Laminaattipuulattioiden saaminen kiiltäviksi

Kun tiedät, miten laminaattipuulattiat saadaan kiiltämään, niistä tulee kiiltävä osa kodin sisustusta. Tämä suosittu lattiamateriaali on tehty muistuttamaan luonnonpuun ulkonäköä, mutta sen hinta on vain murto-osa siitä. Kun opit aluksi hoitamaan laminaattilattioita ja hyödynnät muutamaa yksinkertaista huoltovinkkiä, ne pysyvät parhaimmillaan.

Laminaattilattioiden edut

Laminaattilattiat ovat keinotekoinen materiaali, jossa on koristeellinen pintakerros, joka on suunniteltu näyttämään kovapuulta, mutta joka on silti paljon budjettiystävällisempi. Koska laminaattilattia on keinotekoinen, sitä on saatavana täydessä valikoimassa väri- ja tyylivaihtoehtoja, joten sen avulla on helppo löytää ihanteellinen vaihtoehto mihin tahansa sisustustyyliin. Voit jopa saada laminaattilattioita, jotka on suunniteltu näyttämään kirsikalta, tiikeripuulta tai tammelta. Valitse leveä lattiavaihtoehto suurempaan tilaan tai valitse kapea lautamallisto, joka tarjoaa lehtipuulattioiden historiallisen ilmeen.

Laminaattilattia on suhteellisen helppohoitoinen, mutta se ei pidä kastumisesta, joten sen käyttöä keittiössä, kylpyhuoneessa, pesuhuoneessa ja tiloissa, joissa seisoo helposti vettä. Jos lattialle pääsee läikkiä, pyyhi se nopeasti vahinkojen välttämiseksi.

Miten laminaattipuulattiat saadaan kiiltämään?

Kun laminaattilattiat pidetään luonnollisesti puhtaina, ne voivat ajan myötä alkaa vaikuttaa tylsiltä. Normaalisti lattioihin kurottaudutaan vahan ääreen tuomaan hieman kiiltoa, mutta vaha ei ole sopiva valinta laminaatille. Saat tyylikkään kiillotetun ulkonäön vain kolmella yksinkertaisella askeleella ja käyttämällä paria esinettä, joita sinulla on jo ympäri taloa.

Vaihe 1: Lakaise tai imuroi.

Ennen kuin voit tehdä mitään muuta, sinun on varmistettava, että lattia on puhdas. Lakaise kaikki lika ja roskat pois tai imuroi lattiat koville lattioille suunnitellulla lakaimella. Tavallinen imuri voi aiheuttaa naarmuja ja vahingoittaa laminaattia, joten varmista, että käytät erityisesti koville lattioille suunniteltua imuria. Varmista, että siirrät huonekaluja ja aluemattoja ja kiertelet myös näiden kohteiden ympärillä. Yllättyisit, kuinka paljon likaa voi päätyä sohvan alle.

Vaihe 2: Poista kerrostumat.

Ajan myötä laminaattilattioiden puhdistukseen käytetyt liuokset voivat luoda samean kerrostuman. Poista tämä kerros luomalla 50/50 tislattua valkoista etikkaa ja vettä sisältävä liuos. Täytä suihkepullo liuoksella ja suihkuta sitä lattian osaan. Käytä mikrokuituliinaa puhdistaaksesi liuoksen ja kaiken kertymän sen mukana. Jatka työskentelyä hallittavissa olevissa osissa, kunnes koko lattia on käsitelty puhdistusliuoksella.

Vihje: Varmista, että laminaatin pintaa ei kyllästetä liikaa puhdistusliuoksella. Useimmat laminaatit ovat huokoisia ja voivat vahingoittua, jos ne altistuvat liikaa nesteille.

Vaihe 3: Puhdista laminaattilattiat.

Kun kerrostumat on poistettu ja lattiat ovat saaneet kuivua ilmakuivaksi, kiillota lattiat kuivalla mikrokuituliinalla. Työskentele pienissä osissa, kuten vaiheessa kaksi. Tämän pitäisi jättää lattiat puhtaiksi ja palauttaa niiden alkuperäinen kiilto.

Vinkki: Jos haluat lisää kiiltoa, käytä erityisesti laminaattilattioille tarkoitettua tuotetta. Tyypilliset vahat ja lattiakiillotusaineet eivät sovellu laminaatille, ja niitä tulisi välttää.

Laminaattilattioista on tullut suosittu valinta sekä kodeissa että yrityksissä, koska ne tarjoavat kovapuun ulkonäön murto-osalla hinnasta. Ajan myötä nämä lattiat voivat alkaa näyttää tylsiltä. Opi, miten voit käsitellä kolmea yleistä laminaattilattiaongelmaa ja pitää laminaattisi uudenveroisena pidempään. Imuroi tai lakaise lattiat tarvittaessa sopivalla lisälaitteella. Mikrokuituisen kuivamopin käyttäminen puhdistusaineella, joka ei sisällä saippuoita, öljyjä tai kemikaaleja, auttaa estämään laminaatin tylsän näköisyyden ajan myötä.