Kynnyksen maalaus

Kynnys joutuu kohtaamaan monenlaista kolhua ja elämää. Tämän kertainen huoltovinkki tulee tuulikaapista ja koskee tammista kynnystä. Tarkoitus on maalata ovenkarmit ja listat Tikkurilan maalarin valkolakalla. Mutta millä pitäisi maalata kynnys?

Ei kai tuo ensin mainittu tatina.

Kynnys sileä tammi 120x9x1000 lakattu

Kynnyksen maalaus

Karmin ja kynnyksen liitokset on vielä tekemättä – pohdin että voisiko. Lyhyt opas kodissa esiintyviä maalaus – ja korjaustöitä varten. Kun kynnys on pesty lämpimällä vedellä ja saippualla, sivellään kynnysväriä. Puupintoja voi suojata erilaisilla kuultavilla tuotteilla: vesi- tai liuoteohenteisilla lakoilla, lakkoja kevyemmin suojaavilla suoja-aineilla tai öljyillä. Täällä Villa Ainalassa käsittelin sillä alunperin puunväriset kynnykset.

Kaikista muiden varoitteluista huolimatta olen erittäin.

Wc kynnys tammi 55×22 m9 lakattu

Kynnyksen maalaus

Shan shui -tyylin maalauksissa on hyvin tiukat säännöt tasapainolle, kompositiolle. Hioin hiekkapaperilla ja rajasin maalarinteipillä. Maalasin samalla maalilla myös vanhan talomme puiset kynnykset. Kynnyksen maalaaminen valkoiseksi. Ovien karmien maalaus,pese ensin karmit maalarin pesuaineella. Putket on maalattu aikoinaan valkoiseksi, muistaakseni Miranolilla. Menee munille jos lähtee laatat mukana – taidan vetää tervalla noi s-tanan kynnykset!

Minä irroittaisin ovilevyn, sitten karmin ja tutkisin miten kynnyksen saa irti. Kuuluuko asunnon ulko-oven sisäpuolen maalaus osakkaan. Laajasta valikoimastamme sileät kynnykset, kyntteelliset kynnykset, tiivistekynnykset sekä t-listat esim. Kyntteellinen kynnys sopii oviaukkoon, jonka eri puolilla lattian pinta on samassa korkeudessa ja oven alle ei saa jäädä rakoa. Estää vedon tunnetta lattioilla. Tilauksesta teemme kynnyksen myös muusta kovapuusta esim koivu tai pyökki. Raw-ovet ovat STARKin ammattiasiakkaiden valitsema perusovivalikoima.

Maalattu valkoinen karmisetti, sisältää kaksi sivukappaletta ja yläkappaleen.

Tarja maalasi itse laminaattilattian valkoiseksi: ”kynnys kokeilla oli

Kynnyksen maalaus

Jalopuinen huullettu kynnys valkoiseksi maalattuna. Aito massiivinen sileäpintainen leveä tammikynnys. Tammi valkolakattu, Tami sävytetty, Valkoiseksi maalattu kovapuu, Vaahtera. Metallipinnat pohjamaalataan ruosteenestopohjamaalilla. Tee lasituskittaus ikkunakitillä pohjamaalauksen jälkeen. Huomaa, että Unica Akvalla ei voi maalata. Aidosta tammesta valmistettu 92mm kyntteellinen ja valkolakattu välioven kynnys.

Kynteellinen malli sopii erinomaisesti huoneisiin joissa ei haluta ilman. Kuvataiteilija Ulla Kauhanen viettää tänä vuonna juhlavuotta. Mitenkähän tuo oikeaoppinen alahelmojen maalaus tapahtuu, ku sehän. Lisäksi olemme mieheni kanssa. Claude Monet´n maalausten havainnointi on moniaistista. Nancyn mukaan taidetta katsotaan kynnyksen, eräänlaisen rajakohdan kautta.

Vedeneristys nostetaan kynnyksen alusrakennetta vasten vähin- tään 15. Lattian vedeneristys nostetaan kynnystä.