneen suunnittelu: Tee siitä oma

Lastenhuoneen suunnittelu: Tee siitä oma

Kuva: Boo ja poika

Jokainen tarvitsee oman tilansa, eikö niin? Jopa lapsi. Mikään ei ole parempaa kuin oma pieni paikka – sellainen, joka tuntuu omalta ja jossa olo on hyvä. Kun suunnittelet tiloja lapsille, ota lapset mukaan suunnitteluun, jotta he tuntevat, että tilaansa on panostettu. Kuka tietää, ehkä se innostaa heitä pitämään vaatteensa poissa lattialta.

Seuraavassa on vinkkejä siitä, miten voit helposti luoda kotiisi lapsille sopivan tilan:

SEINÄT
Melkein millään ei saa aikaan suurempaa vaikutusta pienemmällä rahalla kuin maalilla. Maalaaminen on helppo tapa, jolla lapset voivat auttaa huoneensa suunnittelussa. Värin valitseminen voi antaa heille innostuksen ja omistajuuden tunteen.

Lastenhuoneen suunnittelu: Tee siitä omaJos lapsesi haluaa maalata jokaisen seinän eri väriseksi, miksipä ei? Se on vain maalia. Kaikenikäiset voivat osallistua, vaikka kyse olisi vain pohjamaalista. Jos haluat todella antaa heille vapauksia, anna heidän tehdä yksi seinä seinämaalaukseksi, ihan yksin. Saatat yllättyä siitä, miten luovia lapsesi ovat ja miten hyvin se onnistuu.

Jos maalaaminen lasten kanssa on enemmän kuin jaksat, vähennä intensiteettiä ja koristele seinät tarroilla tai kaavaimilla. Tarrat ovat helpoimpia. Tarjolla on kasoittain malleja pienistä korostuksista suuriin seinämaalauksiin ja irrotettaviin reunuksiin. Lapset voivat osallistua tarrojen suunnitteluun ja sijoitteluun. Ja jos niistä ei tule juuri sopivia, ne voidaan vetää ylös ja siirtää. Stencilit vaativat hieman enemmän vaivaa.

Iästä riippuen saatat haluta kiinnittää sabloonat seinälle itse (tietenkin lapsen valvovan silmän alla). Anna sitten heidän levittää maali. Sabluunoiden poistaminen on jännittävää teille molemmille.

IKKUNAT
Ikkunoita varten on niin monia vaihtoehtoja, jopa lastenhuoneisiin. Perusvinyylirullaverhot ovat edullisia ja toimivia, ja ne saa leikattua mittojen mukaan paikallisesta rautakaupasta, ja ne ovat erittäin muokattavissa. Monet projektit ovat riittävän helppoja lapsille. Niitä voi sabloonata, leimata tai maalata. Voit reunustaa niitä kangasliimalla ja ric-nauhalla, nauhalla tai muilla koristeilla. Voit kiinnittää kangasaksentteja spray-liimalla tai peittää koko varjostimen yhteensopivalla kankaalla. Jos valonhallinta ei ole ongelma, leikkaukset voivat tuoda lisäsäväriä. Kuka tahansa lapsi haluaisi vetää oman taideteoksensa alas joka ilta.

Erityistä kiinnostusta heijastavan verannan luominen voi myös korostaa ikkunoita. Perusverhotangolla, kuumaliimapistoolilla (tietysti vain aikuisille) ja tylliä, urheiluviirejä, palkintonauhoja tai muita materiaaleja käyttämällä voit tehdä jotain hauskaa ja mielekästä, jonka äärellä on mukava herätä.

HUONEKALUT
Jos olet hankkimassa uusia huonekaluja, kun suunnittelet pienen lapsen huonetta uudelleen, yritä kovasti vastustaa söpöintä prinsessan sängynpäätyä tai kilpa-autosänkyä. Lapsesi kasvaa niistä ulos ennen kuin haluat ostaa uuden. Saman vaikutuksen saat aikaan pukemalla huoneen hänen nuoren herkkyytensä mukaan edullisemmilla esineillä, kuten vuodevaatesarjoilla, ikkunankäsittelyillä, tyynyillä ja matoilla, jotka voit vaihtaa helposti, kun maku muuttuu.

Keskity ostamaan mahdollisimman laadukkaita huonekaluja, joihin budjetillasi on varaa, ja valitse huonekaluja, jotka kasvavat lapsesi mukana. Pienen lapsen lukunurkka voi muuttua opiskelupöydäksi. Junapöydästä voi tulla Lego-rakennusalue tai taidekeskus. Ymmärrät kyllä.

VARASTOINTI
Lapsilla on niin paljon tavaraa. Niitä on hallittava ja pidettävä kurissa. Säilytys on ensisijaisen tärkeää. Kaikkialle levinneet kätköt, joissa on koreja, ämpäreitä ja laatikoita, toimivat hyvin, ja niitä löytyy nykyään melkein mistä tahansa. Saman toiminnallisuuden saat vanhasta kirjahyllystä, johon on tehty uusi maalipinta ja johon lapsesi on ehkä lisännyt erityisiä koristeita.

Taideteokset ja erityiset aarteet kerääntyvät meillä jatkuvasti kasoihin. Maalaa tappitaulu ja kiinnitä siihen bulldog-klipsejä ja kuminauhoja. Taidetta voidaan säilyttää ja asettaa esille samanaikaisesti, ja lapsesi on kuraattori. Ja tiesitkö magneettisesta pohjamaalista? Kyllä, oikeasti. Maalaa mikä tahansa pinta – kaapin ovi, kaapin sivu tai kokonainen seinä. Maalaa päälle haluamallasi värillä. Ota mukaan hauskoja magneetteja ja voila! Paikka kaikelle tavaralle – ja jääkaapin täyteen ahdetuille magneettikirjaimille.

Harkitse vaatekaappien tankojen ja hyllyjen sijoittamista lasten korkeudelle, jotta he voivat pukeutua itsenäisesti. Sitten ei ole mitään tekosyitä olla ripustamatta tavaroita takaisin ylös! Vaikka sinulla olisi kuinka monta koppia, kirjahyllyä ja ilmoitustaulua, on asioita, joille ei tunnu löytyvän paikkaa.

Jos sinulla on "kaikenlainen" säilytyslaatikko, kuten lelulaatikko tai iso roskakori, johon voit heittää kaiken, siitä tulee puhdasta kultaa, kun anoppisi soittaa ja sanoo tulevansa käymään. Onko sinulla isoisän vanha höyrylaiva-arkku? Tee siitä uusi maalaamalla. Tai kiinnitä isoon laatikkoon pyörät, jotta kaaos voidaan pyöräyttää kaappiin.

Miten tahansa päätätkin suunnitella lastenhuoneen, tee se yhdessä lasten kanssa. Siitä tulee ikimuistoinen kokemus, ja se tekee tilasta heille paljon merkityksellisemmän. Äläkä unohda pitää hauskaa. Se ei ole hyvää työtä, ellei sen päätteeksi ole maalia hiuksissasi!