Lapin sienet

Marjastuskausi on parhaimmillaan syyskuussa. Tällöin kypsiksi ovat ehtineet muun muassa puolukka ja terveyspommi tyrni, joka sisältää suuren. Syksyn vilja, sienet, alkavat elo-syyskuun aikana myös ilmestyä Ylä- Lapin metsiin. Ahkerat sienestäjät ovat kulkeneet jo alkukesästä saakka korvasieniä etsien.

Vähän myöhemmin tehtyjen löydöksien perusteella samaa sientä kasvaa myös Suomen Lapissa.

Eteläiset sienilajit kiipeävät lappiin

Lapin sienet

Tutkijat olettavat nyt, että sitä saattaa esiintyä. Sienten tunnistaminen on helppoa LuontoPortin avulla! Pitkään jatkuvat lämpimät syksyt ovat rikastuttamassa Lapin syyssienilajistoa. Kantarellia poimitaan jo Saariselän korkeudella ja Rovaniemen seudulla esiintyy. Sienet ovat hyvä lisä retkiruokaan ja syy lähteä retkelle. Keski-Suomesta etelään, joitakin esiintymiä Lapista asti.

Lapista on löydetty harvinainen sieni, keisarimalikka.

Metsien kultaa löytyy jo runsaasti

Lapin sienet

Asiantuntijan mukaan sienellä on Suomessa vain kymmenkunta löytöpaikkaa, joista. Keitä kahteen kertaan vähintään 5 min ja huuhtele sienet ja vaihda vesi. Kasvupaikka, Tuoreet, korpimaiset ja lehtomaiset metsät, Lapissa tunturikoivikoissa. Maanantain teemana on matsutaken tutkimus ja kokemukset sienen hyödyntämisestä Japanissa. Parhaimmat sadot on saatu Lapista. Opi uutta tai kertaa jo opittua. Valitse kategoria, aihepiiri, josta haluat löytää videon ja paina Haku-painiketta. Se on se kosteus ja jonkin verran lämpöä, mitä sienet tarvitsevat.

Joululahjakeräykset tuovat iloa sadoille vähävaraisten perheiden lapsille Lapissa. Sienien hakeminen metsästä on tällä hetkellä pohjoisessa turhauttavaa puuhaa. Sienet eivät ole aina kuuluneet lappilaiseen ruokapöytään. Toisinaan kuulee vieläkin sanottavan, että Lapin mies syö sienet "jalostettuna". Ilmastonmuutos tuo eteläisiä sienilajeja pohjoiseen – suppilovahvero on hivuttautunut vuosien saatossa Lappiin asti. Sienestä Oy, jonka hankinta-alue on Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa ja Pohjois-Savo.

Lapissa sienien esiintyminen on vaihtelevampaa, eikä niitä ole.

Ilmastonmuutos tuo eteläisiä sienilajeja pohjoiseen – suppilovahvero

Lapin sienet

Lapin Sieniseura edistää sienitietoutta ja sieniharrastusta Lapin alueella. Aiemmin sienen ajateltiin viihtyvän Suomessa lähinnä Lapissa, jossa sitä. Hän on kirjoittanut sienestä artikkeleita, selvittänyt sen viennin. Sienet ja marjat ostetaan suoraan poimijoilta.

Dalla Vallen pakaste- ja tuoretuotteita myydään kotimaahan ja vientiin elintarviketeollisuuteen.